Dila Damla Öner ''Her zaman Kartal halkının menfaatleri doğrultusunda görüş bildirmeye devam edeceğim.''

CHP'den 1 yıl ihraç edilen 3 meclis üyesinden biri olan Dila Damla Öner belediye meclisinde ilk defa kendini savundu.

Kartal Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci birleşimi 6 Ocak 2016 Çarşamba günü Ali Ekber Şahin başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan CHP Kartal Belediye Meclis Üyesi Dila Damla Öner çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dila Damla Öner "Üyesi olmaktan büyük onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nin organları ile hukuki bir süreç işlemekte olduğundan, almış olduğum parti kültürü nedeniyle kamuoyuna her hangi bir bilgilendirme ve açıklama yapmadım.

Bu hukuki sürecin dayandırıldığı her hangi bir karar ise düne kadar tarafıma tebliğ edilmemiştir. Tarafıma tebliğ edilmeyen bir karar gerekçe gösterilerek, CHP'nin tüzüğü Pazartesi günü meclis salonunda tartışmaya açılmış ve üzerine yorum katılmıştır.

Öncelikle bu durum adına, partim adına büyük sıkıntı duyduğumu belirtmek isterim. Ben Pazartesi günü meclise katılamadım. Çünkü sayın ilçe başkanımla beraber il başkanlığında bir toplantıya katılmak durumundaydım. Bizim görüşmede olduğumuz esnada, üyesi olduğum imar komisyonundan üyeliğimin düştüğü iddiasıyla yerime yeni üye seçimi yapılmıştır. Pazartesi gününden bu yana ise bu durumun usüle ve hukuka uygun olup olmadığı kamuoyunda tartışılmakta.

Şimdi benimde bu konuda usüle aykırı iddialarım olacağından endişeleri olanlar olabilir. Haşa! Ben bu meclis salonunda sıradan bir meclis üyesi olarak usül ve hukuk yorumu yapmaya haddim olmadığını öğrendim. Böylece densizliğim asla olmayacak, endişeniz olmasın. Hukuki bir süreç zaten bu duruma cevap verecektir.

Ancak, keşke imar komisyonuna yeni bir üye seçme niyetinizin olduğunu benimle paylaşmış olsaydınız, bende sizleri kırmaz gerekeni yapardım. Eğer bir yol seçseydik hep beraber, Kartal Belediye Meclisinde, kamuoyunda bir kez daha usül hatası iddialarını tartışmaya açmamış olurduk. Sizlerde haklısınız!

Belki de düşündünüz, Dila Damla Öner İmar komisyonundan ayrılmak istemeyebilir. Ama şunu bilmenizi isterimki, ben ailemin rızkını burada ki komisyon üyeliğinden kazanmadığım gibi, meclis üyeliği hakkımı da kimsenin kontenjanından almadım. Bu gün buradayım. Bunun öncelikli sebebi Cumhuriyet Halk Partisi örgütü, akabinde ise benim için aynı değerde olan Kartal Halkıdır. Meclis üyeliğimin sorumluluğunu bana teveccüh gösteren Kartal halkına karşı taşımaktayım. Her zaman Kartal halkının menfaatleri doğrultusunda görüş bildirmeye devam edeceğim.

2014 yılından görevi aldığımız bu güne kadar bu meclis salonunda hırs ve çıkarların gündemi işkal ettiği her an için, buna sebep olanlar adına ben Kartal halkından özür diliyorum. Eğer bu durumlardan her hangi birine ben vesile olduysamda hesabını vermeye her zaman hazırım. Saygılar" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 02:09

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
ali yıldırım
ali yıldırım - 8 yıl Önce

damla hanım sizi taktir ediyorum cıkarları olanlar rahatsız oluyor siz dik durun biz sizin yanınzdayız

Abdullah
Abdullah - 8 yıl Önce

Ne oldu şimdi... 3 Meçlis Üyesini Partiden uzaklaştırıp, digerlerine de göz dağı vererek partiyi'mi kurtardınız..? 
CHP’nin disiplin işleyişi de güçlü olandan, parası olandan, makamı, mevki, koltuğu olandan, yana mı? 

Sahi unutmadan...
Meclis Üyesi seçimlerindeki sandık hileleri ile ilgili,,sahte oylarla neden bir şey yapmadınız?

Böyle bir olay üzerine Örgütün Seçmiş olduğu diğer Meçlis Üyeleri ne yapması gerekirdi..?
Hemen söyleyelim...
Önce bir yüzlerinin kızarması gerekir normalde…
Öyle ya…
Sizin Ön Seçimle Meçlis Üyesi olarak seçildiğiniz bir yerde arkadaşlarınız ihanetle suclandı.
Siz ne yaptınız?
Size Ne diyelim?
Yazıklar olsun! açık

SIRADAKİ HABER

banner17