Chp'li Kartal Belediyesi İşçileri haklarını aramak için Kılıçdaroğlu'na gittiler.

Toplu sözleşmeden doğan haklarını alamadıkları gerekçesiyle aylardır eylem yapan, Chp'li Kartal Belediyesi İşçileri, Ankara'ya gitiler.

Chp'li Kartal Belediyesi İşçileri haklarını aramak için Kılıçdaroğlu'na gittiler.
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel-İş İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mahmut Şengül, daire başkanları ve yöneticileri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da görüştüler.


CHP'li Kartal Belediyesi şirketleri KARTURSAŞ ve KARYAPSAN’da imzalanan toplu iş sözleşmesinden doğan sosyal hakları, maaş ve sözleşme farkları iki yıldan bu güne uygulanmadığı için eylem yapan işçiler çare aramak için büyük çaba sarfediyorlar.


Ankara'ya giden İşçi temsilcileri
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kişi başına işçilerin 4.000-TL ile 5.000-TL alacakları bulunduğunu söylediler. Belediye Başkanı ve şirket yöneticileriyle defalarca yapılan görüşmelerden hiçbir sonuç alınamadıklarını ve verilen sözler tutulmadığını söyleyip, genel başkandan yardımcı olmasını talep ettiler.


Gazetemize açıklamada bulunan
Genel-İş İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mahmut Şengül, "gayet verimli bir görüşme oldu. Sıkıntılarımızı anlattık, Sayın Kılıçdaroğlu  olgunlukla dinledi ve bu sorunun çözülmesi için bugün görüşeceğini söyledi. İşçilerin haklarının bir an önce verilmesi gerektiğine vurgu yaptı" dedi.


Gözler şimdi CHP'li Kartal Belediye başkanı Altınok Öz'de. İşçilerin talep ettikleri haklarını CHP genel başkanını dinleyip yerine getirmesi bekleniyor.




Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2013, 00:39

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17