Aydın Yavuz “Türkiye Beyazay Derneği olarak engelli kardeşlerimizin yanındayız.“

Kartal Beyazay Derneği 3 Aralık Dünya engelliler haftası dolayısı ile çok anlamlı ve duygu yüklü bir program gerçekleştirdi.

Aydın Yavuz “Türkiye Beyazay Derneği olarak engelli kardeşlerimizin yanındayız.“

Program Uğurmumcu Mahallesinde bulunan Beyazay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa Kartal Halk Eğitim Müdürü Resul Özdemir, Yeşilay Kartal Şube Başkanı Hülya Beyazıt Göbeloğlu, Kızılay Soğanlık Şube Başkanı Murat Çalış, Kartal Muhtarlar Derneği Başkan Salim Coşar ve mahalle muhtarları Soner Eker, İlhan Düzülütaş, İsa Durmuş, Türk Kızılay Derneği Soğanlık Şube Başkanı Murat Çalış ve Kartal İşitme Engelliler Derneği Başkanı Fevzi Cebesoy ve öğrenci velileri katıldı. 


Programda engelli öğrencilerin hazırlamış olduğu dans, müzik ve çeşitli gösterileri katılımcıları hem duygulandırdı, hem de umutlandırdı. Öğrenci velileri ise duygu ve umut dolu konuşmalar ve şiirler okuyarak programa renk kattılar.


Program açılışını Okul Müdürü Nejla Sümer yaptığı konuşma ile gerçekleştirdi. Nejla Sümer konuşmasında Okul ve Öğrencileri hakkında aydınlatıcı bilgi sunduktan sonra kısaca 3 Aralık Dünya Engelliler gününü ve önemini anlattı.


Daha sonra kürsüye gelen Beyazay Derneği Kartal Şube Başkanı Aydın Yavuz bir konuşma gerçekleştirdi. Yavuz ”Öncelikle Birleşmiş Milletler öncülüğünde bütün dünyada kabul gören 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.  İnancımıza göre bir insanın Allah katında değer kazanması, fiziksel özellikleriyle değil, gönül zenginliğiyle ve yapıp ettikleriyle mümkün olmaktadır. Sadece yoklukta olanlar, mahrum kalanlar imtihana katlanıyor sanılmamalıdır, varlığın sınavı da yokluk kadar ağırdır.


ADANMIŞLIK VE GÖNÜLDEN GELEN BİR ÇALIŞMADIR.


Türkiye Beyazay Derneği olarak; toplumun çeperinde yer alan kimsesiz çocuklara, yaşlılara, evsizlere yönelik hizmetler gibi engelli vatandaşlarımız için yapılan çalışmalar da adanmışlık gerektiren misyon faaliyetleridir. Bu çalışmalar ancak halka hizmeti hakka hizmet gören, milletin derdiyle dertlenen ve bunun sancısını çekenlerin yapabilecekleri faaliyetlerdir. Yani bu çabalar bizim için her şeyden önce bir gönül, muhabbet, nasip işidir misyonu ile yola çıktık.


MAALESEF BİR ÇOK YERDE BU AYNIDIR.


Evet, maalesef bugün dünyanın birçok ülkesinde engellilerin dışlandığını, yok sayıldığını, ihmal edildiğini ve ikinci sınıf insan muamelesi gördüklerini üzülerek müşahede ediyoruz. Bize düşen, engelli kardeşlerimizi teşvik etmek, onlara müşfik davranmak, onların bizden biri olduğunu bilmek ve hissettirmektir. Engelli vatandaşlarımızın bizim gerçeğimiz, bizim bir parçamız olduğunu kavramak ve buna göre tavır geliştirmek zorundayız. Okullarımızı, şehirlerimizi, sokaklarımızı, eğitim materyallerini yeniden düzenleyerek, yeniden inşa ederek engelli kardeşlerimizin eğitiminin önündeki engelleri Türkiye Beyazay Derneği olarak engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek isterim.


Zira her insan bir öz değer taşır ve bu değeri insan olarak yaratılmakla doğuştan kazanır. Onurludur, ihtiyaçlarını saygınlığına yaraşır biçimde giderme hakkına sahiptir. Her ne kadar desteğe ihtiyaç duysalar da bu, engelli kardeşlerimizin hayatı kucaklamalarına ve umuda bağlanmalarına engel değildir. Zira insan olmak, ‘engelsiz’ bir hayatı hak etmektir. Yüce Allah, bir engelliyi insan onuruyla bağdaşır biçimde muhatap almanın ne anlama geldiğini asırlar önce Peygamberimize ve onun aracılığıyla bize öğretmiştir." Diyerek sözlerini sonlandırdı.


"ELİMİZDEN GELİNİ ARDIMIZA KOYMAYIZ"


Programa katılan Kartal Halk Eğitim Merkezi'nin başarılı Müdürü Resul Özdemir ise yaptığı konuşmasında ”Benim başında bulunduğum ve şimdiye kadar bir çok hizmete imza atan Halk Eğitim Merkezinin bu okulda da sınıf ve kursları olduğun belirterek, bundan sonra da bu okul ve öğrencileri için ne yapılabilecekse elimizden geleni yaparız. Hizmetten ve sorumluluktan kaçınmayız" dedi.


Daha sonra program Öğrencilerin yaptığı Dnas ve Müzik gösterileri ile devam etti.





Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2016, 09:42

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17