Ahmet Karakış İSTAB Başkanı

İSTAB''da yeni dönem.

Ahmet Karakış İSTAB Başkanı
banner46

İSTAB''da Ahmet Karakış Dönemi

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurulu’nda, Başkanlık görevine; 183 geçerli oyun 98’ini alan Ahmet Karakış seçildi. Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek sektörün sorunlarına çözüm arayacaklarını belirten İSTAB’ın Yeni Başkanı Ahmet Karakış, öncelikli gündemlerinin de plaka tahdidi meselesi olduğunu söyledi.


İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği’nin (İSTAB) Olağanüstü Genel Kurulu 19 Aralık Cumartesi günü, Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel’de gerçekleştirildi.   Eski Başkan Ali Bayraktaroğlu’nun yeniden aday olmadığı Olağanüstü Genel Kurulda, başkan adayları;  Ahmet Karakış ve Zeki Aydemir’in listeleri yarıştı. Olağanüstü Genel Kurulda, toplam 183 geçerli oy kullanıldı, 98 oy alan Ahmet Karakış, İSTAB’ın yeni başkanı oldu. Diğer Başkan Adayı Zeki Aydemir ise 85 oy aldı. Yeni yönetim,  İSTAB’ı aynı zamanda, Mayıs 2016’da gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurula da taşıyacak. Olağanüstü Genel Kurul’da gerçekleştirdiği konuşmada İSTAB’ın sektör için ifade ettiği anlama ve geldiği konuma dikkat çeken Başkan Ahmet Karakış; “İSTAB,  servis sektörü için son derece önemli bir noktada bulunmaktadır.  Çünkü sektörün birçok sorununu İSTAB çözmüştür ve çözmeye de devam edecektir. Öncelikle İSTAB’ı kuran kurucularımıza, yönetimde bugüne kadar görev alan meslektaşlarımıza ve bugüne kadar derneğimizin başkanlığını yapmış tüm başkanlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.  Bu dernek onların sayesinde bu noktadadır.  İSTAB, sektör ile ilgili sorunlarda,  çözüm önerisini de ortaya koyan yaklaşımıyla,  kamuda tanınan ve sektörün birçok sorununu çözen ve çözmek için gayret gösteren bir konuma gelmiştir”  dedi.


BAŞKAN KARAKIŞ’DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI


Sadece beş ay için değil Mayıs 2016’daki Genel Kurulda da hizmete talip olduklarını belirten Başkan Ahmet Karakış; “Biz ekip olarak hazırlığımızı sadece beş aylık yapmadık. Planlarımızı yeni dönemi de kapsayacak şekilde yaptık, ekip ruhuna dikkat ettik ve genç bir ekip kurduk.  Teveccühünüzün bizden yana olması halinde beş ay sonra yine karşınıza çıkacağız. Bizler İSTAB’ı geldiği bu noktadan bayrağı teslim alarak, daha ileriye taşımaya talibiz. Hiç kimse ile bir problemimiz yok. Ne koltuk sevdamız ne de unvan sevdamız var. Bizim bir tek İSTAB sevdamız var. Bu inanç ile bütün meslektaşlarımızı kucaklayarak derneklerinin yanlarında olduğunu hissettireceğiz. Ekip olarak sektörün tüm temsilcileri ile iyi bir diyalog kuracağız.   İstanbul Ticaret Odası’ndaki (İTO)  komitemiz ile İTO yönetimi ve İTO Başkanımızın desteğini alarak sektörün sorunlarına çözüm arayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile diyalogumuzu iyi tutarak tüm kanalları zorlayıp sektörümüzün menfaatlerini korumaya çalışacağız. Tüm kamu kurumlarını ziyaret ederek iyi ilişkiler kuracağız, sektörün sorunlarını çözmek için sizin fikirlerinize başvuracağız”  diye konuştu.


ÖNCELİK PLAKA TAHDİDİ MESELESİNDE


Plaka tahdidi meselesinin en önemli gündem maddeleri olduğunun altını çizen İSTAB Başkanı Ahmet Karakış; “Bu beş aylık dönemde önceliğimiz plaka tahdidi konusu olacak. Bu konuda sektörün menfaatlerini korumak için sektörün temsilcileriyle beraber hareket edeceğiz ve üyelerimizi düzenli bir şekilde bilgilendireceğiz. Okullarda yaşanan ‘bağış, ücretsiz hizmet’ gibi başlıklarda istenen ve servis taşımacılığı yönergesindeki;  ‘Devlet ve özel okulların yönetimleri dernekler ve benzeri kurumlar taşımacıya UKOME kararlarında belirtilen yükümlüler dışında yükümlülük yükleyemez’  maddesine rağmen  devam eden bu uygulamalarla mücadele ederek, UKOME kararının uygulanması için çalışacağız. Bununla bağlantılı olarak maalesef UKOME’de imza yetkisi olan sektörün bir temsilcisi yok. Her ne kadar İTO ve İSTAB  temsilcileri de  UKOME  toplantısına katılsa da maalesef imza yetkileri yok, sadece fikirleri alınıyor. İmza yetkisi olan UKOME temsilcimizin olması için İTO ile beraber çalışacağız” diyerek yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi.


İSTAB’IN YENİ YÖNETİMİNDE GÖREV ALAN İSİMLER


İSTAB’ın Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Ahmet Karakış (Başkan), Naci Ateş, Kerem Birant, Reyhan Şeker, Köksal Yüzbaşıoğulları, Turgay Gül, Dursun Ali Camadan, Mehmet İbrahim Emlak, Adem Serdar Özata, Sadık Aksu, Gökhan Kopuz, Seyhan Pilavcı, Ahmet Özenir, Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Önder Kara, Mehmet Cingöz, Gazi Ulukaya, Turgut Reha Bali, Soner Ağdaş, Enver Birinci, Sadi Eser, Yener Şen, Yaşar Ramoğlu, Köksal Polat, Özen Aydın, Serkan Demir, Suat Bayraktar, Denetleme Kurulu Asil Üyeleri; Erdal Akışlı, Erkan Cabay, Süleyman Korkmaz, Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri; Levent Coşkun, Ahmet Ali İbaç, Hakan Orduhan. 
Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 17:27

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17