VİKO Ar-Ge Merkezi'nin açılışı Bakan Nihat Ergün ve Başkan İsmail Erdem’in katılımıyla yapıldı.

VİKO Ar-Ge Merkezi'nin açılışı Bakan Nihat Ergün ve Başkan İsmail Erdem’in katılımıyla yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımları ile gerçekleşen VİKO Ar-Ge Merkezi'nin açılışına Belediye Başkanı İsmail Erdem de katıldı.

Bakan Ergün, 29 Mayıs Salı günü Sancaktepe’de VİKO AR-GE Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Ergün, açılış töreni öncesinde burada “Yeteneğe Engel Yok” adlı ritm grubunun verdiği mini konseri izledi. Ardından söz alan Bakan Ergün, elektrik-elektronik sektörü için hazırladıkları Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nı da yakında uygulamaya koyacaklarını dile getirerek, “Son teşvik sisteminde de daha yüksek katma değerli ürünlerin yatırımını artırmaya yönelik adımlar attık. Elektrik ve elektronik sektörümüzün de büyük ölçekli yatırımlar veya stratejik sektörler kapsamında destekleneceğini hatırlatmak istiyorum'' diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, şimdiye kadar bakanlığa başvuruda bulunan 156 firmadan 121'ine Ar-Ge merkezi belgesi verdiklerini, buralarda 15 bin civarında Ar-Ge elamanı çalıştığını belirterek, ''Ar-Ge merkezlerine bugüne kadar devlet tarafından sağlanan toplam muafiyet miktarı ise 5 milyar lirayı aşmıştır'' dedi.

Önümüzdeki süreçte birçok firmanın, Türkiye'yi Ortadoğu, Kafkasya, Avrupa, Afrika ve Orta Asya için önemli bir ‘operasyonel’ merkez olarak gördüğünü ifade eden Bakan Ergün, “ABD'de, Japonya'da ve Türkiye'de görüştüğümüz çok sayıda firma, üretimlerini Türkiye'ye kaydıracaklarını, Ar-Ge merkezi kuracaklarını ve ülkemizi 'bölgesel üs' olarak seçeceklerini açık ve net olarak ifade etmişlerdir.'' dedi.

Sancaktepe’de bulunan VİKO firmasının ilçeye ekonomik olarak büyük katkı sağladığını belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise, “Ar-ge ve inavosyonun  hem ülkeler hem de firmalar için ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü kazanmanın, verimlilik artışı sağlamanın, ekonomik büyüme ve gelişmenin, dolayısıyla da refah ve yaşam kalitesinın artmasının en temel unsurlarından biri olarak kabul edilmektedir” dedi. Ar‐Ge’nin önemine dikkat çeken Başkan Erdem, yeni bilgileri elde etmek, yeni  ürün veya araçlar üretmek üzere yeni sistem, süreç ve hizmetler oluşturmak tüm kurum ve kuruşların gelecekte de var olması anlamına geldiğini belirtti.

Bakan Ergün ve beraberindeki protokol,  açılışını gerçekleştirdikleri VİKO Ar-Ge Merkezi'ni gezerek, incelemelerde bulundu. Törenin ardından şirket yetkilileri ile protokol toplu fotoğraf çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2012, 20:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17