Kadir Topbaş Kimin Abisi?

Kartal kamuoyu merakla bekliyor. Kadir Topbaş, CHP'li Altınok Öz'ün mü? yoksa Ak Partililerin mi? Abisi?

Kadir Topbaş Kimin Abisi?
banner46

Haber-Analiz; Aytekin Yaşar

Bir İstanbul sevdalısı ve beyefendisi olan Kadir Topbaş "İstanbul'un abisi" dir. Neden mi? Ona CHP'Li Altınok Öz'de Kadir Abi diyor? Ak Partililerde. Bu güzel ve takdire şayan bir durumdur.

 

Kadir Topbaş'ın abiliği bir yana dursun, bu günlerde Kartal'ın gündeminde rant kokan, betonsal dönüşüm kokan bir durum mevcuttur. 300 dairelik rant olduğu iddia edilmektedir. Kadir abi isterseniz bu konu hakkında kendi meclis üyelerinizden, yani Ak Parti'li meclis üyelerinden öğrenebilirsiniz.


Konuyu özetliyorum;

Kartal'da Esas Holding'e ait Soğanlık mahallesi 139/8 pafta, 4485 ada, 17,184, 190,192,289 parsel’le ilgili plan teklifi, Nisan 2015 Meclisinden beri Kartal'da karın ağrısı olmuştur. Nisan 2015 Meclisinde CHP'lilerin oy çokluğuyla geçen plan teklifine yaklaşık 50 gün sonra Esas Holding'ten bir yetkilinin şikayet dilekçesiyle İBB'ye gelmeden (İBB'ye gitmediği iddia ediliyor) Kartal Belediye Meclisinin gündemine hukuksuz bir şekilde getirilmiştir. 3 CHP'li meclis üyesi bu hukuksuzluğu tahammül edemeyerek 16 Ak Parti'li meclis üyesiyle birlikte Haziran 2015 meclisinde red oyu kullanmışlardır. Kartal Belediye Başkanının ısrarı üzerine Temmuz Meclisi'nde tekrar gündeme getirilmiştir. Hukuksuzluğa tahammül etmeyen meclis üyelerinin bütün itirazlarına rağmen 1 Ak Partili meclis üyesinin mazeret gösterip katılmaması nedeniyle meclisten geçmiştir.

Top artık Kadir Topbaş'ta!

Kartal Belediye Meclisi'nden geçen ve "300 daire rant" olduğu iddia edilen plan teklifi artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kabul ve red oyu vermesine bakıyor. Açık konuşayım çorbaya sinek düşmüştür ve sineğim iki ayağı mı yoksa tek ayağı mı çorbaya değmiştir bilinmiyor. Bu çorbayı da midesi kaldıran içer ancak. Benim bildiğim yada öyle umduğum Kadir Topbaş içinde "RANT" kokan bir plan teklifine geçit vermez. Vermemelidir. Verirse ne olur? Vermese ne olur? birazda bunu açalım?

Kadir abi, kimin abisi?

Kadir Topbaş "Yok olmaz arkadaşlar, bu iş RANT KOKUYOR! Benim, yani Ak Partili meclis üyelerim ve 3 CHP'li meclis üyesi hukuksuz diye red etmiş ise bende red ediyorum" derse, Hem kendi meclis üyelerini hem de 3 CHP'li meclis üyesini zan altında kalmaktan kurtaracak ve hukuksuz olduğu iddia edilen plan teklifinde ki hukuksuzluğu da önlemiş olacaktır. Ama Hukuksuz rant önergesine geçit verir ise, işte o zaman Hem Altınok Öz'ün hem de bazı CHP'lilerin dediği olacaktır.

Şimdi Kartal'da siyasi kulisler hararetle bu konuyu tartışıyor ve fısıltı gazeteleri olayı dallandırıp bulandırıyor. Konuştuğum bazı siyasiler ise çok ciddi iddialarda ve söylemlerde bulunuyorlar.

Ne mi diyorlar? Mesela bir tane CHP'li meclis üyesi kararın geçtiği gün meclis çıkışı bana dedi ki; "Ben bu AKP'lilerin yüzünü Kadir Topbaş İBB'den kararı geçirdikten sonra göreceğim, bak mecliste neler diyeceğim" dedi. Bir başka CHP'Li ise "Sayın Altınok Öz'ün Kadir abisiyle arası iyi, işi İBB'de bitirmişler!" gibi iddiada bulundu.

Altınok, Opera binası mı yapacak?

Esas Holding'in inşaat yapacağı parsellerden belediyeye terk edeceği alanın 38 dönüm olduğu belirtiliyor. Bu 38 dönüm arsa Kartal Belediyesi'ne kalır ise Altınok Öz'ün bu alana opera binası yapacağı iddia ediliyor.  Kartal Belediye başkanının sanat sevgisini ise İtalyanlar bile kıskanıyor! Kartal Belediyesi'nin her yıl yaptırdığı heykellerin sayısı İtalya'da ki heykellerle yarışır hale geldi.

Kartal'a PARA gelseydi fena mı olurdu ?

300 daire rant olduğu iddia edilen parsellerle ilgili siyasetle uğraşanlar matematik hesapları yapıp çeşitli fikirler ortaya attılar. Mesela bir fikre göre "300 daire yüzde 50 ile müteahhide verilse idi, 150 daire kar elde edilirdi. Birer milyondan olsa 150 milyon lira müteahhide kalırdı. Müteahhit 50 milyonu kendisine alsa 100 milyonu da Kartal'a verse idi. Kartal için muhteşem bir kaynak oluşurdu. Oluştu mu? Hayır! Ne oldu peki, orta da hiç bir şey yok. Buyurun o halde hep birlikte bağıralım "Kartal'ı seviyorum!"

Şanlı Ecdat Parkı yapalım!

İstanbul' un abisi Kadir abiye buradan sesleniyorum. Bu kararı İBB'den geçirecekseniz Kartal teşkilatınız ile muhakkak istişare ederek bazı şartlar dahilinde geçiriniz. Mesela bu 38 dönümlük alanı Kartal'a bir şartla terk etmesine müsaade ediniz. Bu alan, yem yeşil kalsın. Kartal Betona döndü. İstanbul'a yazık oluyor. Sultanbeyli'ye gölet park yaptınız hayran kaldım.  Kartal'a da gölü olan, şanlı ecdadımızı ve yaptıklarını anlatan bir açık hava müzesi, parkı yapabilirsiniz. Bu naçizane benim projemdir. Bu davaya gönüllü, bu projeyi yapacak bir belediye başkanı bulupta söyleyememiştim. Bu parkta mesela Hazerfan Çelebi'yi eseriyle özgeçmişiyle anlatan maketi. İbni Sinayı, Piri Reis'i, Ulubatlı Hasan'ı, Mimar Sinan'ı vs. anlatan minyatürler olabilir. Siz daha iyisini bilirsiniz. Amman sayın Öz'e bırakmayınız. Biz 6 yılda öğrendik. Sayın Öz'e bırakırsanız ye mermerden heykeller diker, ya azınlıkların dinleyeceği opera merkezi vs. yapar. Yazık olur Kartal'a.

 

Kadir abi, Kartal kamuoyu senin bu karar hakkındaki tavrını merakla bekliyor, bizde bekliyoruz.

Kimin abisi olduğunu göster.

Sağlıcakla kalınız...

 

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 16:54

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17