Fatma NİNE 102 Yaşında Gururlu Duruşu ile Taktir Topluyor

Fatma NİNE 102 Yaşında Gururlu Duruşu ile Taktir Topluyor

Vakıf kapılarında, devlet kapılarından elleri tuttuğu halde bekleyen gençlere örnek Elleri Öpülesi FATMA NİNE

Yunuıs Mahallesi Muhtarı Şaban YAVAŞ’ın daveti üzerine ziyaretine gittiğimiz Fatma Nine’nin örnek yaşantısını sizlere aktaracağız.

1909 da Bulgaristan da doğan Fatma Nine 1973 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etmişler. 1981 yılında eşi vefat etmiş. 9 çocuk annesi Fatma nine torunlarının apartmanlarının giriş katında yaşıyor. Üç ayda bir 65 yaş üstü maaşı olan 300 TL. alıyor. Fatma nine yetersiz beslenmekten dolayı halsizlik ve baş dönmesi yaşıyor.

Çocuklarının ilgisizliğinden şikayet eden 102 yaşındaki dev çınar Fatma NİNE, kimseye eyvallah etmiyor. Tanesi 6 liradan patik örüp sattığını söyleyen Fatma Nine çoğu zaman da ördüğü patikleri komşularına hediye ediyor. Ağır işitiyor ve gözlerinin artık iyi görmediği için patik örmekte zorlanıyor. Kendi yemeğini kendi yapıyor ve çamaşırlarını da kendisi yıkıyor.

Fatma Ninenin yaşına rağmen devlet kapısında bekleyen genç insanlara örnek yaşantısı göz dolduruyor. Daha bir kere kaymakamlığın kapısını çalıpta yardım istememiş. Gazetemize değerlendirmede bulunan Yunus Mahallesi muhtarı Şaban YAVAŞ “Kaymakamımızla görüştüm Fatma Ninemizi yalnız bırakmayacağız.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2011, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17