Altınok Öz '101 trilyon borcum var!'

Başkan Altınok Öz Hürriyet Mahallesini Ziyaret Etti.

Altınok Öz '101 trilyon borcum var!'
banner46

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Hürriyet Mahallesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin İrtibat Bürosunu ziyaret etti. Başkan Altınok Öz, Hürriyet Mahallesi'nde deprem dönüşümü,  yerinde dönüşüm ve Kartal Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeler hakkında bilgiler verdi.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Cumhuriyet Halk Partisi CHP’nin Hürriyet Mahallesi İrtibat Bürosunu ziyaret etti. Yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Altınok Öz, vatandaşlarla tek tek tokalaştı ve sohbet etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da belediye tarafından 2009 yılından beri uygulanan projeleri anlattı.

 

“Seçilme Hakkı, Devlet İşleriyle Din İşlerinin Birbirinden Ayrılması Demektir”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasına, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. yıldönümünü kutladı. Başkan Altınok Öz, “ Seçme ve seçilme hakkı birey olmak demektir. Tercihin, iradenin, inancın dışında, idarenin yukardan zemine inmesi demektir. Devlet işleriyle din işlerinin ayrılması demektir. İnsanın kendini yönetebilmesi demektir. Din işlerinin de kulla “Yüce Yaradan” arasında kalması demektir. Seçilme hakkı demek, siyasi çıkarlar için dinin kullanılmaması demektir. Bunu da büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“Halka Hiç Yalan Söylemedim”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çenemden ameliyat oldum. Çene kemik bölgesine kemik eklemesi yapıldı. Ameliyat nedeniyle ağzımda yaralar oluştu. Ben halka hiç yalan söylemedim. Perşembe günü ameliyat oldum. Akşamında taburcu olup eve gittim. İki gün sonra da maça gittim. Aday adayı tanıtım toplantılarına gelmeyeceğimi ve ameliyat nedeniyle konuşamayacağımı ifade ettim. Ama maç ağızla seyredilmiyor, gözle seyrediliyor. Orada biri fotoğraf çekmiş, örgüte yollamış. 'Örgüt toplantısına gelmedi ama maça gitmiş' dediler. Bunu neden anlatıyorum biliyor musunuz? Kimsenin beni Cumhuriyet Halk Partisi dışında göstermeye, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve ‘Cumhuriyet Halk Partililere saygısızlık ediyor’ demeye hakkı yoktur. Hakkı olmadığı gibi haddi de değildir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin başını öne eğdirecek hiçbir harekette ve davranışta bulunmadım. Bilerek de etrafımın bulunmasına izin vermedim.” 

 

“ Cumhuriyet Halk Partili Olarak Doğdum, Cumhuriyet Halk Partili Olarak da Öleceğim”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 1969 yılından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında mücadele verdiğini, çeşitli kademelerde bulunduğunu, Cumhuriyet Halk Partili olarak da bu dünyadan ayrılacağını söyledi. Başkan Altınok Öz: “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde kayıtlara bakarsın. Bu adam Cumhuriyet Halk Partisi’ne ne zaman girmiş, ne kadar çalışmış ve hangi kademelerde çalışmış, onu orada görürsün. Tabi ki aday adayıyım. Ama kendimi tanıtmak için ortaya çıkacak değilim. Çünkü Belediye Başkanıyım. Olamazsam, bu dünyadan Cumhuriyet Halk Partili olarak giderim. Başka bir yerlere gitmem. Kimsenin, Cumhuriyet Halk Partisi'ne, şahsi menfaatleri için ve adaylık için zarar vermeye hakkı yoktur. Ben önce Cumhuriyet Halk Partisi'nin sonra da Genel Başkanımın emrindeyim. Partiyi, ideolojilerinin dışında basamak olarak kullanıp kesesini doldurmaya çalışan ve makamın peşinde koşanların içinde değilim. Kadın Kolları çalışacak, Gençlik Kolları çalışacak, öte yandan birileri oturacak sigara çay içecek, alanlarda olmayacak. O, Cumhuriyet Halk Partili olacak, ben olmayacağım. Yok öyle bir şey” dedi.

