Kartal Siyasi Parti İlçe Başkanları İlçem Gazetesinde bir araya geldiler

Kartal’da ve İstanbul Anadolu yakasında bir ilk olan ve internette canlı yayınlanan programda, Kartal Siyasi Parti ilçe başkanları Aytekin Yaşar moderatörlüğün de bir araya geldi. Samare Restaurant’ta kahvaltılı bir ortamda tertiplenen “KARTAL’IN MERCEK ALTINA ALINDIĞI” programa basın büyük ilgi gösterdi.

Kartal Siyasi Parti İlçe Başkanları İlçem Gazetesinde bir araya geldiler
banner46
Kartal  Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Temurhan Yıldız, Büyük Birlik Partisi Kartal İlçe Başkanı Murat Albayrak, Demokrat Parti Kartal İlçe Başkanı Vuslat Gülke Balkış, Demokratik Sol Parti Kartal İlçe Başkanı İlhan Güzelgün, Milliyetçi Hareket Partisi Kartal İlçe Başkanı H. Metin Özüpek, sırasıyla Kartal hakkında ki eksiklikleri ve çözüm önerilerini sundular.

 

İlçem’eTeşekkür Ettiler

 

Siyasi Parti İlçe Başkanları Kartal’da bir ilki gerçekleştiren ve web sitesinde canlı yayınlayan İlçem Gazetesi sahibi Aytekin Yaşar’a teşekkür ederek bir sonra ki programı sabırsızlıkla bekleyeceklerini ifade ettiler.


Kaliteli ve Seviyeli Program

CHP ve Saadet Partisi Kartal İlçe Başkanı İsmail Kızılgöz şehir dışında olduğu için katılamazken, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe başkanı Avukat Kamer Gök programa katılacağının sözünü önceden vermesine rağmen bir gün kala çeşitli mazeretler üreterek katılmadılar. Yerelde iktidarı temsil eden Kamer Gök’ün katılmaması ilçe başkanlarınca hayretlerle karşılandı ve yadırgandı. 3 bölümde yapılan program yaklaşık olarak 3 saat sürdü. İlçe başkanlarının son derece sakin ve seviyeli konuşmaları, Aytekin Yaşar’ın da başarılı bir şekilde moderatörlük yaptığı program İlçe başkanlarının program hakkındaki duygularını ifade etmesiyle başladı ve Kartal gündemi ile devam etti.


Nevşehir’e otel yaparak “Kartal’ı seviyoruz” yazamazsınız!



BBP ilçe başkanı Murat Albayrak Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün seçim bildirgesinden vaat ettiği her şeyi yerine getirdiğini ifade ederek, “ Başkan tüm vaatlerini yerine getirdi. Fakat burada sorun Belediye başkanının vaat etmediklerini yapma girişimi, asıl bunları nasıl bitirecek” dedi. “Afişlere Kartal’ı seviyoruz demekle Kartal sevilmez” diyen Albayrak, “Kartal Belediye başkanlığı olarak Nevşehir’e otel yaparak “Kartal’ı seviyoruz” yazamazsınız. Altınok Öz hizmetlerini duyurduğu billboardlar da Nevşehir Otel’inin bittiğini göremeyecek.” BBP olarak yerel proje üretmeye hazır olduklarını da belirten Albayrak, bir şehri tekrar yapılandırmanın zor olduğunu ve belediye yönetmenin bir ekip işi olduğunu vurgulayarak Kartal belediyesinde iyi bir ekip olmadığını söyledi.


Eski Hükümet Konağı Madde Bağımlılarının Kuşatması altında!



Demokrat Parti İlçe Başkanı Vuslat Gülke Balkış’ın Kartal’a ilişkin gündeminde ise depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile boşaltılan eski hükümet konağı vardı. Balkış, boşaltılan binaların madde bağımlılar, tarafından kuşatıldığını ve gayri ahlaki işlerin bu boşaltılan binalarda yapıldığını ifade etti.


Kartal 19 yıldır iyi yönetilmiyor!


DSP ilçe Başkanı İlhan Güzelgün Kartal’ın 19 yıldır iyi yönetilmediğini iddia etti. Kartal’ın Maltepe ve Pendik arasına sıkıştırılmak istendiğini söyleyen Güzelgün, yapılan 1/5000 Nazım İmar planları ile Kartal da birçok önemli alanın imara açıldığını Kartal halkının çıkarları doğrultusunda hareket edilmediğini söyledi.


Sayın Kamer GÖK’te burada olsaydı da dinleseydi!


