Atilla Duman "Sayın Güdü, Dragos’un yapılaşmaya açılmasına nasıl izin verdiniz?"

Atilla Duman

Kartal Belediye Meclis Üyesi Atilla Duman’dan, gazetemize verdiği beyanatla “Genişletilmiş İmar Komisyon Toplantısı yaptık” diyen Osman Güdü’ye yalanlama geldi.

Duman, gönderdiği yazılı açıklama ile süreci ve yaşananları anlattı. Aynen yayınlıyoruz.

“Öncelikli itirazım şuna.  Genişletilmiş İmar Komisyon Toplantısı diye bir şey olmaz. Bunu bilgilendirme toplantısı olarak kabul ederim. Bildiğiniz üzere komisyon 5 kişiyle oluşur. Bilgilendirme gruplara yapılır. Sonra komisyon üyeleri toplantısını yapar. Komisyon kararını alır. Karara muhalefet edenler şerhini koyarlar. Bu konu ile ilgili Sayın Grup Başkanı İbrahim Doğan, CHP Meclis Grubuna telefonla ulaşarak, grupta kordon planları bilgilendirme toplantısı yapılacağını belirtti.

Biz de erkenden grubumuzda bulunarak bu bilgilendirmeyi dinledik. Sayın Kesimal de grubumuza gelerek bilgilendirme toplantısında bulundu. Fakat ben imar komisyon üyesi değilim. Bir tutanak düzenleniyor. Komisyon üyelerinin haricinde 13 kişi imza atıyor. Bunu imar komisyonu olarak karar aldık diye sunmak çok yanlıştır. Kabul etmek mümkün değildir. Sayın Güdü’yü son zamanlarda bazı arkadaşlarımız anlamakta zorlanıyor.

Sayın Güdü’ye sormak lazım. Dragos Planları’nda Mimarlar Odası plana olumsuz görüş verdi ve “bu plan Dragos bölgesine büyük sakıncalar doğuracaktır” dedi. Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu tarafından 11.11.1999 tarihinde Dragos tepesi 1 derece doğal SİT alanı olarak tescil edildiği ve “kesinlikle yapılaşmaya açılmamalıdır” diye görüşünü belirttiği halde bu alan nasıl olmuş da yapılaşmaya açılmıştır..

Siz mesleki kurumunuz Mimarlar Odası’nın görüşünün aksine Dragos’un yapılaşmaya açılmasına izin verdiniz. Şaşırıyorum ve seyrediyorum. Bu karara 6 arkadaşımla şerh koyduk. Sizler Ak Parti İle “evet” dediniz. Bu yaptığınız o alanın ilerde yapılaşmada önünü açmaktır. Ne diyelim hayırlısı olsun.”

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2011, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17