Yavuz Sultan Selim Köprüsü görkemli bir şekilde açıldı.

31 Ağustos'a kadar ücretsiz

Yavuz Sultan Selim Köprüsü görkemli bir şekilde açıldı.
banner46
İstanbul Boğazına inşa edilen "dünyanın en geniş köprüsü" Yavuz Sultan Selim Köprüsü muhteşem bir törenle açıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili de katılıdı.


İstanbul Boğazı'na inşa edilen "dünyanın en geniş köprüsü" Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yaptırdığı toplu duayla hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiş ücretsiz olacak." dedi. Köprüden ilk geçişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile konuklar, Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle gerçekleştirdi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Otoyol ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, konukları selamlayarak, açılışı yapılan köprünün ve otoyolun İstanbul'a, ülkeye, millete, Avrupa ve Asya kıtalarına, tüm insanlığa hayırlı olmasını diledi.







Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 11:00

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17