Temurhan YILDIZ "Ak Parti Olarak Kartal'da Birinci Partiyiz, CHP Kartal'da Oy Kaybediyor!"

Temurhan YILDIZ

Titanik Otel'de iftardan sonra basınla sohbet ortamında bir araya gelen Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız ve ilçe yönetim kurulu yerel basının sorularını cevaplandırırken bazı çarpıcı açıklamalarda da bulundu.

SEÇİMDEN SONRA BASINLA İLK TOPLANTI

Yıldız “Seçimlerden sonra sizlerle bir araya gelemedik. Buradaki basın mensubu arkadaşlarla tek tek görüştük. Yerel basındaki arkadaşlarımızla seçimden sonra toplu olarak bir araya gelme fırsatımız olmadı. Bu vesileyle de bir araya gelmiş oluyoruz. Hepinizin malumu 12 Haziran’da yaşamış olduğumuz bir genel seçim, bu genel seçim sürecini hep beraber yaşadık. Sizlerle Kartal’daki seçim çalışmalarını da seçim sonrasındaki alınan neticelerle basın olarak değerlendirmeler yaptınız. Tabi ben bu vesileyle, Kartal’da çıkan sonuçtan da ülkemize, memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

AK PARTİ KARTAL İLÇE TAŞKİLATI OLARAK KARTAL'DA OYUMUZU ARTTIRDIK

Bizim 2007 genel seçimlerinde Kartal’da almış olduğunuz oy 86 bindi. Yüzde oranı 41. 80, oran olarak. Samandıra ile beraber birleştirdiğimiz zaman 110 küsür bindi. Ama Samandıra ayrıldığı zaman bizim Kartal’da almış olduğumuz oy 86000’dir. 2011 genel seçimlerinde 123000 bunun üzerine takriben 37000 - 38000 civarında bir oy artışı gerçekleşti.. Bu vesileyle de son derece mutluyuz. Kartal’da alınan sonuçlardan dolayı. Tabii Kartal'daki sonuçlara baktığınız zaman, 2009 da alınan sonuçların üzerinde de 30.000 üzerinde bir oy farkı var.

Kartal'daki seçim sonucunda buna istinaden Cumhuriyet Halk Partisi baktığınız zaman 2009 da alınan oy oranına rakamsal olarak da daha altında bir rakam çıkıyor. Seçimler geride kaldı. Ama bu seçimde gerçekten de organize bir çalışma olduğu, Bizim her kademede ciddi manada bu seçime büyük katkısı oldu. Geçmişte siyasi partide görev yapmış, kurucusu olmuş, şu anda yönetimde olmayan, ayrılmış bütün arkadaşlar burada tek vücut olarak seçime hep beraber katıldılar.

Ocak itibarı ile baktığınız zaman ocak ve seçim gününe kadar 3700 ev sohbeti gerçekleştirmişiz 3700 tane eve girdik. Tabir buralarda on kişilik, 20 kişilik, 30 kişilik, 40 kişilik, komşularının davet edilmesiyle  gerçekleştirmiş olduğumuz sohbetler oldu.

Bunu dernek toplantıları esnaflarla yapmış olduğumuz programlar ve salon toplantıları bunun içerisine katmıyoruz. Bu manada tabi seçim hazırlıklarıyla ilgili erken başlamanın avantajını seçim günü ve seçim sonuçlarının açıklanması ile gördük. Bu manada da mutluyuz. Teşkilatına bu vesileyle buradan tekrar teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. 

KARTAL BELEDİYESİ'NİN FAALİYETLERİ HALK TARAFINDAN BENİMSENMEDİ

 Kartal’da şu ana kadar yapılan çalışmalar bu çıkan sonuçta belediyenin yapmış olduğu faaliyetlerinde ciddi manada etkisi var. Çünkü belediyenin yapmış olduğu faaliyetlerin halk tarafından benimsenmemesi, halkın beklemiş olduğu hizmetlerin halka gitmemesi, Cumhuriyet Halk Partisinin buradaki oy kaybına ciddi manada etkisi oluştur.

 CHP KARTAL’DA OY KAYBEDİYOR

Cumhuriyet Halk Partili bir belediyenin olduğu ilçede Ana Muhalefet Partisi’nin oylarında bir düşme oluyor. Bu vesileyle şunu da hatırlatmak istiyorum bütün İstanbul genelinde, 39 ilçe içersinde, halk partisi olan ilçelerin içersinde AK Parti birinci sırada şu anda. Kartal olarak çünkü 13 ilçe içerisinde yapılar değerlendirmeler de ikinci parti ile kendi arasındaki en fazla farkı açan ilçe Kartal ilçesi oldu. Yani CHP Kartal’da oy Kaybetmeye başladı. İstanbul genelinde, şu anda belediyesi CHP’de olan ilçeler içersinde de Kartal AK Parti Teşkilatı da kendi üzerine düşen sorumluluğu çok iyi bir şekilde yerine getirerek bu başarıyı elde etmiş olduk. Önümüzdeki süreç te de aynı çalışmalara devam ederek İnşallah önümüzdeki süreçte gerçekleşecek seçimlerde de başarılı olacağımıza inanıyorum. Çünkü CHP sürekli kan kaybetmeye başladı” yorumunu yaptı.

