Parkta ölüme açık davetiye başlığıyla yayınlanan haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Parkta ölüme açık davetiye başlığıyla yayınlanan haber gerçeği yansıtmamaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi sitesinde yayınladığı cevapta;

Radikal Gazetesi’nde 08.09.2011 tarihinde Ömer Erbil imzalı “Parkta ölüme açık davetiye” başlığıyla yayınlanan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Haberde iddia edildiği gibi düzenlemesi yapılan meydandaki elektrik kablolarında enerji yoktur. Meydanın aydınlatılması geçici olarak hava hatlarıyla enerji verilerek yapılmaktadır.

Sultanahmet Meydanı düzenlemeleri esnasında, meydanın oldukça eskiyen ve bundan dolayı sık sık arızaya neden olan aydınlatma sisteminin yenilenmesine karar verildi. Yapılan düzenleme çalışmaları ile aydınlatma sistemi yenileme çalışmaları eş zamanlı olarak devam etmektedir.

Ayasofya önündeki meydan düzenleme çalışmaları nedeni ile parkın Ayasofya tarafından gelen ana enerji besleme kabloları enerjisiz kaldı. Dolayısı ile parktaki kukaların hiç birinde enerji bulunmamaktadır. Bunun yerine havadan besleme sistemi ile yüksek aydınlatma direkleri geçici olarak vatandaşımızın ve turistlerin can güvenliği için tesis edildi ve güçlendirildi.

Ayrıca ölüme davetiye çıkardığı iddia edilen yüksek izolasyonlu kukalar; İBB tarafından ana arterlerde araçların hasar verdiği direklerin yerine yenisi dikilinceye kadar elektrik kazalarını önlemek açısından kullanılıyor.

Sultanahmet Meydanında yeşil alanda düzenleme öncesinde zaten enerjisi arızalı olan direklerin temelindeki tellere, vatandaşların ayağının takılıp düşmemesi  ve kablo kirliliğini önlemek amacı ile konulmuştur. 

Peyzaj düzenlemesi ve Park kısmında yapılan çalışmalar için sökülen, zaten enerjisiz olan eski direkler yerine, yeşil alandaki çalışma ile eş zamanlı olarak kalıcı aydınlatma sistemi kurulacak. 

Öte yandan aydınlatma sistemi tamamlanan At Meydanındaki alanda, emniyet için topraklama sistemine ilaveten son teknoloji kaçak akım röleleri kullanıldı. Bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak alana özgü geliştirilen aydınlatma sisteminde, Türkiye ‘de ilk defa ileri teknoloji ürünü kent aydınlatma otomasyon sistemi kurularak bölge uzaktan izlenecektir.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2011, 04:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17