Altınok Öz meclisi gerdi, meclis üyesine hakaret etti. Meclis üyeleri meclisi terk etti!

Yılda 1-2 kere meclise katılıan Altınok Öz Meclisi gerdi, meclis üyeleri meclisi terk ettiler.

Kartal Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci birleşimi 4 Haziran 2014 Çarşamba günü Belediye başkanı Altınok Öz başkanlığında toplandı ve gergin dakikalar yaşandı.

Zabıtaların halk ve basının oturduğu bölümün kapılarını kapatıp kenarda beklemeleri ve yılda 1 ya da 2 kere meclise mecburiyetten dolayı katılan belediye başkanı Altınok Öz'ün meclise gelmesi tartışmalı geçecek bir meclisin habercisi oldu adeta. Meclisi yöneten Altınok Öz tavır ve konuşmalarıyla, Metin Bektaş'a cevap vermek için gelmiş diye algılandı.

 

Altınok Öz "Sayın Bektaş, Pazartesi meclisinde konuşmuşsunuz, konuştuklarınızı bu gün ben buradayken de konuşur musunuz?" dedi. Metin Bektaş "Sayın başkan o gün söylediklerimi söyledim. Sizin sorularınız varsa veya düzeltmek istedikleriniz varsa düzeltirsiniz. Bel ki iddialarınız devam edecektir ben ona göre cevaplarım" dedi.


Konuşmasına devam eden Öz, Bektaş'ın iddialarını red ederek Ahlaksızlık bu ahlaksızlık! Şu meclise yakışmaz. Grup başkan vekilleri ya bir araya gelerek 5 yıl güzel bir meclis yönetiriz, ya da yapılanlara her cevaplar tokat gibi yüzlerinize vurulur. Kimsenin harcı değil Altınok Öz'e bazı lafları söylemek." diyerek konuşmasını sürdürdü.




Siz düzeltin, düzeltmezseniz ben düzelteceğim!



Metin Bektaş "Sayın başkan söz almak istiyorum" diye seslenince Öz, "Ben baştan söz almak için izin vermiştim. Cuma günü ancak söz alırsınız." diyerek Bektaş'a söz vermedi. Bektaş söz almakta ısrar edince meclisi yöneten Altınok Öz "Ahlaksız! Terbiyeli ol, terbiyeli ol! Meclisin huzurunu bozma sen eski meclis üyesisin. Gereğini yaptırma bana! Saygısız kişi! Kime verdim? sanatçıya mı verdim? Terbiyesiz, yalan söylüyorsun!  Temel Bey, Siz düzeltin, düzeltmezseniz ben düzelteceğim!  Metin bey, bağırma gereğini yaptırtma bana. Gereği yapılır. Belediye başkanına hakaret etmeye hakkın yok!" Diyerek meclis üyesini çocuk azarlar gibi azarladı.



Öz "Başka bir programımdan dolayı ayrılıyorum. Sayın başkan vekilim meclisi yönetiniz" diyerek ayağa kalktı.


Ak Parti Meclis üyeleri "Belediye başkanı meclise gelip arkadaşımıza bu şekilde konuşamaz ve davranamaz" diyerek tepki göstererek meclisi terk ettiler.


Ak Partili meclis üyeleri meclisi terk ettikten kısa bir süre sonra, Kalan CHP'li meclis üyeleri gerekli oylamaları yaparak meclisi bitirdiler.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2014, 20:16

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17