HAMAM SOKAK'TAN ŞİKAYETLER ALIYORUZ

Siyasi partiler hiçbir zaman geriye dönüp geçmişte yazılan destanları ve geçmişteki hatalara dönüp ağıt yapmakla gün geçirecek ve onlarla avunacak kuruluşlar değildir. Her zaman önümüze bakıyoruz. Kartal’da sizler de takip ediyorsunuz. Özellikle yapılan hizmetlerle ilgili geçen bir basın mensubu arkadaşımızla görüştük bu konuyla ilgili. özellikle hamam sokakla şuan bize ciddi manada şikayetler geliyor.

Vatandaş bu konuyla ilgili bize müracaatlarda bulunuyor. Diyor ki bir taraftan bir camiden çıkıyoruz, diğer taraftan bir camiden çıkıyoruz, yani halkın kullanması gereken o caddeler o sokaklar bir başkalarına buraları parsellenmiş, yürümeyle ilgili sıkıntı çekiyoruz, güçlük çekiyoruz. Aynı zamanda bu oruçlu ayda, Ramazan'da karşımızda alkol içiliyor. Yani bu vesileyle de insanlara daha saygılı belediye üzerine düşen bu görevi daha iyi bir şekilde yapmalıdır. Hiç olmazsa Ramazanda bunlara müsaade edilmemesi lazım. Vatandaşlardan ciddi manada bunlarla ilgili tepkiler oluşuyor.

ADA TESİSLERİ ÜCRETSİZ OLMALI

Yine belediyenin bir buçuk yıl önce kiralayıp en son bu sene faaliyete geçirmiş olduğu adalardaki tesisle ilgili vatandaşın yine fiyat konusunda ciddi eleştirileri var. Daha önceden işte buradan vatandaşı denizle buluşturup denize girmesini sağlayacak orada eğlenmesini sağlayacak ve şehir dışına gitmeden tatil yapma imkanını verme düşüncesi ile burasını kiraladığını iddia eden bir belediye yönetimi şimdi vatandaşımızdan gelen fiyat konusundaki bu eleştiriler karşısında bir başka kuruluşların fiyatlarını kendine emsal gösteriyor.

Tabi doğru bir şey değil, neticede burası bir kamu kurumu. Gerçekten başka bir ilçede bu kadar bir para harcanıp Kartal’lının parası harcanıp oranın kirası ödeniyorsa bir başkasıyla burasını mukayese yapması mümkün değildir. Çünkü buranın kirasını zaten Kartal halkı ödüyor. Bu nedenle Kartal halkı daha iyi bir şekilde istifade edebilmesi adına burada ki fiyatlarında aşağıya çekilmesi lazım.

YAPILAN BİNALAR 2,5 YILDA HİZMETE GEÇİRİLEMEDİ

Tabii Kartal'da sizlere de soru sorma fırsatı verme adına, yapılan hizmetlerle ilgili 2.5 yıl geçtiği halde şu anda bitmek üzere olan binaların hiçbirisi faaliyete geçmedi. Bu binalarla ilgili halen tartışmalar devam ediyor. Bu binaların bitirilmesiyle ilgili çekilen krediler ve yine bitirilmesiyle ilgili meclisten alınmış olan kararlar, buna istinaden, daha önceki yapımcı müteahhitten alınan paralar, alınmış olmasına rağmen, hiçi bir tesis şu anda faaliyete geçmedi. Hiçbir mahallede mahalle sakinleri bu tesislerden şu anda istifade edemiyor. Her gittiğimiz yerde, vatandaş bunu dile getiriyor.

VATANDAŞLAR MÜLKLERİNİ DEĞERLENDİREMİYOR

Bir başka önemli konu, Kartal'ın geleceğini şekillendirecek, hem sosyo ekonomik olarak, hem istihdam olarak, hem görsel olarak Anadolu Yakası'nda öne çıkartacak bir özel proje alanı ile ilgili açılmış olan bir dava neticesinde yürütmeyi durdurma kararı veriliyor. Yürütmeyi durdurma kararı neticesinde o bölgedeki yıllarca imara açılmasını bekleyen vatandaşlarımızı ve özel şahsın mülkleri ile ilgili muammadır. Vatandaşlar kendi mülklerini değerlendiremiyorlar.

