Şehitler için dün gece Türkiye ayaktaydı!

Hakkari’deki hain saldırı, İstanbul’daki bir grup taksici tarafından protesto edildi.

Okmeydanı...

Şehitler için dün gece Türkiye ayaktaydı!

Hakkari’deki hain saldırı, İstanbul’daki bir grup taksici tarafından protesto edildi.

Okmeydanı Şark Kahvesi’ndeki Taksiciler Derneğinde toplanan taksiciler, önce Haliç’e, oradan da Mecidiyeköy’e gitti.

Terör örgütü aleyhine sloganlar atan taksiciler, şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı.

Bu arada, Hakkari’deki hain saldırı, Avcılar ve Bağcılar’da da ellerinde Türk bayrakları bulunan gruplar tarafından protesto edildi.

Öte yandan, Boğaziçi Köprüsü’nün kırmızı-beyaz renkte ışıklandırılmış olması dikkati çekti.

 ANKARA

Ankara’da, BDP Genel Merkezi önünde toplanan Alperen Ocaklarına üye bir grup, sloganlarla hain saldırıyı protesto etti.

Basın açıklamasının ardından parti binasına Türk Bayrağı asmak isteyen gruptakilere polis izin vermedi. Bunun üzerine gruptakilerle polis arasında sözlü tartışma oldu.

Gruptakiler daha sonra, bina önünden ayrıldı. Güvenlik güçlerinin BDP önünde bekleyişi sürüyor.

Öte yandan, Anıtkabir yakınlarında toplanan vatandaşlar, araçlarıyla konvoy oluşturarak, saldırıda şehit olan Piyade Çavuş Yunus Yılmaz’ın evinin bulunduğu Pursaklar ilçesine gitti.

MANİSA

Manisa’da Manolya Meydanı’nda toplanan Ülkü Ocakları üyesi grup, şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.

Türk Bayrakları ile terör örgütü aleyhine slogan atarak Garnizon Şehitliği’ne kadar yürüyen grup, burada şehitler için dua etti.

Yürüyüşe MHP Manisa İl Başkanı Uğur Üncü, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal, eski milletvekili Mustafa Enöz ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra Manolya Meydanı’na dönen Ülkü Ocakları üyeleri, terörü protesto için sabaha kadar sürecek oturma eylemi başlattı.

Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Onur Papuççuoğlu, yaptığı açıklamada, teröristlerin insanlık dışı eylemlerinin tahammül ve dayanma sınırını aştığını söyledi.

DENİZLİ

Denizli’de de İstiklal Caddesi’nden terör örgütü aleyhine slogan atarak Delikliçınar Meydanı’na yürüyen grup, terörü protesto etti.

Şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı.

SAKARYA

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde terörist saldırı protesto edildi. Çark Caddesi’nde toplanan yaklaşık 600 kişilik grup, slogan atarak Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında, "Ne mutlu Türküm diyene", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atan grubun önünü kesen polis, gruptan yürüyüşü sonlandırmasını istedi.

Polisin yürüyüşün sonlandırılması talebine rağmen Barış ve Demokrasi Partisi Sakarya İl Başkanlığı binasına doğru yürümek isteyen bazı grup üyeleri ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine Kent Meydanı’ndaki Atatürk heykeli önünde İstiklal Marşı okuyan grup, olaysız şekilde dağıldı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir’de Barış ve Demokrasi Partisi İl Başkanlığı binası önünde toplanan grup, teröre tepki gösterdi.

Terör saldırılarına tepki göstermek için sosyal paylaşım aracılığıyla haberleşen İstiklal Mahallesi Adalar mevkisinde toplanan grup, Hamamyolu Caddesi’nden Sakarya Caddesi’nde bulunan BDP İl Başkanlığı binası önüne geldi.

Bina önünde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atan grup, binadaki BDP bayrağının indirilmesini istedi.

Yaklaşık 2 saat caddeyi trafiğe kapatan grupla polis arasında arbede yaşandı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği grup, binadaki BDP bayrağının indirilmesinin ardından sakinleşti. Grup, olay yerine gelen Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru ile bir süre görüştükten sonra dağıldı. Dağılan grubun bir bölümü Şair Fuzuli Caddesi’nde bulunan Merkez Komutanlığı binası önüne geldi.

Burada "En büyük asker bizim asker" sloganı atan grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra caddeden ayrıldı.

ADANA

Adana’da çeşitli sivil toplum kuruluşları "Şehide saygı, teröre ve PKK’ya ya lanet" yürüyüşünde bir araya geldi.

Turgut Özal Bulvarı’nda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla "Askere uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak İstasyon meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş yapan vatandaşlara, araç konvoylarıyla eşlik eden ve yolun bir kısmını trafiğe kapatarak ilerleyen şoförler de korna çalarak destek verdi. Geniş güvenlik önlemleri altında İstasyon meydanına kadar gelen vatandaşlar İstiklal Marşı’nı okuyarak olaysız bir şekilde dağıldı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ta bir grup üniversite öğrencisi, Hakkari’deki terör saldırısını protesto etti.

