Anadolu Yakası Gazetecilerine ‘‘Gazetecilik Eğitim Sertifikası’

Kısa adı AYGAD olan Anadolu Yakası Gazetecileri...

Anadolu Yakası Gazetecilerine ‘‘Gazetecilik Eğitim Sertifikası’

Kısa adı AYGAD olan Anadolu Yakası Gazetecileri Derneği üyesi gazeteciler ‘‘Gazetecilik Eğitim Sertifikası’’ belgelerini aldılar.


Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile AYGAD Anadolu Yakası Gazetecileri Derneği’nin 09 Mart-01 Nisan tarihleri arasında düzenlediği ‘’Uygulamalı Gazetecilik Eğitim Programı’’ bir süre önce tamamlanmıştı. Seminere katılan gazeteciler için 10 Mayıs Perşembe günü Marmara Üniversitesi’nin Göztepe Yerleşkesi Atatürk Eğitim Fakültesi anfisinde bir tören düzenlendi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran kısa bir konuşma yaptı. Devran yaptığı konuşmasında; ‘’Üniversitemizin birikimlerini sizlere sunmak, sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sektörel faaliyetlerle işbirlikteliğimiz sizinle de devam etsin istiyoruz. TV Yayın organımız var. Gelip paylaşabilirsiniz. Yerel basın sorunlarını tartışalım. İrtibatınızı olabildiğince sürdürünüz. Talebiniz olduğunda bize bildirin. ‘İnternet Haberciliği’ konusunda da sizlere yardımcı olmak istiyoruz. Birlikte atölye çalışması yapabiliriz. Radyomuzda ortak program yapabiliriz. Kapımız AYGAD’a sonuna kadar açıktır’’ Dedi.

Devran sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Bu eğitime katıldığınız için hepinizi yürekten kutluyorum.

Lütfen burasını ikinci bir eviniz olarak kabul edin. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca İTO Yetkililerine de teşekkür ediyorum. Onlar olmasa bu seminerleri veremeyebilirdik. Bu programda emeği geçen hocalarımıza ve AYGAD yöneticilerine teşekkür ediyorum.’’ dedi.

AYGAD Başkanı Kahyaoğlu Teşekkür etti

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran’ın konuşmasından sonra bir selamlama ve teşekkür konuşması yapan AYGAD Başkanı Ümit Kahyaoğlu; ‘’ Çok değerli hocalarımızın hakkını ödeyemeyiz. Huzurlarınızda onlara bir defa daha teşekkür ediyorum. Bir teşekkürüm de İstanbul Ticaret Odası’nadır. Bu eğitimin verilmesinde sağladığı desteği hiçbir zaman unutmayacağız. Katılımlarından dolayı tüm arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum’’ Dedi. Kahyaoğlu konuşmasının son bölümünde de ; ‘’İstanbul yerel basını olarak eğitim ihtiyacımız vardı. Yapılan eğitimlerden bizler mahrum kalıyorduk. AYGAD çatısı altında bir araya gelir-gelmez Dekan Bey’e talebimizi ilettik. Sağ olsun, bizi kırmadılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Üyelerimizin yüzde ellisi bu seminere katıldılar. Arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Hocalara Plaket Verildi

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile AYGAD Anadolu Yakası Gazetecileri Derneğinin (09 Mart-01 Nisan tarihleri arasında) düzenlediği ‘’ Uygulamalı Gazetecilik Eğitim Programı’’ Seminerinde emeği geçen hocalara birer teşekkür plaketi verildi. Prof. Dr. Atilla Girgin, Prof. Dr. İhsan Özgen, Doç. Dr. Şevket Sayılgan, Yard. Doç. Dr.

Levent Eldeniz, Bedrettin Uğur, Hasan Öztürk gibi öğretim üyelerine, AYGAD Başkanı Ümit Kahyaoğlu tarafından birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Seminere katılan 39 gazetecinin sertifikalarının verilmesi sırasında yerel medya mensupları büyük bir sevinç yaşadılar. İlk kez böyle bir eğitim almanın mutluluğunu yaşayan medya mensupları, “Marmara Üniversitesi’nin yetkililerine, AYGAD’a ve destağinden dolayı Sayın Murat Yalçıntaş’ın nezdinde tüm İTO yetkililerine teşekkür ediyoruz.”dediler.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2012, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17