Üsküdar Belediyesi'nin emlak vergisine yaptığı fahiş zammı, Üsküdar Belediyesi önceki Belediye Başkanı Hilmi Türkmen 'X' Platformundan duyurdu.
Türkmen, "Üsküdar’da ev sahipleri lüks site aidatı gibi emlak vergisi ödeyecek." Diye belirtti.
Türkmen yazılı paylaşımında;
Örnek;
Orta gelir bir mahalle, Bahçelievler Billur Sokak’ta m2 rayicini 5750 TL’den 40000 TL’ye çıkardılar. Böylece 20000 TL olan yıllık vergi 130000 TL oldu.
Çok daha vahim durumda olan mahallelerimiz de var. Üsküdar’da tüm ev sahipleri KİRA ÖDER GİBİ belediyeye emlak vergisi ödeyecekler.
Bakın abartmıyoruz;
belediye bu zamla tüm Üsküdar’a kendi kiracısı muameleri yapıyor, rakamlar o derece fahiş, izansız!
Türkiye’de böyle bir emlak vergisi yok, bunun yarısı bile yok!
15 aydır:
Sıfır yeni proje
Durdurulan hizmetler
Ödenemeyen personel maaşları
Satılan milyarlık taşınmazlar
Tarihinde ilk kez haciz bir gelen belediye
ve şimdi tüm bu kötü yönetimin, beceriksizliğin faturası Üsküdarlı’ya kesiliyor!
Kentsel dönüşüm yaparak yapı stoğunu yenileyecekleri yerde, dönüşümü durdurup, insanları 50 yıllık evlerinde korkunç bir vergi yüküyle karşı karşıya getiriyorlar. Bu fahiş zam sadece ev sahiplerini zor durumda bırakmayacak, kiralar da buna göre otomatik olarak yükselecek.
Belediyeyi teslim aldıkları gibi yöneteceklerine, Üsküdar’ı korkunç bir zamla idare etmeye kalkıyorlar.
Borçsuz, artı bütçeyle aldığınız belediyeyi 1 yılda iflasa sürüklediniz ama bu plansızlığın, vizyonsuzluğun bedelini vatandaş ödemek zorunda değil!
CHP’li belediye yönetimi tarafından düzenlenerek askıya çıkarılan bu fahiş zam derhal geri çekilmeli. Biz buradayız ve konunun takipçisi olacağız.
Kendi kendini yalanlayan, kötü, imla hatalarıyla dolu bir Türkçe ile yazılmış sözde açıklama metinleriyle belediyenin resmi hesabını daha fazla kirletmeyin, gerekeni yapın, bu zammı iptal edin.
Çünkü bu bir zam değil, apaçık bir soygun planıdır. İzin vermeyeceğiz!" Diyerek tepkisini sonlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2025, 13:29