Kartal'da Halka seslenen Erdoğan "KARTAL’I BU CHP’YE NASIL KAPTIRDINIZ?"

Kartal'da Halka seslenen Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da partisince düzenlenen etkinliğe katıldı. Yoğun katılım gösteren vatandaşlar, başbakanın konuşmalarını sık sık tezahuratlarla kestiler.

 CUMHURİYET HALK PARTİSİNE YÜKLENDİ

Burada halka seslenen Erdoğan, "Şimdi Bay Kemal nerede bir talep olsa, 'Hemen yaparız, ne demek, öderiz. Ne istiyorsun Sungurlu il mi olsun, verdim gitti. Çorumspor süper lige mi çıksın, hemen çıkardım anında. Çorum'da Sungurlu il olsun. Yaparız ya ne demek. Ondan kolay ne var' diyor. Sorumluluk diye bir şey yok. Çünkü sırtında yumurta küfesi yok. Bol bol veriyor. Bekara karı boşamak kolaydır. İktidar olamayacağını zaten biliyor. Bildiği için de bol bol atıyor'' dedi.

Şimdi Bay Kemal nerede bir talep olsa, hemen yaparız, ne demek, öderiz. Ne istiyorsun Sungurlu il mi olsun, verdim gitti. Çorumspor süper lige mi çıksın, hemen çıkardım anında. Çorum'da 'Sungurlu il olsun' demişler. Yaparız ya ne demek. Ondan kolay ne var. Sorumluluk diye birşey yok. Çünkü sırtında yumurta küfesi yok. Bol bol veriyor. Bekara karı boşamak kolaydır. İktidar olamayacağını zaten
biliyor. Bildiği için de bol bol atıyor. Ah Kartal ah, Bu CHP’ye Kartal’ı nasıl kaptırdınız?'' diye konuştu.

 OKULLAR AKILLI TAHTALARLA DONATILACAK

Başbakan Erdoğan daha sonra eğitimde yaptıkları yatırımları hatırlatarak 163 bin derslik yaptıklarını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesini birinci sıraya taşıdıklarını söyledi. Erdoğan, ''Bay Kemal 600 lira verecekmiş. İnanıyor musunuz? Akıl hocası diyor ki ya zaten sen iktidar olamayacaksın Erdoğan ne diyorsa sen iki kat vereceğim' diye söyle bu işi götür. Veya iki anahtar salla geçmişte söylüyorlardı bir araba bir konut. Konutlar, arabalar geldi mi?'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan 4 yıl içinde bütün okulların bilgisayar donanımlı akıllı tahtalara kavuşacağını, şu anda bütün hazırlıkların tamam olduğunu, ve öğrencilere tablet pc verileceğini söyledi.

İLAÇ FİYATLARINI %80 UCUZLATTIK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde sigorta hastanelerinin ameliyathanelerinin halinin rezalet durumda olduğunu belirten Erdoğan, ''Gidersin doktora SSK hastanesinde ne derlerdi? 'Muayenehaneye gel'. Muayenehaneye gidince ne olurdu? Para. Bunları yaşadık mı hep beraber? Gelirsin tekrar hastanenin eczanesine ilacın bir tanesi var, diğerleri yok. Şimdi özele de gidebiliyoruz, devletin bütün hastanelerinin hepsi emrinizde. Para pul evvel Allah... İlaç yüzde 80 ucuz'' dedi.

 12 HAZİRANDA BUNLARA DERSLERİNİ VERELİM

 CHP ezanı Türkçeleştirdi. Menderes aslına döndürdü. Aslına döndürdüğü için çıkmış Bay Kemal diyor ki; 'ezan okunuyorsa, CHP'nin sayesinde okunuyor'. 12 Haziran'da gelin  bunlara dersini verelim. Bunların bu sandıklarda cevabı alması lazım. Bu CHP, camileri ahıra çeviren zihniyettir. Değişen bir şey yok, aynı kafa. Yaptıkları her şeyde istismar siyaseti var, bunu böyle biliniz'' dedi.

CHP BU!

Kılıçdaroğlu'nun yeri geldiği İmam Hatip Liseleri'ne de destek verdiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, ''Dürüst ol. Seçimde bu yaptığını, katsayıda niye yapmıyorsun? Başörtülü kızların, üniversiteye girmesi olayında niçin kalktınız da MHP ile ortak hareket etmiştik, bunu engellediniz? Neden? CHP bu.

 12 HAZİRANDA BİZE GÜÇ VERİN

Bunlara güven olmaz. Biz el ele vereceğiz. Siz bize güç verin, yeni anayasa ile temel hak ve özgürlüklerle, inşallah yeni anayasayı biz gelelim 12 Haziran'dan sonra çözelim. Bu sizden geçecek, bu kararı siz
vereceksiniz. Bunu sizinle halledeceğiz'' diye konuştu.
Emeklilerin haklarını gözettiklerini belirten Erdoğan, ''Biz anayasal teminat altına alıyoruz. Adeta toplu sözleşme hükmüne bağlıyoruz. Bunlar ise yalan üstüne yalan... O problemleri biz çözeriz. İntibaksa, intibaklarını biz yaparız. Bunlar yapamaz, yalan söylüyorlar. Çünkü bunlar iktidar olamayacak ki yapsın. Emekli kardeşlerime sesleniyorum, bu oyuna gelmeyin, sizin haklarınıza sahip çıkan AK Parti'ye siz de sahip çıkın'' dedi.

GEÇMİŞLE KIYASLADI 

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: ''Geldiğimizde, milli gelirimiz 230 milyar dolardı. MHP'den aldık. Şimdi 740 milyar dolar. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Kim veriyordu bunu? Sen, benim vatandaşım veriyordu. Onun için birin yanına ne yaptılar? 6 tane sıfır koydular. Benim vatandaşım zannediyordu ki 'param artıyor'. Rakam büyüyordu ama paranın alım gücü olmuyordu. Enflasyon denilen olay işte buydu. Yüzde 30 enflasyon vardı, canavar cebimizdeydi'' diye konuştu.

Erdoğan, ''Eğer biz gelmeden önce 2002 sonu ve bugün, o günün asgari ücretiyle -faizi falan karıştırmıyorum, bu günün asgari ücretini karşılaştırın. Kaç kilo ekmek alınıyordu, bugün kaç kilo ekmek alınıyor. Kaç kilo toz şeker alınıyordu, bugün kaç kilo toz şeker alınıyor. Ne kadar ayçiçek yağı alınıyordu, bugün ne kadar ay çiçek yağı alınıyor. Eğer bugün geri gittiysek, hemen bırakıyorum'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, mitingin ardından vatandaşlara karanfil dağıttı

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2011, 06:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17