Yalan atma Sayın Altınok Öz, din kardeşiyiz!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz maalesef yalan atıyor!

Yalan atma Sayın Altınok Öz, din kardeşiyiz!
banner46

Kartal'ın paralarıyla yandaş medya oluşturan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, üzülerek ve sıkılarak diyorum ki; Yalan atıyor. Hem de, yalan atma huyu alışkanlık yapmaya başladı galiba.

Belediye'nin borcu yok yalanı!

Belediye başkanı 2014 seçimlerinden önce "Kartal Belediyesi 103 milyon borçlu" dedi. 2014 Ekim ayında belediye meclisinde "110 küsür borçlu" dedi. Sonra 2015 yılında Halk Tv'ye konuşarak "Borcumuz yok denilecek kadar az!" dedi. Biz Kartal Belediye Meclisi denetim komisyonu raporunu yayımladık. Rapor, Kartal Belediyesi'nin 243 milyon Türk Lirası borçlu olduğunu belirtiyor. Belediye başkanı Öz'e soruyorum; Sen mi yalan atıyorsun? yoksa, denetim komisyonu raporunu hazırlayanlar mı yalan yazdı? Hangi sözün doğru? Kartal Belediyesi 103 milyon mu borçlu? 118 milyon mu borçlu? 243 milyon mu borçlu? Yoksa borcu yok denecek kadar az mı? Hangi sözün doğru?


“Yerel basın güçlü olmalı!" Yalanı

Kartal Belediye başkanı Altınok Öz geçen gün gücüne güç kattığı kendi havuz Medyası'nın gecesine katıldı. İşin skandal yanı Kartal Belediye basın birimi bunu haber yapıp bütün Kartal Basınına email attı. Gecede ne demiş sayın Öz; “Yerel basın güçlü olmalı!" demiş. Yalan demiş! Çünkü; Kartal'da (kamu görevi yapan) yerel basını ayıran, hakaretler yağdıran, sanki kendi parasıymış gibi ilan ve reklamlarını keserek güçsüz bırakmaya çalışan, gazetecileri mahkemeye verip açtığı davaları kaybeden, gerçekleri kamu adına sorgulayan gazeteciye, (basın toplantısında gazetecilerin gözünün içine baka baka) "köpek" diyen ve 87 gün hapis cezası alan, (mahkeme paraya çevirdi) bir belediye başkanı var.

Yandaş Yerel basın güçlü olmalı!

Sayın Öz o gecede bence şöyle demeliydi; “Yandaş Yerel basınım güçlü olmalı! Benim yanlışlarımı görmezden gelen, Kartal'ın borçlarını yazmayan, makam aracım hacizlik yakalaması var yazmayan, Karyapsan hacizlik oldu yazmayan, işçiler paralarını alamadığı için eylem yaptı yazmayan, Kartal'ın bozuk yollarını yazmayan, Kartal varken (Kartal'lıların vergileriyle) Nevşehir'e otel yaptığımı görmeyen, Beni göklere çıkartan, yanlışlarıma örtmeye çalışan, 'algı operasyonu yapılacak!' manşetleriyle yazılacak gerçekleri algı operasyonu ile kamufle etmeye çalışan yandaş yerel basın güçlü olmalı" demeliydi. Bu arada CHP'lilere de buradan seslenmek istiyorum. Hep diyorsunuz ya "AKP'nin havuz medyası var!" diye. Arkadaşlar sizinde havuz medyanız var. Her ne kadar ilçe başkanınıza giydirsede sizin havuz medyanız.

Bugün, bu medya grubu oluştuysa, en büyük pay!

Sayın Öz'ün gazetesinin gecesine Katıldığı V.D. ise " “Desteğini bizden hiç esirgemedi” dediği Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz için: ”Sayın Başkan Altınok Öz’ün medyaya verdiği destekler unutulacak şeyler değil. Bugün, bu medya grubu oluştuysa, en büyük payın Sayın Başkan’a ait olduğunu düşünüyorum. Sayın Başkan’ın Kartal’ın kültür ve yerel iletişiminin güçlenmesi için ilçedeki bütün basın mensuplarını desteklediğini biliyorum. Kendisine destek ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” diyerek Başkan Altınok Öz’e plaketini takdim etti.

İkince kez seçilince!

Gelelim başka konuya. Geçen gün Erzurumlular Kartal Derneği'nin açılışında kurdeleyi Kartal Belediye başkanı Altınok Öz kesti. Protokol içeride otururken kapıda Altınok Öz'ü destekleyen 2014'te Belediye başkanı olması için büyük mücadele veren bir dostumuz dedi ki; Bu ikinci kez seçildi bir haller oldu. Gözü kalktı!" dedi. Ben de "Niye öyle diyorsun abi?" diyince, o abimiz bana; "Şunun hareketlerini görmüyormusun? desteklediğim için çok pişmanım" dedi.

Hafriyat paraları nereye gitti?

Sayın Öz'e yıllar sonra kamu adına tekrar buradan sormak istiyorum. Hani siz Hurdacılar Kooperatifi başkanı iken Hurdacılarda yaşanan olayları belgeleriyle ve şahitleriyle yazmıştık ve sizde bize 30 bin lira tazminat davası açıp kaybetmiştiniz. Sayın Başkan 70 metre yüksekliğinde ve kilometrelerce uzunluğunda hafriyat dağlarını resimlemiştik. Allah aşkına bu hafriyat paraları nerelere gitti? Açıklayınız çünkü bu soru cevap bulmadı halen.


Helal sana başkan!

İşte böyle dostlar. Yukarıda da belirttiğim gibi, Kartal'ın yalan atan, gerçekleri belgeleriyle yazdığı için bazı basını aşağılayan, mahkemelere veren, reklamlarını kesen bir belediye başkanı var. Bu başkan yandaş ürettiği gazeteden de katkılarından dolayı bir de ödül alıyor. Ne diyelim, helal sana başkan. Umarın yalan atmak gibi kötü huylarından kurtulursun. Adaletli, Kartal'ın haklarını koruyan, başarılı hizmetleri ile herkesin takdirini kazanan bir başkan olursun.

Sözlerimi konumuz dışında olan ve yazımda geçen kahramanları itham etmeyen çok sevdiğim bir şiirin sözleriyle bitirmek istiyorum.

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

Not; İlçem Gazetesi önümüzde ki günlerde bir yazı dizisine başlayacak. Belgeler konuşacak, rakkamlar konuşacak, gerçekler konuşacak.

Bizi izlemeye devam ediniz...

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 23:53

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17