Gürsel TEKİN'de Bayrak Açtı!

CHP Genel Başkanı...

Gürsel TEKİN'de Bayrak Açtı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK revizyonu kapsamında Gürsel Tekin'i “ikinci adam” konumundan alması, CHP'de dengeleri bütünüyle değiştirdi. Partideki mezhepçilikten rahatsız olan Gürsel Tekin'in ayrıca, “Ben Kılıçdaroğlu'nun paratoneriydim. Artık değilim, başının çaresine baksın” dediği öğrenildi.

CHP'deki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) revizyonunun ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin ikinci adamı olarak gösterilen Gürsel Tekin arasındaki çekişme tamamen gün yüzüne çıktı. Tekin'in revizyonun ardından CHP'de eskiye oranla daha da açıktan lider gibi davranmaya başladığı gözleniyor. Tekin'in önümüzdeki günlerde çok daha somut ve ciddi adımlar atması bekleniyor.

AKTİF GÖRÜŞMELER YAPIYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK revizyonu kapsamında Gürsel Tekin'i “ikinci adam” konumundan alması, CHP'de dengeleri bütünüyle değiştirdi. Gürsel Tekin ve ekibi yeni CHP yönetimini “hemşehricilik ve mezhebi dayanışma içine girip bir dernek görünümü arz etmekle” eleştirirken, partide Alevilerin ağırlığından rahatsız olanları ve eski muhalifleri etrafında  toplamaya başladığı kaydediliyor. Basın heyetlerine toplu yemekler vermeye başlayarak, bir genel başkan namzeti gibi davrandığı gözlenen Tekin'in eski muhalifleri de yanına çekmek için nabız yokladığı bildiriliyor.

“ARTIK TEK BAŞINASIN”
Tekin'in yakın çevresine, “Ben Kılıçdaroğlu'nun paratoneriydim. Ama artık böyle bir paratoneri olmayacak. Her türlü rahatsızlık ve tepki doğrudan onu bulacak. Deniz Baykal ve Önder Sav gibi kurt siyasetçilere karşı hemşehricilik dayanışmasıyla mücadele edemez” dediği öğrenildi.

CHP 'NİN EN KALABALIK KESİMİ “SAHİPSİZLER”
Öte yandan MYK revizyonunda tasfiye edilen isimlerden İzzet Çetin, Hurşit Güneş, Süheyl Batum gibi kimi milletvekillerinin sürekli taraf değiştirdikleri için partide “sahipsizler” diye anılmaya başladıkları belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, Tekin ve Baykal ekiplerinden sayılmayan bu isimlerin sayısının grupta bir hayli arttığına dikkat çekiliyor. Ancak partiye yön verecek çaptaki isimlerin zikzak çizmiş kimselere artık itibar etmedikleri ve bunları siyaseten güvenilir bulmadıkları dile getiriliyor.

Öte yandan parti içi dengelerin eşit olması yüzünden bu gruptakilerin sayısının giderek arttığı kaydediliyor. Ayrıca Kılıçdaroğlu-Tekin işbirliğinin bozulmasının en çok Baykal'ın işine yaradığı ve “sahipsizler”in Baykal'a yakın durdukları belirtiliyor.

PARTİ DENGELERİNİN EŞİT OLMASI SAHİPSİZLERİ BÜYÜTÜYOR
CHP'deki dengelerin büyük oranda eşit seyretmesi yüzünden partideki tarafsızların sayısının da gün geçtikçe arttığı gözleniyor. Ayrıca daha önce söz konusu gruplardan birkaçıyla birlikte hareket etmiş isimlerin yeni süreçte itibar görmemesi de bir başka ayrıntı olarak beliriyor.

KILIÇDAROĞLU-TEKİN İŞBİRLİĞİNİN BOZULMASI BAYKAL'A YARADI
Önümüzdeki dönemde CHP'deki parti içi iktidar mücadelesinin bu yüzden sayısal olarak değil, liderler bazında yapılacağı belirtiliyor. Bu durumda CHP'nin mevcut Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şansının az olduğuna dikkat çekilirken, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın yıldızının yeniden parlayabileceği kaydediliyor. Son gelişmeler üzerine Deniz Baykal'ın görüşme trafiğinin arttığı ve Ankara'daki evinde kalabalık heyetleri kabul ettiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu ile Gürsel Tekin arasındaki işbirliğinin sona ermesinin bu anlamda en çok Deniz Baykal'ın işine yaradığı gözleniyor. Kurultay toplama girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Deniz Baykal'ın bu son gelişmeyle birlikte yeniden kamuoyunun ve basının önüne daha sık çıkmaya başlaması bekleniyor. Yeni Akit

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2011, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17