 

“Örnek Belediyecilik Uygulamaları Nedeniyle Teşekkür Alıyoruz”

 

Kartal Belediyesi'nin çalışmalarını Kartallıların yakından takip ettiklerini, çıkarılan broşürlerden ve yazılan haberlerden Kartal Belediyesi’nin bilindiğine işaret eden Başkan Altınok Öz, “Yapılan araştırmalarda bir belediye başkanı hakkında, bir belediye hakkında yolsuzluk söylemiyorlarsa bu, 2009 yılında verdiğiniz oyların, alın terinin karşılığıdır. Örnek belediyecilik uygulamaları nedeniyle teşekkür alıyoruz” dedi.

 

“Belediyeyi 60 Trilyon Borçla Aldık”

 

Cumhuriyet Halk Partili bir belediye olarak Kartal Belediyesi'ni 60 trilyon borçla aldıklarını söyleyen Başkan Altınok Öz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kartal Belediyesi'ni 60 trilyon borçla aldık. Yatırımlar yaptık. Birilerinin ikiye katladığı gibi değil. 101 trilyon borcum var. Uzun vadeli. Hepsi de bankanın. Şirketlere sadece ve sadece 26 trilyon borcum var. Dolayısıyla hem yatırım yapacağız hem de ödenebilir, yürüyebilir ve sürdürülebilir bir şekilde belediyeyi yöneteceğiz.” 

 

Göreve geldiği gün, işçilerin örgütlenmesi için sendikayı getirdiklerini hatırlatan Başkan Altınok Öz, “Kartal Belediyesi, emeğin ve emekçinin yanındadır. Her zaman da bu böyle olmuştur. Emeğin karşısında olan bir belediye olmadık. O nedenle Kartal Belediyesi olarak sendikayı getirdik. Ben göreve geldiğimde şirketlerde çalışan 55 kişi vardı, şu an 1000 kişiler. Maaşlarını tam alıyorlar. Geçen hafta 'Emlak vergileri ödensin, ne kadar toplanacak bilelim. Ödeme planını ona göre yapalım. Sendika temsilcileri ve sizle de ondan sonra konuşalım' dedim. Sendika Perşembe günü eylem kararı aldı. Emlak vergilerinin son günü Pazartesi akşamıydı. Bu ne demektir? ‘Ben bu kararı alıyorum, sen bana bu parayı ödeyeceksin, sonra da ben gidip diyeceğim ki işte gördünüz mü? Emeğin gücü bu, bu kararı aldık. Belediye başkanı da seve seve paramızı ödedi.’. Burada iyi niyet yok. Sendikacılara, DİSK Genel Başkanı Kani bey’in yanında, ', emek ve alın teri için değil de Altınok Öz ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni yıpratmak için yaparsanız, derdiniz varsa gelin söyleyin' dediğim halde bunları yaptılar, iki günde eylem yaptılar. Bugüne kadar alamadıkları maaş yoktur. Alamadıkları sadece 1,5 ikramiye parasıdır. Toplu iş sözleşmesinde ikramiyeler için veya sosyal yardımları alamadı diye eylem hakkı da yoktur. Niye yürütüyorlar biliyor musunuz? Kıdem tazminatları kırpılacak, kılları kıpırdamaz, Ankara’ya yürümezler. Oysa tarihlerinin gördüğü en iyi toplu sözleşmeyi yaptık Bülent Ecevit’te. O zamanki Genel Başkanı Erol Ekici geliyor. Ona gelmezler.  Kendilerinin toplu sözleşmelerine gelmezler ama benim için yürürler. Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar veren varsa buradan uyarıyorum. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Genel Başkan, Amerika’ya gitmek için saat farkı nedeniyle ‘Jet Lag’ yaşıyor, yani uzun mesafeler kat eden insanlarda farklı zaman dilimlerine ulaşılmasına bağlı olarak biyolojik ritmin bozulması. İnsan vücudunun yaklaşık 24 saatlik biyolojik etkinlik çevriminin ani değişmeler nedeniyle uğradığı geçici değişiklik ve düzensizliklere rağmen Amerika’daki kuruluşlara Cumhuriyet Halk Partisi'ni anlatmaya çalışan bir Genel Başkan var. Diğer tarafta da yan gelip yatan, partisine ihanet eden bazıları. Hiç kimse aynı terazide tartılmaz. Tartıldığı zaman da gereği yapılır” dedi. 

