CHP'de Kartal Depremi!

CHP'deki çalışmalara göre Adalar, Sarıyer, Kartal gibi bazı ilçelerde partinin oyu düşüşe geçti.

CHP'de Kartal Depremi!

Yerel seçimlerde en yüksek oyu alma hedefinde olan CHP, İstanbul'un ilçelerinde büyük bir değişime hazırlanıyor.


CHP kulislerinde, halen partinin elinde olan İstanbul'un 13 ilçesinden sadece birinin durumunun net olduğu, diğer ilçeler için ise henüz kararın belli olmadığı konuşuluyor.


İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu büyükşehirlerde adayların Pazar günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında belirlenmesi bekleniyor.


Gazete Vatan'dan Kıvanç El'in "CHP'de İstanbul Depremi" başlıklı haberine göre


"DEPREM"E HAZIR OLUN"



CHP kulislerinde İstanbul'da mevcut 13 ilçeden sadece Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın durumunun netlik kazandığı konuşulurken, "İstanbul depremine hazır olun" yorumları yapılıyor. Kadıköy, Bakırköy ve Beşiktaş gibi CHP'nin kaleleri olarak görülen ilçelerde de isimlerin değiştirilmesi gündemde. Zira partide bu ilçeler için, "Yüzde 45-50 ile aldığımız yerlerde oyumuzun yüzde 60 hatta yüzde 70'lere çıkabildiği görülüyor. Bu yerel seçimde en başarılı adayı getirerek, en yüksek oy ile kazanmak istiyoruz" değerlendirmesi yapılıyor. İstanbul'un ilçeleri için adaylar Ocak ayında yapılacak PM toplantısında belirlenecek.



CHP'deki çalışmalara göre
Adalar, Sarıyer, Kartal gibi bazı ilçelerde partinin oyu düşüşe geçti.



KILIÇDAROĞLU'NUN GERİSİNDE KALDILAR




CHP'de yapılan çalışmalarda belediye meclisindeki oylar, başkanın aldığı oylar ve Kılıçdaroğlu'nun 2009 yerel seçim oyları da masaya yatırıldı. İstanbul'daki ilçelerin neredeyse tamamında Kılıçdaroğlu'nun oyunun ilçe belediye başkan adayının oyundan fazla olduğu ortaya çıktı. Bu durumda CHP kurmayları, "Demek ki bu potansiyel var, doğru adaylarla bu oyu alabiliriz" yorumunu yapıyor.



Edinilen bilgiye göre CHP ön seçim yaptığı 17 ilçenin birçoğunda sandıktan birinci çıkan adayı koymayacak.


CHP'nin şu anda elinde Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece, Çatalca, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Sarıyer, Silivri ve Şişli ilçeleri bulunuyor.


Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 22:18

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17