KARTAL'LILAR DA FETİH ŞÖLENİ İSTİYOR

KARTAL'LILAR DA FETİH ŞÖLENİ İSTİYOR

İstanbul'un fethinin yıldönümü törenleri Fatih Sultan Mehmet'in kabrinde okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Garnizon Komutan Yardımcısı Tümgeneral Tayfun Özdem ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Sultan Mehmet'in kabrine çiçek bıraktı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Vali Mutlu ve diğer protokol üyeleri daha sonra Belgradkapı'daki tören alanına geçti. Vali Hüseyin Avni Mutlu, Garnizon Komutan Yardımcısı Tümgeneral Tayfun Özdem ve Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, burada vatandaşları selamladı.

FETİH CANLANDIRILDI

Temsili Osmanlı askerleri mehter marşları ve top atışları eşliğinde surlara saldırdı. Koçbaşı ile kapıyı yıkan temsili askerler tekbirler eşliğinde surlara tırmandı. Fetih, surlara Türk bayrağının çekilmesi ile tamamlandı. Fethin ardından temsili Fatih Sultan Mehmet ve beraberindekiler atlarla surlardan çıkarak geçiş yaptı.

Temsili fethin ardından konuşmalar yapıldı. Öğrenciler şiir okudu ve halk oyunu ekipleri gösteri yaptı. Gösterilerin ardından sırayla askeri bando ve mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde geçiş töreni yapıldı.

Fetihle ilgili düşüncelerini ifade eden Vali Hüseyin Avni Mutlu, “İstanbul gibi dünyanın en güzel şehrini fethederek bugün bizlere böylesine güzel bir şehri ve ülkeyi bırakan aziz atalarımızı Fatih Sultan Mehmet Han başta olmaz üzere rahmetle, minnetle anıyoruz.” dedi.

YAPAN İLÇELER VAR

Başta Sancaktepe olmak üzere diğer ilçelerde İstanbul'un Fethi şölenlerle kutlanıyor. Gazetemize değerlendirmede bulunan vatandaşlar "Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u almasaydı bugün Konstantin olarak kalacaktı. Türk milleti için böylesine önemli bir şey neden etkinliklerle kutlanmasın ki" dediler.

İSTANBUL'UN FETHİ KARTAL'DA KUTLANMALI

Bizlerde İLÇEM GAZETESİ olarak böylesine önemli ve anlamlı bir gün Kartal'da Şölenlerle, festival havasında kutlanmalı diyoruz. İlgililere duyurulur...

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2011, 06:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17