Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Sultanbeyli’deydi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Sultanbeyli’deydi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Sultanbeyli’deydi. Cuma namazını ilçede kılan Bakan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’le ilçenin sorunları ve yapılan çalışmaları görüştü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Sultanbeyli’de önce vatandaşlarla Cuma namazı kıldı, ardından Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’i ziyaret etti.

Abdurrahman Gazi Camii’nde kılınan namaz sonrası bir süre vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, makamda Başkan Keskin ve ekibiyle bir toplantı yaptı. Yıldırım, ilçede yapılan çalışmalarla ilgili Başkan Keskin’den bilgi aldı. Son dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanların destekleriyle önemli ölçüde mesafe kat eden  Sultanbeyli için mevcut projeler üzerine fikir alışverişinde bulunan Bakan Yıldırım ve Başkan Keskin, gündemdeki konulara eğildiler. Devlet Hastanesi, Gölet Projesi, eğitim projeleri ve devam eden üst yapı çalışmaları hakkında Bakan Yıldırım’a bilgi veren Keskin, “Sultanbeyli TEM otoyolu bağlantı yollarının açılmasıyla adeta yeni bir döneme girdi. Başbakanımız ve siz Bakanımıza ilçemiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

2B yasasına dair: “Bu bir uzlaşma sağlama yasasıdır.”

Toplantı sonrası belediye önünde gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Binali Yıldırım, Meclisten geçen ve Sultanbeyli halkını da yakından ilgilendiren 2B yasasıyla ilgili soruları yanıtladı. Bakan Yıldırım: “Kanun yeni çıktı. Bunun uygulamasına yönelik Maliye Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Önemli olan şu; vatandaş yıllardır burada yaşıyor, mülkü var, arsası var. Aslında sahibi ama sahibi gibi hissedemiyor kendini. Niye? Çünkü tapusu yok. 2B yasası vatandaşla devlet arasındaki bu nizayı ortadan kaldırma, bir uzlaşma sağlama yasasıdır” dedi.

Hükümetimiz Cesaretle Bu İşin Üzerine Gitti…

Endişe edecek bir durumun olmadığını söyleyen Yıldırım: “Son 40-50 senedir, hep bunu vadederek siyasi partiler seçim kampanyası yürüttüler ama olayın üzerine maalesef gidilmedi. İlk defa Ak Parti iktidarı her işte olduğu gibi, işi kısa vadeli siyasi hesaplara, beklentilere göre değil, vatandaşın sorununu, derdini uzun vadede çözme gayretiyle yola çıktı. Hep bu amaca hizmet eden projelere, işlere öncelik verdi. Bu iş de onlardan bir tanesi. Türkiye’nin her tarafında ama özellikle Beykoz, Sultanbeyli, Ümraniye ve Çekmeköy gibi ilçelerde çok sayıda vatandaşımız bu konuda mağdur. Bu yasanın amacı bu mağduriyeti gidermek” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2012, 20:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17