Okyanusa Doğru sergisine büyük ilgi

Okyanusa Doğru sergisine büyük ilgi









Pendik Halk Eğitim Merkezi’nin ‘Okyanusa Doğru’ temalı yılsonu sergisi, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açıldı. Sergide, iğne oyasından nakışa, yağlı boya resimlerden dekoratif ev eşyalarına kadar yüzlerce el emeği göz nuru eser sergileniyor.

Pendik Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin 2011-2012 eğitim-öğretim yılı boyunca hazırlamış olduğu birbirinden değerli çalışmaların yer aldığı ‘Okyanusa Doğru’ yılsonu sergisi, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Sergi açılışına, Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, İlçe Mili Eğitim Müdürü Hamit Çakır, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Binvar Kurbanoğlu, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Şahin: “Halk eğitim merkezi ile ortak projeler sürecek”

Halk eğitim merkezlerinin önemine değinen Belediye Başkanı Kenan Şahin ise, okuma yazmadan ebruya, nakıştan bilgisayara kadar yüzlerce branşta kurslar veren Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürüttükleri birçok proje olduğuna değindi. Başkan Şahin, ‘Burada sergilenen ürünler, kursiyer arkadaşların el emeği göz nuru ve uzun çalışmaları sonucu elde edilen ürünlerdir. Bu çalışmalardan ötürü başta öğretmenlerimiz olmak üzere kursiyer arkadaşları tebrik ediyorum’ dedi ve desteklerinin süreceğini ifade etti.

725 branşta 14 bin kursiyer

Törende konuşan Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, 2011-2012 eğitim döneminde Pendik bölgesinde Halk Eğitim Merkezi’nin 725 kurs açtığını, başta belediye olmak üzere birçok kuruluş ile eğitimler düzenlendiğini ve bu kurslarda 14 bini aşkın kişinin eğitim aldığını söyledi. Kaymakam Odabaş, ‘Arzumuz odur ki, işsiz, meslek sahibi olamamış vatandaşlarımızı burada, uzman eğitmenler tarafından meslek sahibi yapalım. Her yıl binlerce insanı meslek sahibi yapan merkez yöneticilerimi ve ekibini kutluyorum. Merkezimize her konuda desteklerini sunan belediyemize de teşekkür ediyorum” dedi.

"Çalışmalarımız yeni projelerle devam edecek"

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Binvar Kurbanoğlu ise, bu merkezlerin diğer bir adının da ‘hayat boyu öğrenme merkezleri’ olduğunu belirterek, “Pendik Belediyesi, Cezaevi, Pendik Tersane Komutanlığı ve birçok Sivil Toplum Kuruluşu ile meslek edindirme başta olmak üzere, okuma yazma kursundan sosyal kültürel kurslara kadar birçok kurs düzenliyoruz. Çalışmalarımız aynı azim ve kararlılıkla, yeni projelerle devam edecek.”şeklinde konuştu.

Açılış konuşmaları sonrası protokol üyeleri sergide bulunan eserleri tek tek gezdi ve kursiyerlerden çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2012, 21:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17