Gürsel TEKİN "Ak Partiye Başarılı Diyenlerin!"

Gürsel TEKİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 10. yaşını kutlayan AKP'nin geride bıraktığı yılları değerlendirdi. Tekin, AKP dönemini Türkiye açısından kaybedilmiş yıllar olarak niteledi.

KARNESİ KIRIKLARLA DOLU İKTİDAR

Tekin, “Ekonomide, demokraside, insan haklarında kayda değer bir adım atılmadı. Bugün borç batağı içinde yüzen bir ekonomi, sorunlara çözüm getiremeyen bir siyasi hükümet, insan haklarının uygulanması konusunda karnesi kırıklarla dolu bir iktidar var” dedi.

DEVLET BORÇ BATAĞINDA

AK Parti'nin, yönettiği medya eliyle toplumda bir halüsinasyon yaratığını kaydeden Tekin, “Türkiye'nin tüm yurttaşları geride kalan yıllarda borç batağına saplandı. Yurttaşlarımızın bankalara olan borcu 40 trilyonu geçti. Bugün yurttaşlarımız kredi kartı borcu yüzünden çile çekiyor. Maaşları, sosyal hakları ve yaşam standardını yukarı çekemeyen AK Parti, devleti de borç batağına sokmuş durumda” diye konuştu. Borç tüm iktidarları geçti.

AK PARTİ'YE BAŞARILI DİYENLERİN VİCDANI KÖRELMİŞ

Türkiye'nin Cumhuriyet dönemindeki iktadarlar boyunca yapmış olduğu borcun AK Parti iktidarı tarafından tek başına gerçekleştirildiğini belirten Gürsel Tekin şunları söyledi: “Türkiye, son 80 yılda 242.7 miyar lira borçlanmışken, AK Parti, öncülü olan Refah, Fazilet gibi partilerin de içinde bulunduğu tüm hükümetlerin rekorunu kırdı. Devlet AK Partidöneminde 253.2 milyar lira borç altına girdi. Bu rakam, geride kalan tüm yılların borcundan fazladır. 80 yılda 246 milyar dolar olan dış ticaret açığı, AK Parti döneminde 440 milyar dolara ulaştı. Cari açığın yıl sonuna dek 100 milyar doları bulmasının beklendiği bir ülkede, AK Parti'nin başarılı olduğunu söyleyebilmek için insanın vicdanının körelmiş olması gerekiyor.”

ÖZGÜRLÜK KALMADI

AK Parti döneminde özgürlük alanlarının daraltıldığını farklı düşünce ve inançtaki yurttaşlara baskının arttığını öne süren Gürsel Tekin,“AK Parti, yargıyı, medyayı, sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri ele geçirmeye çalıştı. Bunda kısmen başarılı da oldu. Yazarlar tutuklandı, işadamları mali ve siyasi baskılarla sindirildi, medya teslim alındı. Yargı, yasalar ve anayasayla oynanarak dizayn edildi. AK Parti'ye uygun bir yargı mekanizması oluşturuldu. Bugün 73 gazeteci demir parmaklıklar ardında gün sayıyor. Yüzlerce gazeteci, AK Parti döneminde değiştirilen Türk Ceza Kanunu yüzünden yargılanıyor, hapse gireceği günü bekliyor. Düşünceyi ifade özgürlüğünün kapsamı daraltılırken, yine AKP döneminde çıkarılan bir yasa yüzünden, AK Parti'li belediye başkanı hakkında yazan Nevşehir'deki bir gazeteci meslekten men edilme cezasına çarptırılıyor. Üniversite öğrencileri tutuklanıyor, barolar baskı altına alınmaya çalışılıyor. Bunların hepsi ileri demokrasi adına yapılıyor” dedi.

BAŞBAKAN SURİYE KONUSUNDA TUTARSIZ DAVRANDI

AK Parti'nin dış politikasını da eleştiren ve Türkiye'nin rotasının belli olmadının altını çizen Gürsel Tekin,“Suriye konusunda Dışişleri Bakanımız ABD'nin kuryesi, postacısı olmaktan öteye gidemedi. Yakın zamana kadar ortak bakanlar kurulu düzenlediğimiz, karşılıklı vizeleri kaldırdığımız Suriye ile aramız hayli gergin. Bu ülkedeki muhalefeti desteklemek, ‘Suriye bizim iç işimizdir' demek, Şam ile ilişkileri gerdi. Başbakan'ın tutarsız davranışları Türkiye'nin rotasını şaşırttı”dedi. Başbakan'ın Kürt sorununda çark ettiğini kaydeden Tekin,“Kürt Sorunu'nun çözümünde hiçbir adım atılamazken, terör daha da aktif hale geldi. AK Parti, sıfır olarak aldığı terörü kontrol edemedi, şehitlerin sayısı her geçen gün arttı. Benim korkum odur ki; Kürt Sorunu'yla aklınca oynayan AK Parti, Türkiye'yi içinden çıkılmaz bir sürece sürükleyecek.Bu sorunların üstesinden gelinmesi için AK Parti toplumun tüm kesimlerini içine alacak bir çalışmayla yeni anayasa çalışmalarına başlamalı” diye konuştu. Habervaktim

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2011, 21:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17