Güzelgün'den davet gelen Altınok Öz DSP'ye geçer mi?

Kartal CHP'de seçimlere aylar kala, belediye başkanı ile CHP ilçe arasında ki gerginlik gözlerden kaçmıyor.

Güzelgün'den davet gelen Altınok Öz DSP'ye geçer mi?
HABER-ANALİZ; Aytekin Yaşar

Cumhuriyet Halk Partili Kartal Belediye başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile ilçe örgütü, Yüksel Çiftçi döneminden bu yana ters düşmeleri, yıldızlarının barışmaması sürekli kamuoyu tarafından gözlemlenmekte.



Başka partilerde iktidar arama!


Geçtiğimiz günlerde CHP Kartal ilçe binasında basın toplantısı tertipleyen Kamer Gök'ün "Başka partilerde iktidar arama!" sözleri kamuoyunda manidar karşılanmış ve Altınok Öz'e söylenmiş gibi algılandı.
 "Kendi partililerime sesleniyorum. Partimizin gölgesi altında toplanalım. Her kes kendi partisinin altında saf tutmalıdır. Başya yerlerde saf tutanlar benim gözetimim altındadır. Kendi enerjinizi kendi partimize verip İstanbul'da bu haraminin, bu diktatörün iktidarını yıkacağız. Sonra da Türkiye'de yerel iktidarı kuracağız. Partililerimize tekrar çağrıda bulunuyorum. Başka partilerde iktidar aramanın faydası yoktur." diye konuşmuştu.


Güçlüyüm diyorsa, bağımsız aday olsun!


Geçtiğimiz günlerde ilçe örgütünde tertiplenen programa CHP İstanbul  Belediye başkan adayı Sarıgül gelmişti. Kartal aday adaylarının hepsi gelirken Altınok Öz katılmamış ve Sarıgül ona "Bir belediye başkanı çok güçlüyüm diyorsa, bağımsız aday olsun. İşi bilmeyen bir aday, siyaseti bilmeyen bir aday yarın oraya gelir. Ama, siyaseti bilen partiye gelir. Parti varsa biz varız, parti yoksa biz yokuz. Dışardan gelen birisi ise havaya girer bana ne arkadaşım der, benim ne alakam var der, Ben koskocaman adamım der. E, koskocaman adam isen git kendin kazan." demişti.


Altınok Öz'ü DSP'ye bekliyorum!


CHP'den ayrılıp DSP'ye geçtikten sonra Altınok Öz'e en sert muhalefeti yapan DSP Kartal İlçe başkanı İlhan Güzelgün, Fethi Satıcı'nın sorularını cevaplayıp açıklama yaptı. Güzelgün "Bu Altınok Öz'e karşı yapılan bir operasyondur. Ben belediye başkanının yerinde olsam ayağımın tersiyle vurur ve çıkar giderim. Kartal'da sosyal demokratların içine düştüğü durum, içler acısı durumdur. Bu süreçte Kartal'da DSP güçlenerek çıkacaktır. Bütün Sosyal demokratları ve belediye başkanlarını DSP'ye bekliyorum. Kapım 24 saat açık, herkesi bekliyorum. Altınok Öz'de dahil olmak üzere hepsini DSP'ye bekliyorum." dedi.


Altınok Öz, DSP'ye geçer mi?


Şimdi gözler CHP'de ve Altınok Öz'de! CHP Kartal'da mevcut belediye başkanı Altınok Öz'ü gösterecek mi? CHP Altınok Öz'ü göstermemesi halinde siyasi kulislerde "Başka partiden aday olabilir. Sayın Öz inatçı birisidir, pire için yorgan yakar mı? yakabilir!" gibi söylemler konuşulmakta. DSP'den İlhan Güzelgün'den gelen açık davet gözleri Altınok Öz'e çevirdi.


Şahin Kaya ne olacak?


Güzelgün'ün Kartal belediye başkanı CHP'li Altınok Öz'e yaptığı açık davet Kartal'ın gündemine bomba gibi düştü. Güzelgün'ün daveti "Kadere bak, partisinden darbe yiyen Altınok Öz'e İlhan Güzelgün sahip çıktı" diye Kartal'da vatandaşlar tarafından konuşulmaya başlandı bile. İşin ilginç yanı Güzelhün kendi belediye başkan adayı Şahin Kaya var iken bu daveti yapması. Ola ki Altınok Öz CHP'de aday gösterilmedi ve DSP'ye geçti. Meclis üyesi adayı olacak hali de yok. Geçerse belediye başkan adayı olarak geçecek. O zaman yıllardır DSP'de zaman, nakit, emek harcayan Şahin Kaya ne olacak? Gelişmeler ilginç olaylara gebe gibi. Yaşayıp göreceğiz...

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2014, 10:21

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17