CHP Kartal “disiplin uygulamaları kaçınılmaz bir zorunluluktur!“

CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, herkesi sorumlu davranmaya davet etti.

CHP Kartal “disiplin uygulamaları kaçınılmaz bir zorunluluktur!“
Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada;

BASIN VE KAMUOYUNA



Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, demokratik kültürü bilen ve özümseyen bireylerdir. Siyasal kültürün demokratik bir yapıya kavuşması, fikirlerin zenginliğiyle mümkündür. 


Ülkenin demokratik gelişimine katkı sunması gereken partililerimizin; ilçemizde yapılan parti içi organların belirleme seçimlerinde bir ayrışma ve kutuplaşma aracı haline getirilmesi kabul edilemez bir tutumdur.


 Parti içi demokrasinin gereği olan bu seçimlerde kasıtlı olarak suni bir örgüt ve belediye ayrıştırmasına götürmek isteyen, parti ahlakı, kültürü ve disipliniyle bağdaşmayan zihniyetlerin olduğu gözlenmiştir. Tüm partililerimizde bilir ki bunun parti ilkeleriyle bağdaşır bir yanı yoktur. 


Yarışan listelerde yer alan tüm adaylar Cumhuriyet Halk Partili olup partimizin adaylarıdır. Sosyal medya üzerinden birbirini ayrıştıran ve ötekileştiren yazılar son günlerde kaygı verici boyuta ulaşmıştır. Yaşanan süreçte; ülkenin, halkın ve parti çıkarlarının, kişisel çıkarların ve hırsların üstünde tutulması “partili” olmanın sorumluluğu ve hiç şüphesiz gereğidir. Parti içi demokrasiyi güçlendirecek olan;  bizlerin sahip olduğu demokratik kültürdür. Bu nedenle yaşanan parti içi seçimlerin sonuçları üzerinden parti yöneticilerini ve Sayın Belediye Başkanımızı tartışmanın tarafları olarak göstermek kabul edilemez bir davranıştır.


Doksan üç yıllık köklü partimizin; geçmişten bugüne kadar gelmiş öğretilerine, ilkelerine, partimizin anayasası olan tüzüğüne aykırı davranan üyeler hakkında gerekli disiplin uygulamaları kaçınılmaz bir zorunluluktur. Bu türden davranış biçimlerini benimseyen ve gerçekleştiren herkesin hukuk ve tüzük kapsamında gereğinin eksiksiz olarak yerine getirileceği üyelerimiz ve kamuoyu tarafından bilinmelidir.


Erdal KISKANÇ

CHP Kartal İlçe Başkanı

 
Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 12:42

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17