KARTAL'IN GÜNEY PLANLARI

Buna istinaden yine Kartal’ın güney planları içerisinde Kordonboyu’nda daha çok katlı belki seksen yüz veya yüz katlı binaların olabileceği bir planın apar topar bir şekilde meclisten geçirilerek, büyük şehir’e gönderiliyor. Buna baktığınız zaman Kartal'da bakıyorsunuz dokuz Palmiye Kartal ile denizin arasına girmiş, görsel olarak denizi görmeyi engellemiştir. Bitişindeki diğer binaları engellemiş, şu anda imara açılmış olan alan eski Eczacıbaşı'nın okulun olduğu yer ve şu an ki belediye binasının olduğu yer ve belediye binasının bitişiğindeki blokların olduğu yer belki seksen katlı yüz katlı binalarla yine Kartal ile denizin arasına girecek, çok katli binalar oluşacak. Bunlar şehircilik açısından baktığınız zaman doğru şeyler değildir. Geçmişte şuan ki Tansa’nın olduğu yerde bu üç bina karşılığında verilen bu arsanın üzerine yapılan bir proje vardı. CHP meclis üyelerini o  projenin çok katlı olmasından dolayı, denizin görülmesini engellemesinden dolayı karşı çıkmışlardı. Karşı çıkanlardan bir tanesi de sayın İbrahim Doğan.

Ama buna istinaden hiçbir imar komisyonu kararı olmadan, iyi bir şekilde değerlendirmeden  çok daha fazla  katlı binaların yapılmasına müsaade eden bir davranış, bir tutum içerisinde Kartal'ın geleceğini şehircilik açısından katleden bir görüntü ortaya çıkartma adına böyle bir pilanın çıkarılmasına kendileri razı oluyor.

Bunlar şeyi doğru şeyler değil. İnanıyorum ki yapılan yanlışlar düzeltilecek. Her yanlışın düzeltilmesi tabii ki çok zaman alıyor. Ama önemli olan zaman dağılmış olsa bu yanlışların düzeltilmesi bizim açımızdan da son derece  önemlidir. Şimdi büyükşehir meclisi üyemiz var. İl Genel Meclisi üyelerimiz var. Aramızda kendilerini de ilgilendiren konular olmuştur. Hatta su bazlı sayılarda gazetelerde çıkan bazı tartışmalar olmuş, bu vesileyle, meclis üyesi arkadaşlarımız daha bunlara burada cevap verme fırsatı İnşallah yakalayacaklar. Ben daha fazla sözü uzatmadan sizlerin de soracak sorularınız olabilir. Bu nedenle toplantıya katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.

BİZİM HEDEFİMİZ PARTİMİZİN BAŞARILI OLMASIDIR

Soru ve cevaplar bölümünde; Kartal Belediye başkanlığına adaylık konusunda sorulan bir soruya, "bizim hedefimiz partinin başarılı olmasıdır." diye cevap verdi. Yerel seçimlere de şu anda 2.5 yıl gibi bir süreç var. O gün gelmeden, o tür  tartışmalara girilmesi doğru değildir. Bu tür düşünceler partiye ve partinin bütünlüğüne zarar ver. Partinin, başarısına zarar verir. Ben inanıyorum ki önümüzdeki süreçte Kartal'a layık olacak en iyi arkadaşınız aday olacak. Aday gösterildikten sonra diğer arkadaşlarda o adayın etrafında kenetlenerek burda başarılı olmaya çalışacaklardır.

Bugünden isimlerin üzerinde bir tartışma yapılması doğru bir şey değildir. Bu tür şeylere de iki aldırış etmiyoruz. Bunları da hiç kale almıyoruz şuanda çünkü konumuz doğru değildir. Şu anki gündemimizde de öyle bir şey yok.

 YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ!

O planlarla ilgili birbirinden ayırma gibi bir düşüncemiz yoktu. Bizim düşüncemiz şu özel proje alanı ile ilgili ciddi tartışmalar oldu. Belki altı ay yada bir yıl sürdü. Bunun tartışılması. Şuanda kordon boyu planlarıyla ilgili mecliste hiçbir tartışma yapılmadı. İmar komisyonunda bir değerlendirme yapılmadı. Çok alel acele bir şekilde sanki yangından su kaçırır gibi biran önce bu planların çıkartılma düşüncesi ve isteği yoksa bizim teklifimiz şuydu bu planları bir değerlendirelim parsel bazında değerlendirelim ada bazında değerlendirilen sadece birkaç saat içerisinde bir bölgeyi ilgilendiren bir planın tamamının değerlendirme buna vakıf olma doğru bir şey değil.

Mümkün de değil. Biz o planın belki bir sonraki mecliste değerlendirilmesini, görüşülmesini önerdik ilk başta.  Yoksa tam manasıyla bu plana ilk baştan karşı çıkıyoruz. Böyle bir düşüncemiz yoktu.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2011, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17