Sevgi-Savaş Öztürk’ün Yeni Albümü “YOLCU”Çıktı

‘’Sevgi-Savaş Öztürk’’ikilisi, ikinci albümleriyle karşımızda. Anadolu Müzik Yapım etiketiyle yayınlanan albümde bulunan 13 eserin 10’unun bestesi Savaş Öztürk’e ait. Albümdeki tüm eserlerin düzenlemesini Ozan Sarıboğa yaptı.

Sevgi-Savaş Öztürk’ün Yeni Albümü “YOLCU”Çıktı

Bestelenen eserlerin sözleri; Ahmet Telli, Ahmet Ümit, Hasan Özkılıç, Şenel Gökçe, Sadık Miskini gibi önemli şair ve yazarlara ait.


Yolcu, birçok ilki içinde barındıran bir albüm; Ahmet Telli’nin en önemli şiirlerinden “Özletiyor Seni Bu Yağmurlar”, ilk kez ezgiye dönüşmüştür. Ayrıca romancı yönüyle tanıdığımız ve şu ana kadar bir şiir kitabı da yayınlanan Ahmet Ümit’in “Seni Seviyorum’un Şiir Dilinde Söylenişidir” adlı şiiri “Gözlerin Düşünce” adıyla “şiir-ezgi” formatında bestelenmiştir. Bu ilklerden bir başkası da Savaş Öztürk’ün, öykü-roman yazarı olarak tanınan ve aynı zamanda öyküleri filme aktarılan Hasan Özkılıç’ın geçtiğimiz yıl ‘’Orhan Kemal Roman Ödülü’’ alan “Zahit” adlı romanından esinlenerek boşalan köyleri anlatan “Köyler Gördüm” adlı esere imza atmış olmasıdır. Ve hepsi birbirinden değerli söz ustalarımızdan bestelenen diğer ezgiler…

 
Aşk, kardeşlik ve dostluk gibi öznesi insan olan değerlerin, günümüzde de hala kirletilmeye devam ediyor olmasının yürekte yarattığı kırılganlığın içselliği bu albümde dikkat çeken bir başka temadır! Bununla birlikte albümde ezgilerle bütünleşen şiirler de ruhunuza dokunacaktır. Yolcu, hem Anadolu’nun hem de Batı’nın tınılarıyla okşayacak ruhunuzu. Bir yandan bağlama, cura, tar, duduk ve ney’in diğer yandan da piyano, flüt, keman ve gitar’ın kolektif ses buluşmasıyla içinize sevdayla, ayrılıkla, dostlukla, barışla ve kardeşlikle harmanlanmış uygarlıklar beşiği Anadolu coğrafyasına tanıklık edeceksiniz.


Albümde 10 yeni bestenin yanı sıra, 3 önemli eser daha bulunmaktadır. İlki 1600’lü yıllarda Konya’da yaşadığı bilinen halk ozanı Muhyi’nin inançların kardeşliği için çağrı yaptığı ölümsüz eseri “Zahit Bizi T’aneyleme” yeni düzenlemeyle yer alıyor albümde. İkincisi, şu ana kadar kitlelere sesini fazla duyuramayan; çocuk, doğa ve aşk ruhunu taşıyan “Yağmur Yağar Taş Üstüne” adlı Halk türküsünün “Kuş Dili” adıyla yeniden düzenlenerek özellikle çocuklarımızın dünyasına renk verecek olan ezgidir. Üçüncü ise, “Evleri Var Xana Xana” adlı azeri bir halk mahnısı’nın ülkemizde ilk kez bir albümde yer almasıdır.


Ruhlarını, yüreklerini Anadolu’nun kadim uzantısıyla birleştirip müzik tutkularını ışıltıya, kıpırtıya dönüştüren Sevgi-Savaş Öztürk, bu yeni albümleriyle ilgili olarak şöyle bir seslenişte bulunuyorlar: Derdimiz; dostluk, kardeşlik, sevdalık adına YOL ve YOLCU’lukta sesin yürekte, yüreğin de seste büyümesidir, hayat bulmasıdır!

 

 

     Albüm İçeriği:

1-      Özletiyor Seni Bu Yağmurlar

Söz: Ahmet Telli Müzik: Savaş Öztürk

2-      Yolcu

Söz-Müzik: Savaş Öztürk

3-      Gitti

Söz: Fatma Çağlayan Müzik: Savaş Öztürk

4-      Aynıyız

Söz: Ekrem Budak Müzik: Savaş Öztürk

5-      Köyler Gördüm

Söz: Hasan Özkılıç Müzik: Savaş Öztürk

6-      Kapatma Gözlerini

Söz: Mehmet Kazım Ablak Müzik: Savaş Öztürk

7-      Gözlerin Düşünce

Söz: Ahmet Ümit Müzik: Savaş Öztürk

8-      Gönül

Söz: Sadık Miskini (Sait Küçük) Müzik: Savaş Öztürk

9-      Sayıklamalar

Söz: Şenel Gökçe Müzik: Savaş Öztürk

10-   Nefes İstemem

Söz: Olcay Avşar Müzik: Savaş Öztürk

11-   Kuş Dili (Yağmur Yağar)

Söz-Müzik: Anonim

12-   Zahit Bizi T’aneyleme

Söz-Müzik: Muhyi

13-   Evleri Var Xana Xana

Söz-Müzik: Anonim (Azeri Halk Mahnısı)

 

            Düzenlemeler: Ozan Sarıboğa 
Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 11:52

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17