Söğüt Şenlikleri Coşkulu Geçti. Ertuğrul Gazi Anıldı

Söğüt Şenlikleri Coşkulu Geçti. Ertuğrul Gazi Anıldı

Bilecik’in Söğüt İlçesi’nde bu yıl 730’uncusu düzenlenen “Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri”, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de katılımıyla gerçekleşti.

Şenlikte 2’nci Abdülhamit’in 4’üncü kuşak torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu ile Dulkadiroğulları Beyliği’nin 4’üncü kuşaktan torunu Hakan Dulkadiroğlu da hazır bulundu. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, törende, “Büyük Türkiye rüyasını gerçekleştirmek ancak Ertuğrul Gazi’nin, Osman Gazi’nin yolundan gitmekle olacaktır. Bu rüya hakikate dönecektir” dedi.

Azız diye üzülmeyin

MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Kimse azız diye üzülmesin, çoğuz diye sevinmesin. Bir şeyi yapabilmek için sayısal çoğunluk marifet olsaydı, 400 çadırlık Türkmen topluluğuyla mesafe almak mümkün olmazdı” dedi.

Bahçeli, Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nde yaptığı konuşmada, uç beyliğinden imparatorluk seviyesine giden yolun kavşak noktasında Ertuğrul Gazi’nin irfanı, ufku ve uzağı görebilen geniş öngörüsünün belirleyici olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ertuğrul Gazi ile dikilen filiz, Osman Gazi’yle kökleşmiş, Orhan Gazi’yle dal vermiş, Fatih’le büyümüş, Yavuz’la gürleşmiş ve Kanuni’yle çınarlaşmıştır.

Söğüt’ten başlayan tarihi yolculuk tüm kıtaları kapsayacak şekilde makas değiştirmiş ve Osmanlı sarığını kardinal külahına tercih eden bir anlayışa zemin oluşturmuştur. Ecdadımızın emanetine sahip çıkmak ise boynumuzun borcudur. Buna hıyanet edene karşı durmak ve emellerini boşa çıkarmak Türk tarihinin omuzlarımıza yüklediği büyük bir vazifedir.

Türk milletinin birliği, dirliği ve bekası için ecdadımızın vasiyeti ne gerektiriyorsa onu yapmaya yeminli olduğumuzu duyuruyorum.” diyerek sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2011, 05:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17