Yunus Fırat Aydın Hukuksuzluğa “DUR“ dedi.

Kartal Belediyesi'nin genç meclis üyelerinden Yunus Fırat Aydın, Mecliste halkın menfaatlerini savunmak adına yaptığı çalışmalar ve hamleler Kartallılar tarafından takdir ediliyor.

Yunus Fırat Aydın Hukuksuzluğa “DUR“ dedi.
banner46

CHP’li Kartal Belediyesi’nin, mülkiyeti Belediye’ye ait 2620 M2’lik “park” alanını İstanbul Barosu’na tahsis etmeyi öngördüğü teklif, Ak Parti’nin muhalefetine rağmen belediye meclisinden CHP'lilerin oy çokluğuyla geçti.

Gündem maddesinin görüşülmesinde CHP’li meclis üyeleri ile AKP’li meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Konuyla ilgili bir konuşma yapan Ak Parti’li meclis üyesi Yunus Fırat Aydın, tahsis edilmesi istenen yerin “park” alanı olduğunu, buranın bu şekilde tahsis edilmesinin İmar Kanununa ve İmar yönetmeliğine aykırı olduğunu söyledi.

Aydın, konuyu Baro Başkanı Ümit Kocasakal ile görüştüğünü belirterek “Baro Başkanı Ümit Kocasakal ile telefonla görüştüm kendisine “tahsis edilecek olan yerin yeşil alan olduğuna dair bir bilginiz var mı” diye sordum. İki noktayı belediyenin kendilerine gösterdiğini fakat bu gün gündemimize gelen parselin yeşil alan olduğuna dair bir bilgilerinin olmadığını ifade etti. Peki dedim sayın başkan “Yeşil alan tahsis edilirse, böyle bir hukuksuzluğun içine girermisiniz?“  Kocasakal bana “Biz yeşil alanda böyle bir iş yapmak istemeyiz, böyle bir hukuksuzluğun içinde bulunmak istemeyiz” dedi.

Aydın “Kartal da yanlışa  girmeyelim. İmara kanuna, imar mevzuatına uygun bir yer varsa, imar kanununa, imar yönetmeliğine uygun bir yer olursa, biz AK Parti grubu olarak buna destek veririz. Aksi takdirde Baro’yu bu hukuksuzluğun içine koyarsak yanlış bir iş yapmış oluruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2016, 01:52

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17