Altınok Öz Muhteşem Konutunun Fiyatını Neden Açıklamıyor! (Üzerinde Kartal Belediyesinin Malıdır yazan)

Lüks hayat yaşayan Halkçı Başkanımız...

Altınok Öz Muhteşem Konutunun Fiyatını Neden Açıklamıyor!  (Üzerinde Kartal Belediyesinin Malıdır yazan)

Lüks hayat yaşayan Halkçı Başkanımız 5 bin lira maaşla geçinemiyorum diyerek Kentsel Dönüşüm Projesi içinde kalan ve Plansız Bölge olan eski çimento fabrikası bitişiğindeki hiç olmayacak yere Başkanlık Konutu yaptırmıştı.

Hem CHP’lilerden, hem Ak Patili meclis üyelerinden, hemde Kartallılar'dan tepki çeken Başkan Altınok Öz, sonradan söylemlerden rahatsız olunca "Kartal Belediyesinin Malıdır!" tabelası asmıştı.

KARTAL'LILAR ADINA ÖĞRENMEK İSTEDİK!

Kanunların her vatandaşa tanıdığı BİLGİ EDİN-ME KANUNU çerçevesinde Kartal Belediyesinin resmi sitesinden Konutun kaç yüz bin liraya, yada milyon liraya mal olduğunu sorduk. Cevap mı, her zaman ki gibi gelmiyoor, gelmedi. Dedik kaymakamlık yoluyla isteyelim, oda fayda etmedi.

BİLGİ EDİNME KANUNU'NU TAKMAYAN BELEDİYE!

Burda ilginçte bir sonuç çıktı ortaya. Kanun kanundur değil mi? Kartal'da maalesef kanun işlemiyor mu ne, anlamış değiliz. O kadar haber yaptık BİLGİ EDİNME BİRİMİ CEVAP VERMİYOR diye. Basını savcılar, kanun koyucular ve uygulayıcılar takip etmiyor olacak her halde ki, "şu işi bir mercek altına alalım" diyen çıkmadı. Oysa ki Bilgi Edinme Kanunu maddeler halinde belirlenmiş. Kurumların vereceği süre belirtilmiş. Belediyeden alamadığımız cevabı, Kaymakamlık yoluyla istiyoruz. Belediye bize vermediği cevabı kopyalayıp yapıştırıp Kaymakamlığa yolluyor. Onlarda bize yolluyor. Baktık olmuyor, İç işleri bakanlığı yoluyla istedik, Belediye bize vermediği cevabı kopyalayıp yapıştırıp yine aynen İçişleri yoluyla bize yolladı.

MECLİS ÜYESİNE AYRI, BASINA AYRI CEVAP VERİLMİŞTİ!

Neyzen Tevfik heykelini sormuştuk Kartal Belediyesine bilgi edinme yoluyla. Bize 32 bin lira, meclis üyesine 45 bin liradır denilerek, Kamuoyu resmen yanıltılmıştı. 11  heykelin maliyetini istedik Temmuz 2011 de onuda vermediler, sonradan kaymakamlık yoluyla isteyince Nisan 2012 de almıştık cevabı. Acaba meclis üyesi isteseydi ona yine farklı fiyat verirlermiydi? şüphesi de maalesef yapışıp kaldı hafızalarımıza. Onur Akın'ın Kaç Lira aldığını ve Kaç konser yaptığını sorduk yine istediğimiz cevap verilmedi.

ŞUBAT AYINDA SORDUK! MAYIS AYINDAYIZ CEVAP YOK!

13 Şubat 2012 tarihinde 201221313358364 referans numarası ile Kartal Belediyesi bilgi edinmeye "Kartal Belediyesinin Malıdır!" yazan Başkanın konutunun maliyetine sorduk cevap gelmedi. Peşinden zaman geçince Nisan ayında Kartal Kaymakamlığı bilgi edinmeye sorduk, verilen cevabta;

04.04.2012 tarihinde Kartal Kaymakamlığı birimine 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz müracaatınızın cevabı aşağıdadır.

Bilgi edinme başvurunuza Kartal Belediye Başkanlığının 25.04.2012 tarihli ve M.34.6.KAR.0.10.02/622.03/215 sayılı yazısı ile cevap verilmiştir.

Bilgilerinize rica ederim.
Kartal Kaymakamlığı

Şimdi Mayıs ayındayız ve Kartal Belediyesi hala cevap vermemekte ısrar ediyor.

NEDEN CEVAPLAMIYORSUNUZ SAYIN ÖZ! BU MU ŞEFFAF BELEDİYECİLİK?

Cevap gelmeyince akıllara bin bir soru geliyor. Yoksa halk arasında konuşulan "Konut 1 milyon liraya mal oldu" söylemi doğru mu? Konutun maliyetini basına verirsek yazarlar, sonrada halk "Vay be Halkçı başkanımız halkın parasıyla ne biçim villa yapmış!" derler diye mi endişe ediyorsunuz. Ya da bilgi edinmeden gelen soruları sizden gizliyor mu emrinizdekiler.

FAYİŞ FİYATLARA MI MAL OLDU KONUT! FATURASI VAR MI? YAYINLAYINIZ!

Siz ki şeffaf belediyecilik yapacağım diye meydanlarda gururla konuşan dürüst yöneticisiniz. Cevap verilmemesi ve kamuoyundan gizlenmesi sizin söyleminize ters bir durum değil mi? Gerçi Faaliyet raporu tartışmalarında Mehdi Akman'ın 7 bin liraya bambu masa sandalye alınmış söylemi israfın büyüklüğünü gösterir nitelikteydi.

Kamuoyu önünde soruyoruz ve Cevabını en kısa zamanda tarafımıza verilmesini rica ediyoruz.

Kanun koyucu ve uygulayıcıları da bu vesile ile BİLGİ EDİNME KANUNU'na uymayan kurumları iyi takip etmelerini ve gereğini yapmalarını önemle istirham ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2012, 20:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17