Taksim Gezi Parkı eylemlerinin baş aktörleri gavurlar!

Taksim Gezi Parkı eylemlerindeki her taşın altından gavurlar çıkıyor.

Taksim Gezi Parkı eylemlerinin baş aktörleri gavurlar!
Taksim meydanında eylemin ilk günlerinde TOMA’nın sıktığı suyun karşısında durarak, simgeleştirilen kadın da Amerikalı çıktı. 



Taksim Gezi Parkı eylemlerindeki her taşın altından gavurlar çıkıyor. Taksim meydanında eylemin ilk günlerinde TOMA’nın sıktığı suyun karşısında durarak, simgeleşen kadın Amerikalı çıktı. Taksim meydanında bikinili eylem yaparak, dikkatleri çekmeye çalışan kadın ile meydanda piyona çalan piyanistin Alman olduğunun ortaya çıkması dikkat çekiyor. Ayrıca Almanya Milletvekili Claudia Roth’un açıklamaları ve Alman medyasının Gezi eylemlerine bakışı da gavurların eylemlerdeki parmağını gözler önüne seriyor.




TAKSİM’DEKİ BİKİNİLİ KIZ ALMAN





Taksim’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında duran adamlar eylem yaparken, bikinisi ile ortaya çıkıp, çirkin bir eylem yapan ve adının Mine Dost olduğu öğrenilen kadın da Alman çıkmıştı. Alman kadın, metro çıkışında müzik dinleyerek, bikinili dans etmişti. Çevredeki vatandaşlar tarafından ahlaksız eylem sert tepki çekmişti.





ALMAN VEKİL DE PROVOKATÖRLÜK YAPMIŞTI





Almanya Yeşiller Partisi Genel Başkanı ve Federal Meclis Milletvekili Claudia Roth da Gezi Parkı’ndaki eylemlere katılmıştı. Divan Oteli’nde kaldığı sırada başlayan olaylarda da orada bulunan Roth, Alman ZDF kanalına yaptığı açıklamada, “Olanların canlı tanığıyım. Savaştaki gibiydi. Kadın ve çocuk demeden gaz bombası atıldı” dedi.





PİYANİST DE ALMAN





Alman piyanist Davide Martello Gezi Parkı’ndaki eylemler dolayısıyla Taksim meydanında piyano ile konser vermişti. Taksim meydanında piyano çalarak Gezi Parkı eylemcilerine destek vermişti.





ALMAN MEDYASINDA ERDOĞAN HEDEFTE





Alman medyası da, bu süreçte tamamıyla hükümeti hedef aldı. Almanya Bild gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan ve ayrıca Hürriyet’in Yönetim Kurulu üyesi olduğu ortaya çıkan Kai Deikmann, Başbakan Erdoğan’a hakaret eden haberler yayınladı. Bild, internet sitesinde verdiği haberinde, Başbakan Erdoğan için ‘Beton kafalı Erdoğan’ ifadesini kullanmıştı.


Gazete, manşetini desteklemek için Ertuğrul Özkök’ün Gezi olaylarıyla ilgili yorumlarına yer vermiş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘Gezi olaylarını bastırmak için gerekirse TSK’yı devreye sokarız’ ifadesini Bild gazetesi, “Şimdi de hükümeti, göstericileri orduyla tehdit etti” şeklinde vermişti.

Almanya’nın haftalık dergisi Der Spiegel de Türk yetkilileri “Diktatör” ilan etti. Hakaret dolu yayınlar yaptı. Der Spiegel, ilk kez Türkçe başlıkla çıkacağını duyurdu. Dergi, son sayısının kapağında ‘Beugt euch nicht / Boyun eğme’ başlığını kullandı. Alman yayın kuruluşu DW, Der Spiegel’in yeni sayısının kapak konusu hem Türkçe hem de Almanca olarak okuyuculara sunulacağını bildirirken, kapak konusu olarak Taksim Gezi Parkı protesto gösterileri olduğunu bildirdi.




MERKEL’DEN ŞİRRETLİK





Almanya Başbakanı Angela Merkel de hemen hükümete saldırmaya başladı. Gezi Parkı eylemi hakkında sürekli açıklamalar yapan Merkel, hükümetin göstericilere şiddet kullanılmasından vazgeçmesini istedi. Merkel’in ayrıca Türkiye hakkında Avrupa Birliği müzakerelerinde yeni bir başlık açılmasına izin vermeyeceği haberleri yer aldı.





SİMGELEŞTİRİLEN KADIN AMERİKALI ÇIKTI





Taksim Gezi Parkı eylemlerinde simge haline gelen ve yaptıkları ilginç eylemle adından söz ettiren kadının Amerikalı olduğu ortaya çıktı. Eylemin ilk günlerinde TOMA’nın sıktığı suyun karşısında durarak, simgeleşen kadın her yere, “çağdaş Türk kadını” diye sunuldu. Ancak daha sonra adının Kate Cullen olduğu öğrenilen kadının, Amerika vatandaşı olduğu belirlendi. Cullen facebook sayfasında, Sidney Teknoloji Üniversitesi’nde çalıştığını ifade ediyor. Cullen, 5 Haziran’da yaptığı paylaşımda Taksim’de kimyasal silah kullandığını iddia ediyor ve bu konuda kimyagerlerin kendilerine yardım etmesini istiyor.





RİCCİARDONE VAN’DA NE ARIYOR?





ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ise Van ve Hakkari’de iki gün sürecek temasları için özel uçakla Van’a gitti. Ricciardone’nin Van’da ne aradığı merak konusu oldu. Ricciardone şu açıklamaları yaptı: “Özellikle bugünlerde barış için hepimiz umutluyuz, çok iyimseriz. Onun için Amerikalıların Van’a, Güneydoğu’ya gelmesini teşvik etmek istiyoruz.”













kaynak ; YENİAKİT 
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2013, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17