Metin Bektaş ''Cemevleri Ak Parti zamanında yapıldı.“

Kartal Belediye Meclisi Başkan vekili Ali Ekber Şahin başkanlığında toplandı.

Metin Bektaş ''Cemevleri Ak Parti zamanında yapıldı.“
banner46
Bektaş'ın “Cemevlerinin elektrik su ve doğalgaz giderlerinin belediye bütçesinden karşılanması “ yönünde verdiği önerge kabul edildi.


“Cemevlerinin İbadethane olarak kabul edilmesi” ve “Kent Konseyi”ne yer kiralanması ile ilgili iki teklif meclis te görüşülürken söz alan Ak Parti Meclis üyesi Metin Bektaş, Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi” yönündeki teklifle ilgili şunları söyledi.


KARTAL CEMEVİ VE SAMANDIRA CEMEVİ BİZİM ZAMANIMIZDA YAPILDI


“ Biz CHP gibi Alevi kardeşlerimize hiçbir zaman bir oy deposu mantığıyla bakmadık. Hizmet etmek için neler yapacağımıza baktık. Kartal Cemevi’nin temeli bizim dönemimizde Mehmet Sekmen zamanında atılmıştır. Yine Metin Bektaş olarak ben, Samandıra belediye meclis üyesi iken Meclis Başkanvekili iken Samandıra Yunus Emre Cemevi’nin temelini atmaktan tutun yer tahsisine kadar yapılan sözleşmelerin altında benim onayım benim imzam vardır.


Ancak, Anayasanın amir hükümleri açıktır.Türkiye’de hiç kimse kafasına estiği gibi davranamaz. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü bizim için esastır. Anayasanın 87. maddesi ve 136. maddesi gereği kanun yapma yetkisi TBMM’ye aittir.
“Bu meclis Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi yönönde karar alamaz. Yetkisizdir. Böyle bir karar Belediye Meclisinin iç tüzük yönetmeliğinin ilgili fıkrasına göre belediye meclisinin fesih sebebidir.

CHP bizim kadar samimi ve içten yapamaz!


Biz Cemevlerine yardım mı etmek istiyoruz, Cemevlerine destek mi olmak istiyoruz. Bunu hiçbir zaman CHP bizim kadar samimi ve içten yapamaz. Çünkü daha önceki alınan kararlarda oy birliğiyle destek verdik karar verdik. Çünkü siz olmadan öncede biz Kartal Cemevi’ne, Samandıra’daki Cemevi’ne zaten destek veren onları yapan inşa eden bakımını onarımını yapan zaten benim zihniyetim, benim düşüncem. Onların benden ayrısı, benimde onlardan gayrım yok. Aynı inancın altındaki insanlarız.
 
Ancak bununla beraber Camilerin elektriklerini suyunu devlet ödüyorsa, Belediye meclisinin yetkisinde olan bir şeyi teklif ediyorum. Kartal Belediyesi sınırları içinde olan Cemevlerinin elekterik ve su giderlerinin Kartal Belediyesi bütçesinden karşılanmasını teklif ediyoruz. Önce bizim bu teklifimizi ret ettiler. Çünkü onlarda ki zihniyet şu, doğruda olsa yanlışta olsa AK Parti grubundan geldiyse yanlıştır. Daha sonra bizim aykırı teklifimizi şöyle birleştirdiler “Cemevleri’nin elektrik su ve ısınma giderlerinin belediye bütçesinden karşılanmasını bununla birlikte İbadethane olmasını teklif ettiler. Oyladılar ve oy çokluğuyla bu şekilde kabul edildi.
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 04:23

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17