Avukat Perihan Sevim’den KARTANSAŞ hakkında şok iddialar! Video haber

CHP Meclis üyesi Perihan Sevim’den KARTANSAŞ hakkında şok iddialarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye Meclis üyesi Avukat Perihan Sevim Kartal Belediyesi'nde söz alarak çok çarpıcı bir konuşma yaptı.

Basına sitem etti!


Perihan Sevim "Sayın basın umarım burada ki konuşmamı objektif bir dille halka anlatırsınız. Bizim (Cumhuriyet Halk Parti'lilerin) konuşmalarının basında hiç bir şekilde yer almadığını veya yanlış aktarılarak verildiğini görüyorum. Bu noktada bir üzüntüm var." dedi. Sevim'in bu konuşmasına meclis üyeleri oturdukları yerlerden sözlü müdehale ederek "Perihan hanım, basın hürdür istediğini yazar, basına müdehale etmeyin" dediler.

Böyle bir şey olabilir mi?

Konuşmasına devam eden Perihan Sevim, "Temel bey buradan merak ediyor ve soruyorum. Arif Dağlar döneminde de bu paraları ne yapıyorsunuz diye çıkıp buradan sordunuz mu? Merak ediyorum. Kartansaş Arif Dağlar yönetiminden 2009 yerel seçimlerinden yönetimi bize geçtikten sonra o yönetimden 1 milyon 700 bin lira borç devralmıştık. Siz o dönemde dediniz mi, 1 milyon 700 bini ne yaptınız? Eksiye düştünüz! Devam ediyorum. Arif Dağlar yönetiminde 2008 yılında bir sermaya arttırımına kalkınmış. O dönemde ne yapmışlar biliyormusunuz arkadaşlar? Kartal Belediye meclisinden geçirmeyi bile düşünmemişler. Şaşkınlıkla okudum. Özel kaleme yazı yazmışlar, 'sermaye arttırımını rica ediyorum' diye. Böyle bir şey olabilir mi? O dönemde usüle uyulmadığı için yapılamayan sermaye arttırımını biz gelmişiz biz yapmışız.

İki usulsüzlük var ki, şaşkınlıkla izledim!

2009 yılında biz usulüne uygun olarak 2 milyon lira sermaye arttırımı yapmışız. Bu parayla ne yapmışız, devraldığımız 1 milyon 700 bin lira sizin borcunuzu kapatmışız. Bize bıraktınğınız borç sadece bu kadar mı? Hayır arkadaşlar! 3,5 milyon lira borç bırakmışsınız. Bu borcu nasıl bırakmışsınız? Kartansaş o dönemde market işletmesini devretmek için bir ihale 
açmıştır. İhaleyi alan firmayla bir protokol imzalıyorlar. Market içindeki demirbaşlar ve emtianın devrine ilişkin bir protokol. Aynı zamanda bu binanı  alt katını 10 yıllığına kiraya vermeye ilişkin bir protokol imzalamışlar. Bu protokolde inanılmaz iki usulsüzlük var ki, şaşkınlıkla izledim. Bunlardan haberiniz var mı? Yok mu? Belki de benden duyacaksınız. Basının da burada ilgisini çekmek istiyorum. Burası daha bitmeden 3 yıllık kiraya vermek varken, tutup 10 yıllığına kiraya vermişler. Protokole bu şekilde imza atıyorlar. Bu çok ciddi bir usulsüzlüktür. Bunun basında yer almasını bekliyorum!

Bu malları yok etmişler!

Bununlada kalmamışlar. 2 milyon 24 bin liraya marketin içinde var olduklarını iddia ettikleri malları 2 milyon 24 bin liraya satmışlar. Bakıyorsunuz kayıtlarda var ama pratikte yok. Bu malları yok etmişler! Olmayan malı satmış gibi göstermişler. Sayın basın, dikkatinizi çekerim. (Meclis başkanı Ali Ekber Şahin  uyardı. 'Perihan hanım divana konuşun, basına değil!') Peki başkan çok önemli gördüğüm için söylüyorum. Şirketten para alınmış, kasaya girmiş 2 milyon 24 bin lira. Peki malı satmadınız da, bu parayı ne karşılığında aldınız? Hava parası adı altında almışlar. Hukuken kabul gören bir alacak değil bu. Faturaların tamamı usulsüz. Metaş, Kartansaş'ın o dönemki yöneticilerine kalkıp taahhütlerini yerine getirmeme nedeniyle tutmuş dava açmış.

Birazda dönüp kendinize bakmanız lazım!

İstanbul Anadolu 2. Ticaret Mahkemesi'nde görülmekte olan bu dava haliyle Kartansaş aleyhine sonuçlandı. Bu 3,5 milyon liranın üzerinde bu rakkam bizim üzerimize kaldı. Arkadaşlar gelin 3,5 milyon borç sırtınızda bir şirkette faaliyet yürütün. Nasıl yürüteceksiniz. Bunların müsebbibi kim? Arif Dağlar yönetimi ve o dönemin Kartansaş yönetimidir. Şimdi ki Kartansaş yönetiminin çok iyi projelerle hizmet edeceklerinden eminim. Birilerini eleştiriken birazda dönüp kendinize bakmanız lazım. Ne yapacaktık? AKP döneminden kalan bu borcu ödemiyoruz mu diyecektik! Elinizi vicdanınıza koyacaksınız." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 00:13

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17