CHP’li Kartal Belediyesi Sigortasız işçi çalıştırıp emeğini sömürdü!

Bu gün 1 Mayıs. İşçileri ilgilendiren haber bombasını patlatıyoruz ve SGK Müfettişlerini göreve çağırıyoruz.

CHP’li Kartal Belediyesi Sigortasız işçi çalıştırıp emeğini sömürdü!
banner46

Cumhuriyet Halk Partisi delegesi, üyesi ve eski ilçe yöneticisi ve Hürriyet mahallesi YKYM Koordinatörü Tahsin Melikoğlu gazetemize konuştu ve çok ciddi iddialarda bulundu.

 
İşçi haklarını savundu işinden oldu!


CHP'li Tahsin Melikoğlu Kartal Belediyesi'nin şirketinde sigortasız personel çalıştırıldığını ve bu yanlışın bir an evvel düzeltilmesini talep ettiği için bahaneler gösterilerek işten çıkartıldığını söyledi. CHP'Li bir belediyenin SSK sız işçi çalıştırması Melikoğlu'nun gücüne gitmiş.

"Çözeceğiz, çözeceğiz. Dokunma dediler"

Tahsin Melikoğlu "Hürriyet Mahallesi'nde 6 personel çalıştırıldı ve üstelik SSK'sız olarak çalıştırıldılar.
O zaman Belediye başkanı Altınok Öz'ün özel kalem müdürünü Ömer Fethi Gürer'i aradım. Dedim ki Ömer Fethi bey burada böyle bir durum var. Bu konunun çözülmesi gerekiyor. 'Gayri meşru yürüyor' dedim. Ömer Fethi bey'de bana "mail atarmısın" dedi. Bende elimde ki şu 15 Temmuz 2013 saat 15.45 nolu emaili mi Ömer Fethi Bey'e çözüm bulunması yönünde attım. o belge elimde size vereceğim. Aradan zaman geçti hiç bir çözüm olmadı. "Çözeceğiz, çözeceğiz. Dokunma dediler" bana. Bu konuları Kartursaş yöneticileri ile de konuştum, bunu çözün" dedim. Yine çözüm olmayınca en sonunda 23 Eylül 2013 tarihinde Yönetim Kurulu başkanı Halil Şener’e, Genel Müdür Gürsel İnce’ye, Mali İşler sorumlusu Kezban Çetiner’e ve şirketler sorumlusu Cengiz Ergani'ye mail atarak buranın gerçek durumunu çalışanların sigortalarının olmadığını, kaçak çalıştırıldığını, gayri meşru duruma düşürüldüğünü ve çalışan personellerin isimlerini açıklayan bir email attım. Bu emaile sorunların çözümünü ve nasıl yasal hale getirlmesi gerektiğini de belirttim. Bunun üzerine bunlar 3-5 gün kantini kapalı tuttular ve 3-5 gün sonra tekrar açtılar.



"Kartursaş yöneticileri bizi burada sömürüyor!"



Bu arada bizim bunlarla böyle sürtüşmemiz Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde olduğu gibi burada da devam etti. Orada çalışan personellere de yazık. Bu maili atarken çalışan personellerin bilgisi doğrultusunda attım. Bana "Evet dediler. Biz mağdur ediliyoruz. Sesimizi duyuramıyoruz. Sen bu maili at ve bizim işimizi yasal hale getir.  Biz burada yarı tok, yarı aç çalışıyoruz. Aldığımız para bizi geçindirmeye bile yetmiyor. Kartursaş yöneticileri bizi burada sömürüyor, sigortalarımız ödenmiyor" dediler. Bütün bunlara rağmen bir çözüm gelmedi buraya. Altınok Öz biliyor. Kendisine şifahen söyledim ama hiç bir şey yapmadı. Bilmemesi mümkün değildir.

"Partim için seçim zamanı sustum"

Bunları seçim öncesi gündeme getirmek istemedim. Partime zarar vermemek adına. Parti Genel Başkanıma zarar vermemek adına. Çünkü onların bunlardan haberi yok ama belediye başkanımızın haberi var. Bu olumsuzlukların artarak devam ettiğini görmek beni hem siyasi olarak hemde bireysel olarak bu konunun kamuoyuyla paylaştırılıp, herkesin cezasını çekip, yasal olmayan şeylerin de yasal hale gelmesini sağlamak istedim. Çalışanların haklarının korunması için açıklıyorum. Bizler taşeronu kaldıracağız. İnsanları daha iyi ekonomik koşullar altında çalıştıracağız diye bildiri ve beyanda bulunan genel başkanımızın seçim bildirilerine rağmen, Belediyemiz de bırak kayıt dışını sigortası olmayan emeği söndürülen insanlar çalıştırılıyoruz. Ve bu her kesin belediye yöneticilerinin bilgisi dahilinde olmuştur.


Ben işte bu olumsuzluklarla mücadele ettiğim için hiç bir gerekçe yokken 31 Ocak tarihi itibari ile şirketin ekonomik durumu gerekçe gösterilerek işime son verdiler." diyerek sözlerini sonlandırdı.


İşte sigortasız çalıştırılan o isimler  ;

Reyhan B.

Dilek K.

Güleser K.

Gülbeyaz K.

Nurten C.

Elif D.



Devamı Gelecek...

NOT: Tahsin Melikoğlu konu ile ilgili belgeleri gazetemize takdim etmiştir. SGK Müfettişleri talep ettiği takdirde kendilerine vereceğiz. Haberde adı geçen kurum ve ilgililerin cevapları basın yayın ilkeleri gereği gazetemize cevap verdikleri takdirde aynı puntolarla sitemizde yayınlanacaktır.



Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 20:23

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ
ALİ - 8 yıl Önce

hani nerede chp il ilçe genel merkez bunlarmı işçiyi koruyacak kartalda yedi yıldır işçiler sokakta. Asker

SIRADAKİ HABER

banner17