DSP İlçe Başkanı İlhan GÜZELGÜN’de Kartal’da var olan sorunlar'la birlikte seçimi kazanmaları halinde yapacaklarını sıraladığı konuşmasında mevcut Belediye’nin yaptığı yanlış işlere parmak basarak keşke Sayın GÖK’te burada olsaydı da dinleseydi dedi. Göreceksiniz projelerimizle, planlarımızla geleceğiz, Kartal 19 yıldır kaderine terk edilmiş durumdadır. Biz muhalefet partisiyiz ama hiçbir zaman yıkıcı olmadık hep yol gösteren olduk. Kartalın bu makûs talihini yeneceğiz. Kartal bir deprem bölgesi olmasına rağmen yıllardır tek bir çalışma yapılmamıştır, hatta deprem için ayrılan bölge Büyükşehir tarafından imar’a açılmıştır. Bu duruma karşı çıkması gereken ilçe belediyesi yetkilileri ortalarda yoklardır. İş Bankası'nın olduğu bölge de Büyükşehir tarafından imara açılmıştır 10 Dönüm Kartal’a 20 dönüm Büyükşehir’e verilmiştir. Kartal’ın birçok bölgesi parsellenmiş ve Eczacıbaşı, Siemens ve Ağaoğlu gibi firmalara ayak oyunları ile verilmiştir. Burada büyük firmalar kazanırken Kartal halkı kaybettirilmiştir. Bugün Adliye binasının olduğu yerde trafik keşmekeşi had safhadadır. Kartal meydanı içler acısı bir durumdadır, akşam saatlerinde hiçbir Kartal'lı eşini ve çocuklarını alıp oraya gidememektedir, öyle ki lambaları bile yanmamaktadır. Allah’ın izniyle seçimi kazandığımız da oranın ne kadar güzelleştiğini herkes görecek. Kartal’ın öz varlıklarını yeniden ona kazandıracağız. Benim Atınok ile ilgili problemim yok benim derdim Kartal” dedi. ”Kartal’da yeni yapılan tuvaletin yerinin uygun olmadığını bunu da derhal kaldıracaklarını” belirtti. GÜZELGÜN, Kartal’da ki imar durumlarına dikkat çekmek için harita üzerinde sunum yapması ise olaya ne kadar ciddi baktığının göstergesi olarak dikkat çekti.


Alevi ve Bektaşi yurttaşlarımızın cenazeleri bodrum katından kalkıyor!



Alevil vatandaşların yaşadığı sorunları gündeme getiren MHP Kartal İlçe Başkanı H. Metin Özüpek ise Kartal’ın bir rant merkezi haline getirildiğini özellikle Büyükşehir Belediyesinin Kartal’da bulunan arazileri büyük inşaat firmalarına peşkeş çektiğini söyledi. “Alevilerin Kartal’da yaşadığı sorunlara da değinen MHP ilçe başkanı “Kartal bulunan Alevi ve Bektaşi yurttaşlarımızın cenazeleri bodrum katında kalkıyor. Kartal belediyesi ve Büyükşehir belediyesi bir an önce insanların cenaze törenlerini rahatça yapabileceği alanları Kartal Cemevi Vakfına açmalıdır.” Dedi.  Kartal da alkollü mekânların sayısının her geçen artmasından rahatsız olduğunu ifade eden Özüpek, Alkollü mekânların mahalleler de artmasına bir anlam veremediğini, şehir merkezinde alkollü alanların gereğinden fazla olduğunu söyledi.


Kartal'ı yeniden alacağız



Programa katılan partiler arasında Kartal belediye meclisinde grubu bulunan tek parti olan AK PARTİ ilçe başkanı Av. Temurhan Yıldız ise Kartal’ın önemli bir jeopolitik konumu olduğunu söyleyerek, Kartal ilçesinin önemli bir marka değeri olduğunu belirtti. Kartal’ın her geçen gün geliştiğini de söyleyen Yıldız, Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti yönetiminde olmasından dolayı da birçok anakent çalışması ile ilgili sorulara da cevap verdi. Kartal’ı ikiye bölen tren yolunun Kartal’ın gelişmesini sekteye uğrattığını söyleyen Yıldız, 2014 yerel seçiminde Kartal’ı yeniden alacaklarını ve tren hattına bir düzenleme getireceklerini belirtti.
Kartal’ın Büyükşehir Belediye bütçesinin dağıtımında 17. sırada olduğunu söylenildiği gibi her hangi bir ayrımın yapılmadığını ifade etti.  Yeni yapılan Kartal Belediye hizmet binasının Kartal’a yakışmadığını söyleyen Yıldız, “Kent meydanından bahsedenler, Çırçır da yapımı devam eden belediye binasını yakıştıramaz.”

AK Parti olarak Kartal’a ilişkin projelerini de açıklayan Yıldız, Ada tesislerini kabul edemediklerini Kartal sahilinin Maltepe’deki gibi dolgu yapılarak Marina ve sosyal tesislerin yapılacağını söyledi.


Kartal'ı kalkındırmak gece hayatıyla olmaz
!


