Sarıgül'ün Danışmanı AK Parti'ye Geçiyor!

Mustafa Sarıgül'ün danışmanı Ozan Ceyhun AK Parti'ye geçiyor.

Sarıgül'ün Danışmanı AK Parti'ye Geçiyor!
Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür bugünkü köşe yazısında sürpriz bir ismin daha AK Parti saflarına katılacağını duyurdu. "Türk kökenli Alman siyasetçi dendiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Ozan Ceyhun bugünlerde yeni bir hazırlık içinde" diyen Övür, uzun süredir Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 'ün AB ve Almanya danışmanlığını yapan Ceyhun'un AK Parti'ye geçeceğini belirtti.
 
Ceyhun, Türkiye'nin AB Müzakere sürecinin başladığı 2004 yılında Almanya Sosyal Demokrat Parti'nin Avrupa Konseyi parlamenteri idi. Ayrıca 1986 yılında Yeşiller Partisi Hessen Eyaleti Yönetim Kurulu Üyesi, 1988'de Yeşiller Partisi Federal Yönetim Kurulu Üyesi ve 2000 yılında Alman Sosyal Demokrat Partisi üyesi olan Ceyhun, SPD'de il genel meclis üyeliği, Avrupa Parlamentosu Milletvekilliği, Almanya Çok Kültürlüler Konseyi Eş Başkanlığı ve son olarak da SPD MYK Türkiye Politikası Birimi Başkan Yardımcılığı yapmıştı.
 
Övür'ün arayıp "Neden?" diye sorduğu Ozan Ceyhun, Sarıgül'den ayrılıp AK Parti'ye geçiş sebebini şöyle ifade etmiş: 
 
"Mustafa Sarıgül'le CHP'nin eski başkanı Deniz Baykal ve onun anti-demokratik parti yönetimine karşı mücadele ettik. Ancak son dönemlerde Sarıgül'ün çevresini saran bazı eski vekiller ve bazı kişilerle ortak hiçbir siyasi yanımın olmadığını gördüm. Yıllardır aynı şeylerin söylenmesini tasvip etmediğim için ayrılıyorum. Ayrıca başta Ortadoğu ve Kıbrıs olmak üzere dış politika, Kürt Sorunu'nun çözümü, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve karanlık cuntacı geçmişiyle hesaplaşması gibi önemli konularda Mustafa Sarıgül'ün hangi görüşü savunduğunu anlayamadım. Daha doğrusu anlaşılır bir politika göremedim. O nedenle kişisel değil siyasi bir nedenle ayrılıyorum."
 
Sosyal Demokrat Partili birinin Sosyalist Enternasyonal üyesi olmayan bir partiye üye olmasının mümkün olmadığını ve bu yüzden Ozan Ceyhun'un AK Parti'ye üye olma ihtimalinin bulunmadığını vurgulayan Övür, Ozan Ceyhun'un yeni görevini ise kendi ağzından böyle açıklıyor: 
 
"Hem Alman hem de Türk vatandaşı bir sosyal demokrat olarak Türkiye'de de politikayı yakından izliyor ve inandığım doğruları destekliyorum. Türkiye-AB ilişkilerinde başarılı çalışmalarını takdir ettiğim AB Bakanı Egemen Bağış'ın fahri danışmanı olarak karınca kararınca destek verebildiğim için mutluyum."









Kaynak : habervaktim
Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2013, 21:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17