İSTGAD "Hüseyin Güler'i kınıyoruz!"

İstanbul Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti bir bildiri yayımladı.

İSTGAD "Hüseyin Güler'i kınıyoruz!"

BASINA ve KAMUOYUNA

Derneğimizin yönetim kurulu üyesi Gazeteci Cengiz Yaprak'a sosyal medya üzerinden ağıza alınmayacak ifadeler ve hakaretlerde bulunan Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Güler'i kınıyoruz.

Yönetim Kurulu Üyemiz Cengiz Yaprak, İstanbul'da yaklaşık 21 yıldır adına hiç bir leke sürdürmeden gazetecilik yapan bir meslektaşımızdır.

Cengiz Yaprak, geçtiğimiz günlerde kendisine ait haber sitesinde Kartal Belediyesi Basın Müdürü Hüseyin Güler’e eleştiri mahiyetinde bir yazı kaleme almış ve bazı sorular sormuştur.

Cengiz Yaprak, yazısında Kartal'da yayın yapmayan bazı gazetelere neden reklam verildiğini, yine Kartal'da bazı yerel gazetelerin ise neden dışlandığını ve Belediyenin basına karşı yanlış tutumlarını sormuştur.

Yazısında hiç bir hakaret ve iftirada bulunmayan Cengiz Yaprak, her gazetecinin yapmasını gerektiren eleştirilerde bulunmuş ve kamuoyunun merak ettiği soruları kendisine yöneltmiştir.

Ancak, Cengiz Yaprak'ın hukukun dışına taşmayan eleştirilerinden rahatsız olan Kartal Belediyesi Basın Müdürü Hüseyin Güler, bir basın müdürüne yakışmayan ifadeler paylaşmıştır. Sosyal medya hesabından arkadaşımıza "Üç kuruşluk namussuz, gazete değil paçavra, ahlak ve şereften yoksun, kahpece!" gibi ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunmuştur.

Kartal Belediyesi Basın Müdürlüğü'ne yakışmadığını düşündüğümüz bu arkadaşın, Cengiz Yaprak ve isim vermeden hakaret ettiği diğer gazetecilerden derhal özür dilemesini ve görevinden istifa etmesini bekliyoruz. Kartal Belediye Başkanı Sayın Gökhan Yüksel'in Basın Müdürünün bu çirkin tutumuna sessiz kalmasını esefle karşılıyoruz.

Gazeteciler Bayramı'nda veya basın günlerinde sözde basın özgürlüğünden dem vuran Kartal Belediyesi'ni ve Hüseyin Güler'i şiddetle kınıyor ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

İSTGAD

İSTANBUL GAZETECİLER VE YAZARLAR CEMİYETİ YÖNETİM KURULU

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2020, 23:37

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17