YILDIZ; Yaptığı konuşmada mevcut Belediye'yi eleştirirken, kendi dönemlerinde Kartal’a 25 okul, Spor kompleks'leri ve daha birçok yatırım yaptıklarını bunun en son örneği'nin de Metro olduğunu anlattı. Daha önce Kentsel dönüşüm için siyasi risk aldıklarını ve bunun gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını ama seçimleri kaybedince bunu gerçekleştiremediklerini vurguladı. Şu an ki mevcut Belediyenin de bunu bir rant kavgasına çevirdiğini bunu asla tasvip etmediklerini açıkladı.Kartal’da içkili mekanların açılmasının önünü açan Belediye’nin yanlış yaptığını Hamam sokakta ki birçok esnafın bu durumdan şikayetçi olduklarını söyledi.”Eğer kartalın önü açılacaksa bunun içkili mekanların çoğalması ile sağlanamayacağını,bunun başka yolları olduğunu” bildirdi. Kartalda Cuma namazı kılan insanların yollara taştığını mevcut camiinin ihtiyacı sağlayamadığını ve acilen bir camii yapılması gerektiğini söyledi.Geçmişte Demiryolu ile Minübüs yolunun birbirine paralel yapılmasının yanlış bir uygulama olduğunu ve bunun kamu zararına sebep olduğunu anlattı. Tren yolunun Söğütlüçeşme de olduğu gibi bir viyadükle yükseltileceğinin de” müjdesini verdi.”


Belediye Başkanından randevu taleplerimiz ret edildi!


Çimento fabrikasının olduğu yer ile ilgili çeşitli eleştiriler alırken hatırlatmak isterim ki oranın %92’si özel mülkiyettir. Kentsel dönüşümde bizim planlarımıza uyulmadığından bugünkü sıkıntılar yaşanıyor. Biz seçimleri kaybettiğimizden sonra Kartal belediyesi yeni yöneticilerinden defalarca randevu istememize rağmen reddedildik. Mevcut Belediyenin bizi Büyükşehir engelliyor serzenişlerinin hiçbir manası yok. Yatırımını Kartal’a değil de Nevşehir ve Büyükada ya yapınca böyle olması da normal. Belediye’ye Çırçır’da ki yer hiç yakışmadı buradan bakınca zaten vizyon eksikliği görünebiliyor” dedi. Yavuz Selim Hastanesinin yenilenmesi ile ilgili ödenek çıktı, ancak biz yeniden bir hastane yapılmasının daha doğru olacağını düşünerek yeni bir hastane yapmaya karar verdik ama yeri konusundaki sıkıntıları henüz aşamadık. Pendik’te bir yere düşünmüştük fakat olmadı, Kartal’da bir başka yere yapma konusundaki görüşmelerimiz ise sürüyor. Büyükada tesisini buraya taşıyacağız Kartal halkı Kartalda denize girecek. Başkanın kullandığı lojmanı ise sosyal amaçlara yönelik kullanacağız. Tıpkı Başkanın yaşadığı konfor ile kimsesiz kadınlara ve çocuklara da aynı konfor da hizmet için düşünüyoruz. Bugüne kadar hiçbir Belediye Başkanımız Kartal da lojmanda oturmamıştır, buna hakkı da yoktur. Belediye başkanlığı makamı ağlama duvarı değildir.” Dedi.


Mart Ayında Başka bir program yapacağız.


İlçe başkanlarının konuştuğu programın Moderatörü İlçem gazetesi sahibi Aytekin Yaşar, kendisini kırmayıp tertiplediği programa icabet eden siyasi parti ilçe başkanlarına ve gazeteci meslektaşlarına teşekkür etti. Yaşar “Mart ayında yeni bir program yapıp önemli yöneticileri ağırlayarak farklı konuları mercek altına alacağız.” Dedi.

Toplantı en kısa zamanda bir araya gelme temennileri ile sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2013, 04:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
kartal sevdası
kartal sevdası - 11 yıl Önce

hiç bir başkanı dolu bulmadım biraz dsp iyi idi bunlarla kartal bir yere varamaz mevcut belediye başkanı da mahvetti kartalı, yazık bu kartala... bu oturumda tek başarılı kişi organize eden gazeteci aytekin beydi tek tebrik ona.

kartalı seviyorum
kartalı seviyorum - 11 yıl Önce

ilçe başkanlarının bir arada olup kartalı konuşmaları çok güzel ve büyük bir olay. bunu tertiplemeyi başaran gazeteciyi öncelikle tebrik etmek lazım. i̇lçe başkanlarının performansını izledim. i̇lhan bey hazırlıklı dolu dolu gelmiş. temurhan bey tam bir akademisyen gibi konuşup güzel müjdeler verdi. murat bey kısa ve anlamlı konuşması çok güzel. metin bey genç yaşta gelecek vaat ediyor, güzel konulara değindi. vuslat hanım çiçeği burnunda ilçe başkanı güzel konuşmuş, biraz daha dersini çalışmal

İST.YÖRÜK,TÜRKMEN DERNEGİ.
İST.YÖRÜK,TÜRKMEN DERNEGİ. - 11 yıl Önce

ayteki̇n yaşar i̇lçem gazetesi̇ olarak bi̇r i̇lke i̇mza attiniz tebri̇k ederi̇m. faruk şahin

SIRADAKİ HABER

banner17