Necip Fazıl Mahallesi’ndeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan bir grup üniversite öğrencisi, yurt önünde toplanarak Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü. Ellerinde Türk bayrağı taşıyan grup "Şehitler ölmez vatan bölünmez, hepimiz asker hepimiz şehidiz" şeklinde slogan atarak terörü protesto etti.

Kültür merkezi önünde toplanan öğrenciler şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Öğrencilerin yürüyüşü sırasında evlerinin balkonuna çıkan vatandaşlar alkışlarla gruba destek verdi. Öğrenciler, şehitler için yapılan duanın ardından sessizce dağıldı.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar’ın merkeze bağlı Işıklar beldesinde akşam saatlerinde toplanan bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Afyonkarahisar-Konya karayoluna yürüdü. Karayolunu trafiğe kapatmak isteyen gruba, jandarma ekipleri müdahale etti. Jandarma ekipleriyle bir süre tartışan grup, daha sonra olay yerinde bir süre bekledikten sonra sloganlar atarak dağıldı.

Merkez Erenler köyünde bulunan Özel Yüksek Öğrenim Yurtlarında kalan öğrenciler, köy içinde ve Afyonkarahisar-Eskişehir karayolundan yürüyerek Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesine geldiler. Geniş güvenlik önlemi altında yürüyen öğrenciler yerleşke girişinde şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Başmakçı ilçesinde düzenlenen "Teröre Lanet Mitingi"ne de yüzlerce vatandaş katıldı. Festival Meydanı’nda toplanan üniversite öğrencileri ile vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak PKK terör örgütüne lanetler yağdırdı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı miting olaysız sona erdi.

BALIKESİR

Balıkesir Üniversitesi Senatosu, Hakkari’deki terör saldırısını kınadı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, senato bugün olağanüstü toplanarak bir "karar" aldı. Kamuoyu ile paylaşılan "karar"da, çok sayıda güvenlik görevlisinin şehit düşmesi ve yaralanmasının milleti olduğu kadar üniversite camiasını da derinden üzdüğü ifade edilerek şöyle denildi: "Balıkesir Üniversitesi ailesi olarak, genç-yaşlı, çocuk-kadın demeden savunmasız masum vatandaşlarımızı, fedakar güvenlik güçlerimizi hedef alan ve menfur terör eylemleriyle güzel ülkemizin birlik ve dirliğini bozmaya çalışan, millet, vatan ve insanlık düşmanlarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Terör faaliyetlerine destek verenlere karşı dik durmak gerektiğine inanarak, terörün amacına ulaşmaması için milletimize tahriklere kapılmama ve sağduyulu hareket etme çağrısında bulunuyoruz." -Nevşehir- Nevşehir’de, aralarında üniversite ve lise öğrencilerin de bulunduğu bir grup genç, Hakkari’deki terör saldırısını protesto etti. Kent merkezindeki Borsa Kavşağı’ndan toplanan gençler, Aksaray Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinde, ellerinde Türk bayrakları ile PKK terör örgütü aleyhinde sloganlar atarak, Valilik kavşağına kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında bazı vatandalar evlerinin balkonundan Türk bayrakları sallayarak, trafikteki vatandaşlar da araçları ile gençlerin arkasında konvoy oluşturup, klakson çalarak, destek verdi. Gençler, yürüyüş sırasında hastane kavşağı önünde durarak, İstiklal Marşı’nı okudu. Borsa Kavşağı’nda başlayan ve yaklaşık bir saat süren protesto yürüyüşü, Borsa Kavşağı’nda sona erdi.

KIRKLARELİ

Kırklareli’nin Vize ilçesinde, Garajlar mevkisinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, buradan ellerinde Türk bayraklarıyla, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları atarak Atatürk Caddesi’ne kadar yürüdü.

Grup, burada şehitler için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okuduktan sonra Devlet Hastanesine kadar yeniden yürüdü.

Yoldan geçenlerinde destek verdiği eylem, olaysız sona erdi.

GAZİANTEP

Gaziantep’te, çeşitli sanayici ve işadamları Dernekleri, Hakkari’deki hain terör saldırısını kınadılar.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, yaptığı yazılı açıklamada, "Terör örgütüne prim verenler bir gün mutlaka hesabını verecek" dedi.

Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu da, yapılan saldırıların Türk milletini ve ordusunu terör konusunda asla yıldırmayacağını bildirdi.

Güneydoğu Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Federasyonu Başkanı Mehmet Demir, yaptığı açıklamada, terör örgütüne tepki göstererek "Siyasi rant elde etmeninin anlayışla karşılanacak bir tarafı yok" dedi. Demir, Hakkari’de teröristlerce 24 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi ve 18 güvenlik görevlisinin de yaralanmasının "vahşi" bir durum olduğunu söyledi. (Milliyet

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2011, 07:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17