Pendik Gençlerine 6 etüt merkezi

Spor ve eğitim alanında gençlerin ihtiyacını karşılamak üzere bu hizmetleri tek çatı altında sunacak şekilde plananan etüt merkezlerinin sayısı altıya çıkıyor.

Pendik Gençlerine 6 etüt merkezi
Birinin yapımı tamamlanan, diğer ikisinin inşaatı ise devam eden etüt merkezleri üç mahalleye daha yapılacak.


Etüt Merkezleri, yanlarındaki spor sahalarıyla birlikte Güllübağlar, Velibaba, Fatih, Çamlık ve Sanayi Mahallelerine yapılacak. Proje kapsamında Güllübağlar ve Velibaba Mahallelerindeki Etüt Merkezlerinin inşaatlarına başlanırken diğerlerinin de etüt çalışmaları devam ediyor. Yapımı tamamlanan Yenişehir Barış Manço Etüt Merkezi ise yakında hizmete girecek. Gençler bu merkezlerde hem spor yapabilecek hem de rehber öğretmenler eşliğinde kursa gitmeye gerek kalmadan eğitim alacaklar.


Neler bulunacak?


Türk mimarisinden motifler taşıyan tasarımlar ve son sistem inşaat teknikleriyle hayata geçirilen merkezler aynı zamanda enerji kayıplarını önleyecek şekilde inşa ediliyor. Merkezlerin yanında spor sahaları bulunacağı için bünyelerinde soyunma kabinleri ve kafeler  yer alacak. Bilgisayar ve okuma odalarının da yer alacağı Etüt Merkezlerinin bu yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor. 


“Spor ve eğitim birbirini desteklemeli.”


Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, gençlerin sağlıklı ve donanımlı yetişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “ Biz gençlere güveniyoruz.  Spor ve eğitim, gençler için vazgeçilmez iki unsur.  Açılacak etüt merkezleri için bu nedenle böyle bir konsept geliştirdik. Pendik ‘e her anlamda katkı sağlayan gençlik yetiştirmek için sürekli yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi. İlk etapta 6 mahallede plânlanan merkezlerin sayısını gelecekte artırmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Şahin: “Etüt Merkezleri yaygınlaştıkça gençler fazla uzağa gitmeden bilgiye erişip spor yapabilecek.” değerlendirmesinde bulundu.



Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2013, 00:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17