Op. Dr. Olcay KURT CHP’ den aday adayı

Op. Dr. Olcay KURT’ un Beykoz’ dan başlayan hayat yolculuğu önce hekimliğe ardından, Üsküdar Belediye Meclis Üyeliğine ve Şimdide vekilliğe doğru devam ediyor.

Op. Dr. Olcay KURT CHP’ den aday adayı
banner46

CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyeliğinden ayrılarak CHP 1. Bölgeden Milletvekilliği aday adayı olan Op. Dr. Olcay KURT neden aday olduğunu şu sözlerle ifade etti.


“1999 yılında Kadıköy ilçe örgütünde başlayan siyasi yaşamım 2011’den itibaren Üsküdar’da devam etti. Bir yandan mesleğimi aktif biçimde sürdürürken bir yandan da sırasıyla ilçe başkanlığı, mahalle temsilciliği ve belediye meclis üyeliği gibi çeşitli görevler üstlendim.



Kendimi bildim bileli sosyal demokrasinin evrensel ilkelerine gönül vermiş bir arkadaşınızım. Bu ilkeleri hem kendi yaşantımda uygulamaya çalışıyorum, hem de partim aracılığıyla tüm ülkede uygulanabilir olması için çaba harcıyorum.
Sosyal demokrasinin temeli insandır. Sosyal bir devlet her vatandaşına eşit, ulaşılabilir ve ücretsiz sağlık ve eğitim hizmetleri sunmak zorundadır. Benim de en büyük hayalim AKP’nin sözde sağlık reformu paketinin yanlışlığını tüm çıplaklığıyla ortaya koymak, bu çarpık sistem yerine insanı temel alan, mümkün olduğunca kamusal ağırlıklı sağlık hizmeti modelleri geliştirmek. Partimin sesinin bu gibi konularda daha gür çıkmasını, yapıcı politikalarla bu sorunlara sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri bağlamında çözüm geliştirmesini umut ediyorum.


Ülkemiz her anlamda çağ dışı politika ve uygulamalarla bir ortaçağ karanlığına sürüklenmeye çalışılıyor. Çevre katliamları, sözde iç güvenlik yasası, göz göre göre çiğnenen hukuk, her gün yeni bir kurbanını duyduğumuz toplumsal yozlaşma ve hatta cinnet, işte bu karanlık tezgahın ülkemizdeki yansımaları. İşte ben de bir yurttaş, bir kadın, bir anne, bir aydın olarak bu baskılara ve politikalara asla ve asla boyun eğmeyeceğimi bildiriyorum.



Aydınlık yarınlar için güzel yüreklerimizle mücadelemizi sürdürecek ve bu karanlık, kasvetli bulutlardan ülkemizi kurtaracağız. Bu artık bir savaştır ve ben de bu savaşın bir neferi olarak mecliste hepimizin, kadınların, gençlerin, engellilerin ve ezilen, yok sayılan, sesine kulak tıkanan her kesimin temsilcisi olacağım. Bu yola çıkmaktaki temel amacım budur” dedi.



Op. Dr. Olcay KURT kimdir?



1962 yılında İstanbul’un Beykoz ilçesinde öğretmen bir anne babanın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Beykoz ilçesinde tamamladı. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden dereceyle mezun oldu. 1986-1990 yılları arasında Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde kadın hastalıkları uzmanı olarak ihtisasını tamamladı. Halen özel bir hastanede mesleğini icra etmekte. 



Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü son sınıf öğrencisi olan Olcay Kurt, Evli ve iki çocuk annesi, İngilizce ve Almanca biliyor.



Siyaset; 1999 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy ilçe örgütüne üye olarak siyasete adım atan Olcay Kurt,  2003-2006 yılları arasında Sosyal Demokrat Halk Partisi’nin Kadıköy ilçe başkanlığını yürüttü. 



 2011 yılında, ailevi sebeplerden dolayı ara vermek durumunda kaldığı siyasi yaşamına Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar ilçe örgütüne katılmak suretiyle geri döner. • 2012-2014 arasında Üsküdar Bahçelievler Mahallesi mahalle temsilcisi olarak görev yaptı. • 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Üsküdar Belediye Meclisi’ne seçildi. • 9 Şubat 2015 tarihinde Üsküdar Belediye Meclisi’ndeki görevinden milletvekili aday adayı olmak amacıyla ayrıldı. 



STK’; İstanbul Tabip Odası (İTO), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) ve Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKODER) üyesi. 2000 yılında SODEV’in sosyal demokrası okulu sertifika programını tamamladı. 
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 15:11

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17