Pendik Belediyesi e-Devlet Kapısı'nda ilk belediye

 

 

 

 

 

 

 

 

Pendik Belediyesi e-Devlet Kapısı'nda ilk belediye

 

 

 

 

 

 

 

 

Yerel yönetimlere ait hizmetler e-Devlet Kapısı'nda sunulmaya başlanırken, E-Devlet Kapısı’ndaki ilk belediye ise Pendik Belediyesi oldu. Uygulama ile vatandaşlar bu sayfaya girdiklerinde, Pendik Belediyesi hakkında bilgiler ve duyurulara ulaşıp, belediye tarafından sunulan elektronik hizmetlerden faydalanabilecekler.

Belediyelere ait hizmetlerde e-devlet kapısında yer alırken ilk belediye Pendik Belediyesi oldu. e-Devlet Kapısı'nda sunulmaya başlanan Belediye hizmetlerinde, Borç Bilgileri Sorgulama, Bina Vergisi, Kültür ve Tabiat Varlık Payı Borç bilgileri, Tahsilat Bilgileri, Beyan Bilgileri ve Bina ve Çevre Temizlik vergilerinin beyanı gibi bilgiler sorgulanabiliyor. Bunun için e-devlet şifrenizi kullanarak turkiye.gov.tr adresinde oturum açmanız yeterli oluyor.

E-devlet süreci devam ediyor

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şu anda turkiye.gov.tr adresinde Pendik Belediyesi ile ilgili sorgulama işlemlerinin yapıldığını, ilerleyen günlerde diğer işlemlerin de yapılabileceğini söyledi. Başkan Şahin, teknolojiye yatırımların süreceğini vurgulayarak, “Belediyelere ait hizmetlerde e-devlet kapısında yer alan ilk belediye olduk. Sisteme ilk entegre olmanın onurunu yaşıyoruz” dedi.

Bu arada, turkiye.gov. tr’deki kayıtlı kullanıcı sayısı 12.933.337’yi bulurken, sitede şu an için 40 devlet kurumu hizmet veriyor.

 


Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2012, 21:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17