 

“Onlara Yolun Sonu Türküsünü Dinleteceğiz”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, konuşmasında, Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu’nun ‘Yolun Sonu Görünüyor’ adlı türküsünü hatırlatarak, seçimlerde Büyükşehir Belediyesi’ni alacaklarını söyledi. Başkan Altınok Öz, “Bu dönemi izliyorsunuz, görüyorsunuz. Çok önemli bir şey yaptınız. 15 yıl Kartal’da hüküm süren AKP’den Kartal’ı aldınız. Ne oldu peki? Sadece Yunus Çimento'yu 550 milyon dolara ihale ettiler. Eğer belediye de onlarda olsaydı, o 550 milyon doların bir bölümü kaynak olarak onlardaydı. O kaynak gitti. 2014’te dönüşümün ve rantın en yoğun olacağı yerde ranta tekrar kavuşmak için kıran kırana bir belediye seçimi yaşanacaktır. Kim olursa olsun, Kartal’ı almak için bir kavga olacak. Bu kavgada Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışır şekilde yerimizi alacağız. Fert olarak ya da aday olarak alacağız. Hiç fark etmez. Ama ben burada olacağım. Kimse bana, hiçbir arkadaşım için hiçbir şekilde kötü laf söyletemez, partim için söyletemez. İlerideki tehlikeyi gördüğüm için ben buradayım. Bu makamı şahsım için asla kullanmadım. Hangi konumda olursam olayım o görevi yapacağız. Büyükşehir Belediyesi'ni de alırsak, Musa Eroğlu’nun ‘Yolun Sonu Görünüyor’ türküsünü onlara dinletiriz. Onlara Musa Eroğlu’nun ‘Yolun Sonu Görünüyor’ türküsünü dinletmek için ruhen ve bedenen hazırlıklıyız. Alacağız, hiç yolu yok.  2009 yılında nasıl inanarak Kartal’ı almak için yola çıktıysak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni de bu inançla alacağız. Birbirimizle kavga etmeyi bırakalım artık” diye konuştu.

 

“Onların Kimyasını Bozduk”

 

Yakacık’ta mülk sahiplerine 606 tapu verdiğini hatırlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Yakacık’ta 606 tane tapu verdik. Onların kimyasını önemli ölçüde bozduk. Onların niyetleri tapu vermek değildi. Onların niyetleri buraları size vermek değildi. Kartal’da neler yaptığımızı onlar gördüler. Onların literatürüne ve dillerine 'Yerinde Dönüşüm'ü biz getirdik.  Literatürlerine deprem dönüşümünü biz soktuk. 2010 yılının Ağustos ayında Meclis’ten deprem nedeniyle evi boşalacaklara 500 TL kira yardımı kararı, Kartal Belediyesi’nin Meclisinden çıkmıştır. Sayıştay, 'Böyle bir yardım yapamazsanız' diye yardım yönetmeliğini iade etmiştir. Aradan 8-9 ay geçtikten sonra Van Erçiş depremi oldu. Bizim söylediklerimiz bu sefer 6306 sayılı yasa oldu. O yasada ne diyor? ‘Evi yıkılacaklara deprem testi yaptırdıktan sonra 650 TL kira vereyim' diyor. Kartal Belediyesi olarak biz bunu onlardan 1 yıl önce yaptık. 'Gecekondular birleşsin, bir araya gelsinler, imar artışıyla da hayatlarını rahat sürecekleri kanuna uygun, depreme uygun, kente uygun bir binada otursunlar' dedik. Bizim onların mallarında mülklerinde gözümüz yok diyerek tapularını verdik. Yakacık’ta evlerini yapıyorlar. Hep direksiyonun başında olduk. Bizi takip etmekten yoruluyorlar” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 22:41

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
şahin
şahin - 10 yıl Önce

Ne zaman biri din isleri devlet islerinden ayrilmali diyorsa mutla faşizim aklima geliyor.ikna odalari.muslumanlari aşağilamalari aklıma geliyor. hafizlara hakaret eden başkan ÖZ geliyor. benim ideolojimde din ve devlet işleri tamda birbirinin içindedir.aksi görüşler ayaklarimin altindadir.

muzaffercimen51@mynet.com
muzaffercimen51@mynet.com - 10 yıl Önce

Altınok Öz beyefendi, chp ilçede yapılan toplantıda yok ! 29 Ekim de çelenk koymada yok,10 Kasım da yok. Örgütün aday tanıtım toplantısında'da çenesinden ameliyat olmuş ! Çeneyi anladım ama diğer toplantılarında nerede...

Selim gülşen
Selim gülşen - 10 yıl Önce

Hep chp'liyim diyor ama mhp ve anavatan partisi dönemini ne cabuk unuttu

SIRADAKİ HABER

banner17