2014 yılı İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği ve bağlı hastaneleri için proje yılı olacak

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği ve bağlı hastaneleri, İstanbul Kalkınma Ajansı'na sunduğu başarılı projelerle mali destek almaya hak kazandı.

2014 yılı İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği ve bağlı hastaneleri için proje yılı olacak
banner46
Projeler arasında, sağlık turizminde Türkiye'nin marka haline gelmesi amaçlanan Healthcarist Projesi, yaratıcı ve yenilikçi yöneticiler yetiştirmeyi amaçlayan Kelebek Projesi ve Afet Sonrası Doktor Yönlendirme Projesi yer alıyor.


Türkiye'nin yeni sağlık turizmi markası: healthcarist.com

İstanbul’u sağlık turizmi açısından cazibe merkezi haline getirmek için uluslararası alanda, Arapça, Rusça ve İngilizce dillerinde yayın yapacak bir web sitesinin yapımını ve websitesi yoluyla sağlık turizmini, konaklama ve catering turizmi ile entegre ederek turizm alanında çeşitliliği ön plana çıkarmayı hedefleyen Sağlık Turizmi Odaklı, Kapasite Güçlendirme, Marka Oluşturma ve Küresel Rekabet Edilebilirlik Projesi "healthcarist.com", İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan mali destek almaya hak kazandı.

Küresel ölçekte hem İstanbul’un şehir algısını hem de İstanbul’un sağlık markası algısını bir bütün içinde güçlendirmeyi hedefleyen proje kapsamında, İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde bulunan ve Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık turizmine yönelik akredite olan 16 hastanenin küresel sağlık turizmi alanında rekabet edebilirlik düzeyini geliştirmek için çok sayıda faaliyet düşünüldü. Bunlar arasında 3 dilde küresel sağlık hizmet tanıtımı yapan healthcarist.com web sitesinin oluşturulması, sağlık hizmeti almak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi'ndeki hastaneler için randevularını internet üzerinden alabilmesi, akıllı telefon uygulamaları, sağlık turizmi destek personeline yönelik eğitimler, dil eğitimleri, hasta bilgilendirme video yayınları ve lansman faaliyetleri yer alıyor. Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Derneği'yle ortaklaşa yürütülecek projenin, sağlık turizmi alanında İstanbul'un markalaşma sürecine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Kelebek Projesi ile daha yaratıcı ve yenilikçi sağlık yöneticileri

2014 yılı İstanbul Kalkınma Ajansı'nın açmış olduğu Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı  kapsamında, Dr. Siyami Ersek Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Vakfı tarafından sunulan Kelebek Projesi, başarılı projelerden bir diğeri. İstanbul Sağlık Müdürlüğü, Üsküdar Kaymakamlığı, Yönetici Hemşireler Derneği ve Marmara Üniversitesi'nin de ortak olduğu proje İSTKA'dan destek almaya hak kazandı. Proje ile İstanbul bölgesinde daha yaratıcı ve yenilikçi sağlık yöneticilerinin yetiştirilmesine katkı sağlanması, sağlık yöneticilerine danışmanlık, yönlendirme, koçluk ve mentorluk hizmetleri verecek platformların oluşturulması amaçlanıyor.

Afet sonrası doktor ihtiyacı bu projeyle giderilecek.

İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği ortaklığında İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından İSTKA'nın Afetlere Hazırlık Mali Destek Programına başvurusu yapılan  "Afetler Sonrasında Uzman Doktorların En Hızlı Şekilde İhtiyaç Duyulan Hastaneye Çevirim içi Yönlendirilmeleri Projesi" de mali desteğe hak kazanan projeler arasında yer aldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığının da ortak olduğu proje, afet esnasında uzman doktorların kendilerine ihtiyaç duyulan en yakın hastaneye dinamik olarak yönlendirilmelerini ve takiplerini içeriyor. Proje faaliyetleri içerisinde GPS tabanlı uygulamalardan, doktor yönlendirme sistemine, afet yönlendirme eğitimlerinden, yol yoğunluk bilgilendirme sistemlerine kadar afet yönetimine hız katacak uygulamalar bulunuyor. Afet yönetiminin bir bütün içinde ele alınmasını mümkün hale getirecek proje ile bu süreçlerde en çok ihtiyaç duyulan meslek grubu olan doktorların afet yönetimine aktif ve etkili olarak katılması sağlanacak.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 22:09

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17