Girişimcilere 30 bin, büyüteceklere 70 bin TL'lik müjde!

Girişimciye verilen...

Girişimcilere 30 bin, büyüteceklere 70 bin TL'lik müjde!

Girişimciye verilen hibe desteğini 30 bin liraya çıkardıklarını belirten Sanayi Bakanı Nihat Ergün, işini büyüteceklere de 70 bin liralık faizsiz kredi vereceklerini açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, girişimcilere verilen 27 bin TL'lik hibe desteğini 30 bin liraya çıkardıklarını açıkladı. Ergün işini geliştirecek girişimciye de 70 bin TL faizsiz kredi vereceklerini söyledi. KOSGEB'in kurulduğu günden bu yana 20 yılda sadece 6 bin kişiye eğitim verildiğini anlatan Ergün, bu rakamın son 2 yıl içinde 60 bin kişiye yükseldiğini kaydetti. Eğitim alanların yarısının kadın girişimciler olduğunu anlatan Ergün, "Girişimcilikle ilgili iş fikri kabul edilenlere hibe destekler vermeye başladık. Girişimcilere verdiğimiz 27 bin lira alt sınırı olan hibe desteğini KOSGEB İcra Komitesi'nde geçtiğimiz günlerde karar alarak 30 bin liraya çıkardık" dedi.

TELEFON BİLE VERİLİYOR

Girişimciye daha işine başlarken iş kurma maliyetlerini karşılamak amacıyla, ofis dizaynı, telefon, faks desteği verildiğini de anlatan Ergün, "Sonra işini geliştireceklere 70 bin lira faizsiz destek veriyoruz, 4 yıl vadeli. 2 yılı ödemesiz olmak üzere. Dolayısıyla bunlar daha çok insanın girişimci olmasına yol açtı. Eğitim alan girişimcilerden yaklaşık 5 bin tanesi kendi işini kurdu" diye konuştu. Tekno girişimcilere 50 milyon TL destek hazırladıklarını da anlatan Ergün, "Tekno girişim desteklerine başvuruda bulunan 2 bin 500'e yakın proje içinden 500'üne destek vereceğiz. Bunun için 50 milyon liralık kaynağımız var. Burada bitmiyor, işini geliştirip prototipini geliştirene ticarileştirme noktasına getirdiğinde San-Tez üzerinden daha güçlü şekilde destek veriyoruz" dedi. (haber3)

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2012, 19:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17