Bir Kaç İnanmış İnsan Platformu Üyeleri İsrail'i Protesto Ettiler

Bir Kaç İnanmış İnsan Platformu Üyeleri İsrail'i Protesto Ettiler

Bir Kaç İnanmış İnsan Platformu üyesi gençler, iftar vaktinden itibaren İstanbul 4. Levent'teki İsrail Konsolosluğu önünde Gazze'de yaşanan vahşete tepki göstermek için protesto ettiler.‏

Çok sayıda gencin katıldığı "Birkaç İnanmış İnsan Platformu" üyeleri ellerinde İsrail'e tepki gösteren mesajlar içeriklli pankartlar dikkat çekti. "Kahrolsun İsrail" "Hamas'a Selam Direnişe Devam" " İstanbul'dan Gazze'ye Direnişe Bin Selam" tekbir ve tevhidlerle slogan atan gençler kalabalık grup halinde konsolosluk kapısı önündeki güvenlik güçlerinin önlerine kadar ilerlediler. Platform Üyesi gençlerden Zafer Duman adlı kişi bir basın açıklamasında bulunarak İsrail'in Gazze'de yaptığı hain ve insanlık dışı saldırıları eleştirirken, bu katliama sessiz kalan diğer İslam ülkelerine duyarsız kalmalarından rahatsız olduklarını belirtti. Son saldırılarda İsrail'in sivil insanların üzerine dünya'da kullanılması yasak olan ve yeni ürettiği ve masum halkın üzerinde denemek istediği silahları kullanmakla soykırım yapmakta olduğunu dile getirdi. Filistinli Kardeşlerinin yanlarında olduklarını dile getiren "Bir Kaç İnanmış İnsan Platformu" üyeleri bu tür eylemlere devam edeceklerini ve bu işin peşini bırakmayacaklarını vurguladılar.

Tekbirler ve sloganlar eşliğinde ilerleyen gençler güvenlik güçlerinin konsolosluk kapısı önünde kurdukları barikatın önlerine kadar ilerlediler. Daha sonra yapılan dualardan sonra protesto olaysız bir şekilde sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2011, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17