Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri heyecanı başlıyor.

22. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, dev bir organizasyonla gerçekleştiriliyor..

Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri heyecanı başlıyor.
banner46
Sancaktepe Er meydanı,  600 pehlivanın kıran kırana mücadelesine sahne oluyor.. Tüm güreş severler, 14 Haziran Pazar saat 10.00’da Samandıra Şölen Alanı’na yağlı güreş seyrine doyacak.



Haftalardır büyük bir heyecanla beklenen 22. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, halkın yoğun ilgisi ve ülkemizin yetiştirdiği en iyi güreşçilerin katılımıyla gerçekleşiyor. Sancaktepe Belediyesi tarafından büyük bir önem verilen ve özenle hazırlıkları tamamlanan organizasyon, kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan yağlı güreş sporunu, halkla bir kez daha buluşturuyor.


Heyecan dolu müsabakalar ve coşkulu törenin ardından Sancaktepe Belediyesi’nce verilecek yemek ikramı ile vatandaşlar, şenlik havasında bir gün geçirmenin keyfini yaşayacak. 22. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri ile milli kültür, spor ve birlik adına unutulmaz bir gün geçirilecek; Sancaktepe er meydanında pehlivanlar hünerlerini sergilerken adeta bir daha tarih yazılacak.


Televizyonlar canlı yayın yapacak


14 Haziran Pazar günü saat 11.00’da başlayacak ve akşama kadar devam eden etkinlikte,  ilk olarak mehteran bölüğü eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile Abdurrahman Gazi Türbesi ziyaret edilecek ve Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edilecek. Şölen alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunması ile devam edecek törenleri geçen yıl, yaklaşık 20 bin kişi izledi. Organizasyon, 7’den 70’e her yaştan birçok insanı ağırlayarak, görkemiyle futbol sahalarındaki coşkuyu aratmayacak. “Kırkpınar'ın rövanşı” olarak değerlendirilen Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, yaklaşık 600 pehlivanın kıran kırana mücadelesine sahne olacak. Sancaktepe Yağlı Güreşleri, hem ulusal hem de yerel basın tarafından oldukça ilgi görerek televizyonlardan naklen yayınlayacak.


Başkan Erdem, ata sporuna desteklerini sürdüreceklerini belirtti


Organizasyona ev sahipliği yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, tarihi ata sporuna ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek: “Sancaktepe Belediyesi olarak Ata sporumuz güreşe destek ve ayrı bir önem veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Sancaktepe er meydanında kol bağlayan pehlivanlarımızın atalarına layık olacak bir şekilde ve centilmence mücadele edeceklerinden asla şüphem yok. Tüm koç yiğitlere başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.  Yağlı Güreşlerin bir kültür mirası olarak ele aldığını ve tanıtılması için çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Erdem: “Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri korunması ve yaşatılmasında sorumluluğu olan kişi ve kurumların işbirliğiyle yürütülen çalışmalar, yağlı güreşimizin tanıtılması ve kuşaktan kuşağa aktarımına yönelik çok önemli bir görevi yerine getiriyor ” dedi.



Başpehlivanlık için 30 güreşçi kol bağlayacak


Günün sabah saatlerinde başlayan müsabakaların finali akşam doğru gerçekleştiriliyor. Pehlivanlar, kıran kırana mücadele ediyor.  Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’ne her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkenin çeşitli bölgelerinden pehlivanlar ve başpehlivanlar katılıyor.  Organizasyona bu yıl 30 civarında başpehlivan katılıyor.  Samandıra Şölen Alanı’nın çimleri aralarında Recep Kara, Şaban Yılmaz, Abdullah Güngör, Serhat Balcı, Ahmet Kavakçı, Faruk Akkoyun, Enver Erişti, Ali Gökşen, Ömer Aslantaş, Salim Erinç, Hamza Köseoğlu, Mecit Yıldırım, Fatih Bakır, Fatih Koyuncu, Fatih Çakıroğlu, Mustafa Başdemir gibi pehlivanların çetin mücadelelerine sahne olacak.  
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 11:00

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17