İLÇEM GAZETESİ’NDEN ÖRNEK YARIŞMA "İSTANBUL BİR SEVDADIR"

İLÇEM GAZETESİ’NDEN ÖRNEK YARIŞMA

İlçem gazetesinin düzenlediği “İstanbul bir sevdadır” konulu liseler arası şiir yarışması 7 Haziran günü saat 13.00 de Yakacık YKM’de gerçekleştirildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya şiirler yağdı. Şair, edebiyatçı, yazar ve öğretmenlerden oluşan jüri üyeleri elemeleri yaptıktan sonra, dereceye giren öğrencileri belirlediler. Sunuculuğunu öğretmen ve müdür yardımcısı olan İmdat YAVAŞ’ın muhteşem diksiyonu ve hitabetiyle yaptığı program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başladı.

 SİYASİ PARTİLERİN AKININA UĞRADI

Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet HAMURCU ildeki toplantısından dolayı katılamadığı programa bir mesaj göndererek öğrencilere başarılar diledi. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren BÖYÜKBAŞ, Has Parti İlçe Başkanı Şükrü KONTUK, MHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Şenol YONDEMİR, İlçe Başkanı H. Metin ÖZÜPEK, Başkan yardımcıları ve ilçe yönetimi, Ak Parti Kadın Kolları başkanı Hüsna BALCI, İlçe yönetimi ve milletvekili adayı, Özel Yakacık Tıp Merkezi Mehmet AKÇAKAYA, Işıl Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Canan SEPETÇİ, İstanbul Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanı Faruk ŞAHİN, AYGAD Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği Başkanı Hakan MANİCİ, Cevizli Lisesi Müdürü Muammer OKUMUŞ, Kartal İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi Müdürü Hülya NARSAP, Müdür Yardımcısı Aziz AKGÜN, gazetecilerin ağabeyi ve haber üretme rekortmeni Fethi SATICI, Yeni Doğuş Haber Gazetesi sahibi Nergiz SÜSLÜ, İzci Haber gazetesi sahibi İfaket ÇAKIR, Görüş Haber Gazetesi Sahibi Alaattin BÖKE, İstanbul Gündemi gazetesi sahibi Musa HAS, Kartal Gazetesi sahibi Selim AKDOĞAN, Son Haber Gazetesi Sahibi Halil TOPAL, Yerel Hayat Gazetesi Mustafa Nazım TELLİ, Plan Dizayn Hamdi BATKİ, Yukarı Mahalle Muhtarı Ünal ÖZUĞURLU, İlhan Düzülütaş Yakacık Yeni Mahalle Muhtarı, Soner EKER Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı, Salim Coşar Soğanlık Orta Mahalle Muhtarı, Ferhat ASLAN Hürriyet Mahallesi Muhtarı, Şahin KAYA Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

 İSTANBUL ÖYLE BİR SEVDADIR Kİ

İlçem Gazetesi sahibi Aytekin YAŞAR yaptığı açılış konuşmasında “İstanbul öyle bir sevdadır ki, İstanbul’u fethetmek için karadan gemiler yürütmek gerekir. 37 yıldır İstanbul’da olmanın mutluluğunu yaşıyorum İstanbul'a sevdalıyım ve biliyorum ki benim gibi İstanbul sevdalısı nice insanlar ve sizler gibi öğrenciler var. Gönül isterdi ki daha çok öğrenciye hediyeler verebilseydik. Birincisini düzenlediğimiz bu yarışmanın devamını Allah nasip ederse seneye daha büyük bir organizasyonla ve daha çok hediyelerle yapmak istiyoruz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederek şükranlarımı sunuyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

 GURUR VERİCİ BİR ORGANİZASYON

Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği Başkanı Hakan MANİCİ yaptığı konuşmada “İlçem Gazetesi sahibi Aytekin kardeşimi bu güzel organizasyonu tertip ettiği için tebrik ediyorum. Bu organizasyon bir şeyi daha ortaya koymuştur. Gazeteci sadece haber yaparak, habere giderek değil, öğrencilerle ve öğretmenlerle iç içe olarak böyle organizasyonlarda yapabilir. Gurur verici bir organizasyon İlçem Gazetesine ve Aytekin Yaşar’a yayın hayatında başarılar diliyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

 ÖĞRENCİLER HEDİYELERLE SEVİNDİLER

Öğrenciler yarışmaya katıldıkları şiirleri müzik eşliğinde okuyarak duygu dolu anlar yaşattılar. Hediyelerini de programa katılan ilçe başkanları, milletvekili adayı ve yöneticilerden aldılar. Yakacık Tıp Merkezi Mehmet AKÇAKAYA’da öğrencilere çekap hediye etti.

 Yarışmada ödül alan öğrenciler;

11. sınıflar       : 

      1. Esra KAYALI (Mehmet Akit ERSOY İmam Hatip Lisesi) Tablet PC kazandı.

      2. Büşra POLAT (Mehmet Akit ERSOY İmam Hatip Lisesi)   Dijital Fotoğraf makinası kazandı.

      3. Yasemin AY (Hacı Hatice Bayraktar Lisesi) MP3 kazandı.

 10. sınıflar       :

      1. Yarışmacı Fatma Nur HANÇAR (Mehmet Akit ERSOY İmam Hatip Lisesi) Tablet PC kazandı.

      2. Yarışmacı Sena DELİHÜSEYİNOĞLU (Hacı Hatice Bayraktar Lisesi) Dijital Fotoğraf makinası kazandı. 

      3. Yarışmacı Nursena SAVRAN (Yakacık Lisesi) MP3 kazandı. 

9. sınıflar       :

1. Yarışmacı Sevda BULMUŞ (Cevizli Lisesi) Tablet PC kazandı.

 

2. Yarışmacı Deniz BOZKURT (Yakacık Lisesi) Dijital Fotoğraf makinası kazandı.

 

3. Yarışmacı Yasemin BALEN (Kartal DİSK) MP3 kazandı.

 

 

 

        

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2011, 07:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17