Fasa Kimya İmalat Sanayi Boya Fabrikasında çıkan Yangın Tuzlalıları korkuttu

Tuzla Tepeören Mahallesi Boya Vernikçiler Sanayi Sitesi 31 sayılı 2 katlı Fasa Kimya İmalat Sanayi ve Ticaret Ltd Şti.’ de yangın meydana geldi.

Fasa Kimya İmalat Sanayi Boya Fabrikasında çıkan Yangın Tuzlalıları korkuttu

Saat 14.34 de gelen ihbarla alarma geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ait O.S.B, Tuzla, Orhanlı, Pendik, Sultanbeyli, Kartal, Dudulu, Yenişehir, Kurtköy, Ümraniye, Seyrantepe, Şişli, Gaziosmanpaşa, Başakşehir, Kadıköy, Bakırköy,  İstinye İtfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

YANGIN SUYLA SÖNDÜRÜLEMEDİ

Boya fabrikasında solvent maddesinin yangınına müdahalede itfaiye ekipleri güçlük çekti. Katı ve sıvı maddeleri çözmek için kullanılan solvente su ile müdahale edildiğinde yangın daha da şiddetlendi. Yangın söndürmede özel söndürme maddeleri kullanıldı. İtfaiye yangının çevredeki binalara yayılmaması için soğutma çalışması yaptı.

HAVA DESTEĞİ İSTENDİ

Bölgeye itfaiye ekipleri sevk edilirken havadan destek de istendi. Uçaklara yangına müdehale edilebilecek maddeler yüklendi.

Kimyevi ve parlayıcı maddelerden boya ve solvent türü kimyasalların bulunduğu imalathanede çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yoğun ve özverili çalışmalarının ardından 17.30 sıralarında söndürüldü.


Yaralı ve can kaybının olmadığı yangın sonucu fabrikada maddi hasar meydana geldi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2013, 22:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17