BİTMEYEN ÇİLE

Son otuz yıldır makus talihimiz hep aynı gidiyor yaz geldi mi yüreğimiz ağzımızda acaba bugünde şehit haberi gelecek mi, yakınımızdan biri doğuya düştü mü üzülüyoruz.

BİTMEYEN ÇİLE
banner46

Son otuz yıldır makus talihimiz hep aynı gidiyor yaz geldi mi yüreğimiz ağzımızda acaba bugünde şehit haberi gelecek mi, yakınımızdan biri doğuya düştü mü üzülüyoruz.

Acaba geri gelebilir mi diye çocukları askerde olan veya mesleği askerlik olan polislik olan anaların babaların her çatışma haberinde gözü kulağı televizyonda acaba benim yavrumun olduğu bölgede mi çıkmış çatışma diye.

 Evet maalesef bitmeyen çile terör belası son günlerde çirkin yüzünü gene göstermeye başladı top yekün saldırıyor örgüt kışa kadarda süreceğe benziyor, kampların jetlerimiz tarafından bombalanması bir nebzede olsa gerek lojistik yapılarını gerekse moral men çöküş yaşamalarını sağlayacaktır. Ama yeterlimi tabi ki değil bu iş dağda tek bir terörist kalmayıncaya kadar sürecektir. Burada önemli olan hem askeri tedbirleri elden bırakmamak hem de dağa çıkışları engellemek olmalıdır. Son günlerde dile getirilen polis özel harekat timlerinin'de silahlı mücadelede başarılı olacağa kanaatindeyim tabi ki burada jandarma özel harekat timlerini de yabana atmamamız gerekiyor çünkü o birlikler yıllardır bayağı tecrübe kazanmışlardır.

 Burada dikkat edilecek bir başka hususta terör örgütünün nasıl saldırdığı konusudur saldırıların %70 mayınlama ve sonrasında ateş altına alarak askerimizi gafil avlamaktadırlar onun için mutlaka askeri sevkiyat ve intikallerde sinyal karıştırıcı jammerların timlerde bulunması hususunda mutlak itina gösterilmelidir ve en mühimi istihbarata dayalı nokta operasyonlar yapılmalı ve heronlar dan alınan görüntüler anında değerlendirilmelidir ve işin siyasi boyutu Bdp bir an önce yemin edip örgüt yandaşlığını bırakıp yeni yapılacak anayasaya katkı yapmalıdır ve bu zatı muhteremlere de vatan toprağından bir karış verilmeyeceğini kafalarına sokmak lazım bu çilenin bir gün bitmesi dileğiyle Allaha emanet olun mübarek ramazan bayramınız mübarek olsun.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2011, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17