Abubekir TAŞYÜREK'ten İsraflı Yıkıma Soru Önergesi

Abubekir TAŞYÜREK'ten İsraflı Yıkıma Soru Önergesi

"İsraflı Yıkım" gündemden düşmüyor. Geçen yıl gazetemizde manşetten verdiğimiz "İsraflı Yıkım" haberi büyük yankı uyandırmıştı. Halen sitemizden en çok okunanlar arasında ikinci sırayı muhafaza eden haber, soru önergesi'ne dönüştü. 

AK Parti Kartal Meclis Üyesi Abubekir TAŞYÜREK "Kızılay Bulvarı üzerindeki Kartal Afet Yönetim Merkezi'nin İsraflı bir şekilde neden yıkıldığını ve gerekenin yapılması için soru önergesi verdim" diyerek gazetemize soru önergesini sundu.

 

SORU ÖNERGESİ

Sayın, Kartal Belediye Başkanlığı’na 

Kartal/İstanbul

 

         Bilindiği üzere Petrol-İş Caddesi Kızılay Bulvarı üzerindeki Kartal Afet Yönetim Merkezi’nin, Kartal Kaymakamlığı’ndan devralınarak Belediye atölyelerinin bulunduğu mekâna taşındığı Belediyemiz yetkililerince Kartal kamuoyuna açıklanmıştır.

         14 Ekim 2010 Perşembe günü saat 14.00’de devralınan Kartal Afet Yönetim Merkezi, üzerindeki bina ve müştemilatlarının yıkımı; yerel basın ve yıkım törenine katılan halkımızdan öğrendiğime göre, Kartal Belediye Başkanı Sayın Altınok Öz ve belediye başkan yardımcılarının hazır bulunduğu bir heyet önünde gerçekleştirilmiştir.

         Bu işlem kapsamında aşağıdaki sorularımın 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 26 ıncı maddesine göre yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etmekteyim.

Bilgilerinize saygıyla arz ederim.

                                                                 

Abubekir TAŞYÜREK

AK Parti Kartal Meclis Üyesi

 

Sorularım:

1-    Kartal Afet Yönetim Merkezince kullanılan bina ve müştemilatlar yıkılırken daha sonra yapılacak inşaatlarda veya mevcut bina ve tesislerde kullanılmak üzere çatı doğramaları ondülinler ve diğer malzemelerin sökülmediği doğrumudur?

2-    Piyasada alıcısının bulunduğu herkesçe bilinen ve çıkmacı diye tabir edilen kişilerce alınıp satılan kapılar, pencereler ve camlar ve sair çeşitli malzeme çıkarılmadan yıkım yapılmış ve bu malzemeler parçalanarak imha edilmiş midir?

3-    Piyasa bedeli 1.500,00-2.000,00 TL civarında olduğu ifade edilen ve her zaman kullanılması mümkün olan güvenlik kabini ihtiyaç duyulan bir başka yerde kullanılabilecekken parçalanmış mıdır?

4-    Parklarda, bahçelerde, cami avluları ve benzeri yaşam alanlarında her zaman kullanılabilecek sağlam döküm oturma bankların ezilerek imha edildiği doğru mudur?

5-    Medeniyet anlayışımızda israfın her türlüsünün çok kötü davranışlardan olduğu herkesçe kabul edilmesine rağmen bu yıkım işinde bunun tam tersi olarak davranılmış mıdır?

6-    Bunu yapan sorumlular hakkında bir yasal işlem yapılacak mıdır?

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2011, 07:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17