Kartal Belediyesi İşçileri yine eylem yaptı.

Festivale, eğlenceye para ayıran Kartal Belediyesi işçilerin parasını vermeyince, Belediye işçileri Kartal Belediyesi önünde eylem yaptılar.

Kartal Belediyesi İşçileri yine eylem yaptı.
Kartal Belediyesi işçileri aylardır ödenmeyen toplu iş sözleşmesinden doğan hakları için, belediye binası önünde oturma eylemi başlattı.


 “KÖR PENCERE TAŞ MİSALİ”


Kartal Belediyesi hizmet binası önünde temsilcilik düzeyinde yapılan oturma eylemi, öğle tatilinde diğer işçilerin katılımıyla büyüdü. Kartal Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasında işçilerin yaşadığı alacak sorununu çözmek için muhatap bulamadıklarını ifade eden DİSK-Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1’Nolu Şube Başkanı Mahmut Şengül,  şunları söyledi:

"Kartal Belediyesi’nde uzun süreden beri devam eden ve gün geçtikçe alışkanlık halini alan, çalışan emekçilerin haklarının ödenmemesi ve bu konuda belediye yönetiminden görüşecek yetkili dahi bulunmaması üzerine bizler sesimizi buradan duyurmaya çalışıyoruz.



Alacaklarımızın ödenmemesi hususunda uzun süreden beri süren girişimlerimiz yetkililer tarafından görmezden gelinmiştir. Yani “Kör Pencere taş duvar”



Ramazan Bayramı’ndan önce başlayan çabalarımız sonuçsuz kalmış, maalesef çalışan arkadaşlarımıza bayram zindan edilmiştir. Önümüzde okullar açılacak, halen yönetimden ses yok. Bugün itibariyle alacağımız kişi başına 8-9 bin Türk Lirası arasından değişen bir tutardır. Bizler sadaka değil toplu sözleşmeden doğan haklarımızı istiyoruz.



Ödenmeyen alacaklarımızın vergisi maaşlarımızdan peşin kesiliyor, fakat alacaklarımızın ödenmesi noktasında hiçbir özveri yok. Hani bir atasözü var “Haklısın ama alacağın yok. Bizler hem haklıyız, hem alacağız.



Bizlerde belediye de para olmadığı söyleniyor. Fakat harcama ve etkinliklere baktığımızda hiçte para olmayan bir belediye gibi durmuyor.  Alacaklarımız ödenene kadar eylemlerimiz devam edecektir.



Kartal Halkına yani asıl işverenimize çağrı yapıyoruz. Kartal Uyuma, emekçine ve vergine sahip çık." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 23:33

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17