İsmail Erdem, berberlerle bir araya geldi

İsmail Erdem, berberlerle bir araya geldi

Çeşitli meslek gurupları ile bir araya gelerek görüşmeler yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe’de bulunan berberler ve berber salonu işletmecileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Güveç Resturant’ta 8 Mayıs Salı günü yapılan kahvaltının ardından bir konuşma yapan ve gerçekleştirilen toplantının sorunların çözümü açısından önemine değinen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Sizler, küçük sermayesini bedeni gücüyle birleştirip el emeği, göz nurunuzla, devletine yük olmadan ailesinin geçimini sağlayan zanaatkârlarsınız” dedi.  El emeği ve alın terinin en helal kazanç olduğunu belirten Erdem, “ Belediye başkanı seçilmiş olmak demokrasi değil, 5 yıllık süreçte sürekli çalışmak ve insanlarla bir arada olmak demokrasidir. Meslek derneklerinin görüşlerini almadan kendi alanlarında karar almak söz konusu değil. Lokantacıyı, kasabı, manavı, esnafı çağırıp zaman zaman istişareler yapıyor, görüşlerini, önerilerini alıyor, yanlış yapmamak için danışıyoruz. Bu sayede yapılan proje milletin ortak projesi haline geliyor” ifadelerini kullandı. Başkan Erdem, Sancaktepe’de üç yılı aşkın sürede belediyenin yapmış olduğu hizmetleri de özetleyerek esnaf, işçi, memur, işadamı , ev hanımı, gençler ve yaşlılarla birlikte Sancaktepe’nin gelişmesi için uğraş verdiklerini ifade etti.

Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan berberlere yönelik yaptığı konuşmada, ticarette ve hizmet sektöründe, mesleki eğitimin önemine değindi. Özcan ayrıca,  berberlerin, mahalle kültürünün önemli parçası olduğunu ifade etti.

Berberler de,  mesleklerinin rekabet sanatıyla ve hizmetiyle olması gerektiğini ancak fiyatların çok altında kampanya yaparak pankart asanlar mesleklerinin onurunu zedelediğini ve emek hırsızlığı yaptığını söyledi.  Bu iş yerleri ile ilgili Belediyenin bu tür reklam amaçlı asılan pankart ve camdaki yazılara müdahale etmesini istedi. Katılımcılar Başkan Erdem’e teşekkür ederek görüş alışverişinde bulunması amacıyla gerçekleştirilen toplantıların devamını istediler.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2012, 20:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17